Razer Taipan – Review

Το Razer Taipan, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ε3 τον Ιούνιο του 2012. Στόχος της Razer, ήταν η δημιουργία ενός αμφιδέξιου ποντικιού, που θα συνδύαζε την ευελιξία με την υψηλή απόδοση, που είναι και το πιο δυνατό χαρτί της στη δημιουργία Gaming περιφερειακών. Πάμε να δούμε αναλυτικά, το τι κάνει ξεχωριστό το Taipan, ως Gaming περιφερειακό. Ανοίγοντας το κουτί λοιπόν, πιάνουμε στα χέρια μας ένα πολύ όμορφο mouse με πλαστικό υψηλής ποιότητας σε mat χρώμα. Μόλις το συνδέσουμε στον υπολογιστή, οι άκρες από το mouse wheel όπως και το Logo της Razer στο πίσω μέρος φωτίζονται με το γνωστό πράσινο χρώμα της […]

Το Razer Taipan, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ε3 τον Ιούνιο του 2012. Στόχος της Razer, ήταν η δημιουργία ενός αμφιδέξιου ποντικιού, που θα συνδύαζε την ευελιξία με την υψηλή απόδοση, που είναι και το πιο δυνατό χαρτί της στη δημιουργία Gaming περιφερειακών. Πάμε να δούμε αναλυτικά, το τι κάνει ξεχωριστό το Taipan, ως Gaming περιφερειακό.

Ανοίγοντας το κουτί λοιπόν, πιάνουμε στα χέρια μας ένα πολύ όμορφο mouse με πλαστικό υψηλής ποιότητας σε mat χρώμα. Μόλις το συνδέσουμε στον υπολογιστή, οι άκρες από το mouse wheel όπως και το Logo της Razer στο πίσω μέρος φωτίζονται με το γνωστό πράσινο χρώμα της Razer.

razer-taipan-2

Αντίθετα με τα περισσότερα αμφιδέξια ποντίκια, το Taipan προσφέρει περισσότερα από απλώς δύο κουμπιά και ένα mouse wheel. Έχει 2 κουμπιά στην κορυφή – για να αυξομειώνεται το mouse sensitivity κατά την διάρκεια λειτουργίας του – ,  όπως επίσης και 2 κουμπιά σε κάθε πλευρά . Δεξιόχειρες και αριστερόχειρες θα βρουν τα κουμπιά αυτά ακριβώς κάτω από τον αντίχειρά τους και πολύ σύντομα θα συνηθίσουν το νέο περιφερειακό. Τα κουμπιά από την άλλη πλευρά είναι για εντολές που δεν τις χρειαζόμαστε σε κλάσματα δευτερολέπτου μιας και βρίσκονται κοντά στο μικρό μας δάκτυλο. Συμμετρικά έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να βολεύει και αριστερόχειρες και δεξιόχειρες, καλύπτοντας μία μεγάλη μερίδα χρηστών.

Όσον αφορά την απόδοση, θα χαρακτηρίζαμε το Taipan ως θηρίο. Ο Lazer αισθητήρας  των 8200 DPI 4G,  είναι πλήρως ελεγχόμενος και αποδίδει απίστευτες ταχύτητες, της τάξεως των 4 μέτρων το δευτερόλεπτο και παραπάνω!

razer-taipan-mouse_base

Με το  Razer Synapse μπορούμε να ρυθμίσουμε όλα τα κουμπιά του , προσφέροντας τη δυνατότητα παραμετροποίησης τους καθώς και την δημιουργία μακροεντολών.  Εφόσον έχετε ολοκληρώσει τις ρυθμίσεις σας, σας δίνεται η δυνατότητα να ανεβάσετε στο Cloud οτιδήποτε αλλαγές κάνατε. Με τον τρόπο αυτόν έχετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις σας από παντού.

Επιπρόσθετα o καταμερισμός του βάρους είναι βελτιστοποιημένος για την μέγιστη δυνατή απόδοση κινήσεων κατά την λειτουργία του. Ακόμη το βάρος του ποντικιού δεν ξεπερνάει τα 95 γραμμάρια χωρίς καλώδιο και μαζί με αυτό συνολικά αντιστοιχεί σε 132 γραμμάρια.

1

Ένα αρνητικό όλων των αμφιδέξιων ποντικιών είναι πως  μπορεί μερικούς μετά από αρκετές ώρες χρήσης να σας κουράσει τον καρπό.Αλλά αυτό είναι περισσότερο τις πρώτες μέρες μέχρι να το συνηθίσετε.

Να τονίσουμε πως το ποντίκι αυτό είναι εξοπλισμένο με έναν 32 bit ARM επεξεργαστή το οποίο σημαίνει πως έχει ένα μικρό υπολογιστή εσωτερικά που υπολογίζει τα πάντα σε εκπληκτικά γρήγορους ρυθμούς.

razer-taipan-white-promote-02

Το Razer Taipan αποτελεί μία τρομερή επιλογή για όσους θέλουν ένα απλό, αλλά πολύ δυνατό ποντίκι. Η λειτουργικότητα του, ο κομψός σχεδιασμός του, αλλά και η χαρακτηριστική τιμή του που είναι στα 75.99 €, το ορίζουν ως μία από τις πιο ανταγωνιστικές προτάσεις της αγοράς. Είμαστε σίγουροι, πως ακόμα και οι πιο απαιτητικοί Gamer θα μείνουν ικανοποιημένοι σε όλους τους τομείς.

Θετικά

  • Αρκετά Μαλακό στην επιφάνεια του
  • 8200 DPI 4G lazer Αισθητήρας
  • Ελαφρύ

Αρνητικά

  • Αρκετά Στενό για μεγάλα χέρια
  • 2 Πλήκτρα αναλόγως την περίπτωση, χρησιμοποιούνται ελάχιστα
  • Ίσως σας κουράσει μετά από ώρες χρήσης

Με μία ματιά
Το Razer Taipan θα σας εντυπωσιάσει από την πρώτη ματιά με τον σχεδιασμό και την ποιότητα κατασκευής. Η χρήση του θα σας αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους και εφόσον μπορέσετε να συνηθίσετε τον σχεδιασμό του έχετε στα χέρια σας το τέλειο ποντίκι για MOBA και FPS.

Σύνδεσμος Κατασκευαστή : Razer Taipan

Τεχνικά Χαρακτηριστικά :

  • 8200DPI 4G Laser Aισθητήρας
  • Αμφιδέξια χαρακτηριστικά
  • Razer Synapse Ενεργοποιημένο
  • 9 Ελεγχόμενα Κουμπιά
  • 1000Hz Ταχύτητα Ανταπόκρισης
  • Μέχρι και 200 Ίντσες το δευτερόλεπτο / 50g Επιτάχυνση
  • Βάρος 95g χωρίς καλώδιο, 132g με καλώδιο