Razer Kraken USB – Review

Διαβάστε τα πάντα για τα Razer Kraken USB

Είστε ο τύπος Gamer που θέλει την καλύτερη ποιότητα ήχου αλλά και εντυπωσιακό σχεδιασμό στα ακουστικά του; Θέλετε να συνδέσετε τα ακουστικά σας στην κονσόλα σας χωρίς να έχετε πολλά καλώδια; Τότε τα Razer Kraken USB είναι η απόλυτη επιλογή για εσάς!

Συνήθως, το πρώτο πράγμα που παρατηρούν οι περισσότεροι Gamers στην Razer είναι ο σχεδιασμός του προϊόντος. Η Razer αποδίδει έναν μοναδικό αλλά και εντυπωσιακό σχεδιασμό σε οτιδήποτε δημιουργεί. Τα δημοφιλή Kraken 7.1, είναι ένα παράδειγμα της μαεστρίας της Razer στην κατασκευή Gaming HeadSet. Θέλοντας όμως να προσφέρει μία πιο προσιτή (από άποψη τιμής) λύση, δημιούργησε τα Razer Kraken USB. Τα USB, κοστίζουν σχεδόν την μισή τιμή από τα 7.1, αλλά έχουν γίνει διάφορες περικοπές σε τεχνικές προδιαγραφές, τόσο στα ακουστικά, όσο και στο μικρόφωνο. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις διαφορές των 2 ακουστικών και να αξιολογήσουμε το τελικό αποτέλεσμα.

razer-kraken-usb-gallery-6

Ανοίγοντας την συσκευασία των ακουστικών συναντάμε το κλασικό ‘στήσιμο’ του κουτιού. Το μόνο που βλέπετε, είναι τα ακουστικά, με όλα τα καλώδια και τα έξτρα να είναι κρυμμένα. Τα ακουστικά δεν μπορούν να αναδιπλωθούν, ενώ το μικρόφωνο δεν είναι αποσπώμενο, αλλά ευτυχώς είναι πολύ ελαστικόTα καλώδια των ακουστικών έχουν μέγεθος δύο μέτρα, καταλήγοντας σε USB, το οποίο είναι μία από τις διαφορές τους με τα 7.1.  

Ήχος

Ξεκινώντας με τον ήχο των ακουστικών μπορούμε να πούμε πως μείναμε πολύ ικανοποιημένοι. Χρησιμοποιώντας το Raser Synapse μπορούσαμε να τροποποιήσουμε πλήρως τον ήχο των ακουστικών, όπως ακριβώς τον θέλαμε. Μπορεί να μην έχουν τη δύναμη των 7.1 (μικρότεροι μαγνήτες), αλλά σίγουρα θα σας ικανοποιήσουν. Έχοντας την επιλογή να δημιουργήσουμε το δικό μας προφίλ για τον τρόπο λειτουργίας των ακουστικών, μπορούμε να απολαύσουμε τα παιχνίδια μας αλλά και την μουσική μας. Οι αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε είναι είτε στο μπάσο των ακουστικών, είτε τον εισερχόμενο ήχο από το chat, αλλά και τα ηχητικά εφέ τόσο στις ταινίες μας όσο  και στη μουσική μας.

razer-kraken-usb-background3

Μικρόφωνο

 Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το μικρόφωνο των ακουστικών το οποίο δεν μπορεί με κάποιο τρόπο να κρυφτεί στην αριστερή πλευρά των ακουστικών, όπως γίνεται στα 7.1. Βέβαια είναι πολύ πιο ελαστικό, δίνοντας μας μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Επίσης, η φωτισμένη λυχνία στην άκρη του μικροφώνου έχει αφαιρεθεί, κάνοντας την ζωή μας λιγάκι πιο δύσκολη σε σχέση με τα 7.1. Η λυχνία, λειτουργούσε ως ένδειξη για την λειτουργία του μικροφώνου, καθώς ήταν και Mute Button μαζί (το οποίο απουσιάζει και αυτό) στα 7.1. Το μικρόφωνο δεν είναι ψηφιακά ενισχυμένο στα Kraken USB, με αποτέλεσμα η φωνή σας να αναπαράγεται λίγο αλλοιωμένη. Λόγω του αναλογικού μικροφώνου,  λειτουργίες όπως η βελτιστοποίηση φωνής αλλά και η εξουδετέρωση εξωτερικών θορύβων, δεν υπάρχουν όπως στην έκδοση των 7.1.

 Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, τα Kraken USB, αποτελούν μία υποβαθμισμένη έκδοση των Kraken 7.1, με στόχο μία πιο προσιτή τιμή για όλους.  Αν και έχουν γίνει  διάφορες τεχνικές περικοπές, τα Kraken USB δεν παύουν να ικανοποιούν, όπως έχετε αντιληφθεί μέχρι τώρα, κυρίως λόγω της χαμηλής τιμής τους.

razer-kraken-usb-background2

Σχεδιασμός

Σχεδιαστικά, δε μπορούμε να πούμε πως έχει μεγάλες διαφορές με τα 7.1. Ο σκελετός είναι  ίδιος, όπως και τα ακουστικά. Διαφορά υπάρχει στο πάνω μέρος του HeadSet, όπου το λογότυπο της Razer δεν είναι χρωματισμένο, ενώ και η επιφάνεια έχει μικρύνει, καθώς η δερμάτινη επένδυση είναι μικρότερη και πιο στενή. Η τελευταία διαφορά τους, είναι το καλώδιο, το οποίο δεν είναι πλεγμένο, αλλά έχει την κλασική, πράσινη, βελούδινη επικάλυψη που συναντάμε και στα Razer Electra.

Μία θετική αλλαγή που συναντήσαμε στα Kraken USB, είναι η μείωση του βάρους τους. Συγκεκριμένα, τα Kraken USB ζυγίζουν μόλις 250g, 90 λιγότερα από την έκδοση των 7.1, η οποία ζυγίζει 340g.

 razer-kraken-usb-background

Επίλογος

Η Razer, αποφάσισε να δημιουργήσει μία πιο προσιτή λύση για όσους δεν μπορούν να αγοράσουν τα Kraken 7.1, και με τα Kraken USB τα κατάφερε άψογα. Σίγουρα έχουν γίνει κάποιες περικοπές στο HeadSet, κυρίως στο μικρόφωνο, αλλά έγιναν με μοναδικό γνώμονα την μείωση της τιμής. Τα Kraken USB, είναι άλλη μία απόδειξη, πως η Razer βρίσκεται στην κορυφή των κατασκευαστών περιφερειακών υπολογιστή, καθώς μπορεί  και προσφέρει λύσεις για όλες τις τσέπες και όλα τα γούστα.

Αν δεν μπορείτε να διαθέσετε το ποσό των 99 ευρώ, που κοστίζουν τα Kraken 7.1, τα Kraken USB, αποτελούν την τέλεια λύση και σας τα συνιστούμε ανεπιφύλακτα, καθώς κοστίζουν μόλις 59 ευρώ!

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

Ακουστικά
Μαγνήτες: 32mm Νεοδυμίου
Συχνότητα: 20 Hz – 20kHz
Αντίσταση: 32Ω
Ευαισθησία: 1kHz: 112dB
Εξωτερική Ενέργεια: 30mW
Συνδεσιμότητα: Επιχρυσωμένο USB
Μέγεθος Καλωδίων: 2 μέτρα
Βάρος 250g

Μικρόφωνο
Συχνότητα: 100Hz -12kHz
Ευαισθησία 1kHZ: -40dB ± 4dB
Ποσοστό ευαισθησίας εξωτερικών θορύβων: 63dB

Video Review: