Razer Kraken 7.1 – Review

Τα Razer Kraken 7.1 ανεβάζουν αρκετά τον πήχη σε σύγκριση με άλλα Gaming Headsets

Τα Razer Kraken 7.1 ανεβάζουν αρκετά τον πήχη σε σύγκριση με άλλα Gaming Headsets, καθώς με ένα πλήρως ενισχυμένο 7,1 σύστημα αποδίδουν την τέλεια εμπειρία κατά την λειτουργία τους. Ο εικονικός 7.1  ήχος των ακουστικών καταφέρνει να αποδώσει σε 360 μοίρες καλύτερη ισχύ, με αποτέλεσμα να κάνει το κάθε παιχνίδι πιο ρεαλιστικό. Τα Razer Kraken 7.1 μπορούν να μας ταξιδέψουν μέσα στο κόσμο του παιχνιδιού, δίνοντας μας την δυνατότητα να απολαύσουμε τους ήχους τους περιβάλλοντος με τον μέγιστο δυνατό τρόπο.

Ανοίγοντας την συσκευασία, παρατηρούμε το σωστό διαμερισμό των ακουστικών από τα καλώδια και τα έξτρα. Τα καλώδια των ακουστικών έχουν αρκετά ικανοποιητικό μέγεθος, που φτάνει τα δύο μέτρα και το μικρόφωνο μπορεί να μαζευτεί στην αριστερή μεριά των ακουστικών.

3

Ήχος

Όπως αναφέραμε τα ακουστικά έχουν ένα ολοκληρωμένο εικονικό σύστημα 7.1. Οι μαγνήτες νεοδυμίου με μέγεθος 40mm  αποδίδουν την μέγιστη δυνατή ισχύ τόσο στο μπάσο των ακουστικών, όσο και στον καθαρό κρυστάλλινο ήχο για την απόλυτη Gaming ψυχαγωγία. Τα ακουστικά μπορούν πλήρως να λειτουργήσουν σε αρκετά μικρές συχνότητες απόδοσης του ήχου , με σκοπό να αποδώσουν 360 μοίρες πλήρης απόλαυσης κατά την χρήση τους.

Ακόμη σχετικά με το εύρος των 360 μοιρών μπορούμε να ακούσουμε αντιπάλους και να αναγνωρίσουμε ακριβώς από που πλησιάζουν. Ο σκοπός που δημιουργήθηκαν με ένα τέτοιο σύστημα είναι για να μπορέσουν να αυξήσουν σε μεγάλο βαθμό τα αντανακλαστικά αυτών που τα χρησιμοποιούν, με αποτέλεσμα να απολαμβάνουν ακόμη περισσότερο το παιχνίδι.

razer-kraken-610x329

Μικρόφωνο

Στην αριστερή μεριά των ακουστικών παρατηρούμε το ψηφιακό μικρόφωνο, το οποίο είναι αρκετά ελαστικό έχοντας την ανάλογη φωτισμένη λυχνία , η οποία μας δείχνει αν είναι ενεργοποιημένο ή όχι. Ακόμη  δίνεται η δυνατότητα να κρυφτεί στην αριστερή πλευρά των ακουστικών, ώστε να μπορούμε εύκολα να μεταφέρουμε τo Headset.  Η εντυπωσιακή του ελαστικότητα καθώς και το ενσωματωμένο Mute Button προσαρμόζετε πλήρως στις ανάγκες του χρήστη.  

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως το μικρόφωνο είναι εξοπλισμένο με έναν αρκετά εντυπωσιακό αλγόριθμο , για να αποδώσει την μέγιστη δυνατή ποιότητα φωνής , σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο ψηφιακό μικρόφωνο. Προσφέροντας ένα εντυπωσιακό σύστημα κατά των θορύβων, μπορεί να τους απομονώσει σε μεγάλο ποσοστό καθώς η αρκετά αυξανόμενη ευαισθησία του δεν αφήνει τίποτα να ακουστεί. Το Highlight του μικροφώνου, είναι η ‘κρυστάλλινη’ αναπαραγωγή της φωνής σας, χάρης την προηγμένη τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Razer. Φυσικά, αξίζει να αναφέρουμε πως με το Razer Synapse μπορείτε να παραμετροποιήσετε όλες τις λειτουργίες του Headset.

166b_razer_kraken_7-1_gaming_headset_mic

Σχεδιασμός

Ο σκελετός των ακουστικών είναι αρκετά ελαστικός. Ο πλήρης εργονομικός σχεδιασμός του, προσφέρει αρκετά ξεκούραστη χρήση κατά την διάρκεια των παιχνιδιών σας, ακόμη και μετά από πολλές ώρες χρήσης τους. Η εύκολη αναδίπλωση ολόκληρου του Headset, μπορεί να προσαρμόσει σε οποιοδήποτε μέγεθος κεφαλιού. Τα δερμάτινα προστατευτικά αυτιών από την άλλη, είναι πολύ άνετα, με αποτέλεσμα να μην ενοχλούν τον χρήστη καθόλου. Η προστατευτική επαφή για το κεφάλι είναι αρκετά μαλακή , για να τα κάνει ακόμη πιο ξεκούραστα, ενώ στην κορυφή τους, συναντάμε το όμορφο, πράσινο λογότυπο της Razer. Το Headset, ζυγίζει 340g, κάτι που ίσως προβληματίσει κάποιους από εμάς, αλλά σε γενικές γραμμές, το βάρος είναι ικανοποιητικό.

Razer-Kraken-71-Black-Gaming-Headset-3

Επίλογος

Τα Razer Kraken 7.1, αποτελούν τη ‘ναυαρχίδα’ της Razer στα Gaming Headset. Η τρομερής ποιότητας κατασκευή του, με τις εντυπωσιακές επιδόσεις του μικροφώνου αλλά και των ακουστικών, έρχονται να δέσουν με τον επιβλητικό σχεδιασμό του, δημιουργώντας μία από τις καλύτερες λύσεις της αγοράς. Στην προτεινόμενη τιμή λιανικής των 93.90 ευρώ, τα Razer Kraken 7.1, αποτελούν μία από τις κορυφαίες προτάσεις στα Gaming Headset και σας τα συνιστούμε ανεπιφύλακτα!

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 • Μαγνήτες: 40mm Νεοδυμίου Μαγνήτες
 • Συχνότητα: 20Hz20kHz
 • Αντίσταση: 32 Ω
 • Ευαισθησία: 1kHz: 112dB
 • Παραγωγή Ενέργειας: 30mW
 • Καλώδιο: 2 μέτρα
 • Συνδεσιμότητα: Επιχρυσωμένο USB
 • Τύπος ακουστικών: Ακουστικά – διπλά
 • Τύπος ακουστικών: Με μαξιλαράκια (ear-cup)
 • Τεχνολογία σύνδεσης: Ενσύρματη

Μικρόφωνο

 • Αντίσταση: 100Hz12kHz
 • Ευαισθησία: 1KHz: –40dB ± 4dB
 • Ήχος: Μονοφωνικός