Sennheiser PC 350 Special Edition – Gaming Headset Review

Θέλετε να ακούτε ποιοτικά τα τραγούδια του υπολογιστή σας; Σας ενδιαφέρει να μιλάτε στους φίλους σας χωρίς να υπάρχουν ενοχλητικοί θόρυβοι; Είστε Gamers και δεν θέλετε να σας αποσπάει τίποτα τη προσοχή; Τα Sennheiser PC 350 SE είναι τα ακουστικά που πραγματικά θα αγαπήσετε. Η Sennheiser γνωστή για την ποιότητα κατασκευής των προϊόντων της, δημιούργησε την Special Edition των PC 350 και για τους πιο απαιτητικούς Gamers. Αρχικά ας δούμε πως ήταν η προηγούμενη έκδοση: Ξεκινώντας ας ασχοληθούμε λίγο με το σχεδιασμό και την άνεση όλου του Headset. Σίγουρα, δεν μπορούμε να αναμένουμε την μέγιστη υψηλή σχεδιαστικά ποιότητα ως προς […]

Θέλετε να ακούτε ποιοτικά τα τραγούδια του υπολογιστή σας; Σας ενδιαφέρει να μιλάτε στους φίλους σας χωρίς να υπάρχουν ενοχλητικοί θόρυβοι; Είστε Gamers και δεν θέλετε να σας αποσπάει τίποτα τη προσοχή;
Τα Sennheiser PC 350 SE είναι τα ακουστικά που πραγματικά θα αγαπήσετε. Η Sennheiser γνωστή για την ποιότητα κατασκευής των προϊόντων της, δημιούργησε την Special Edition των PC 350 και για τους πιο απαιτητικούς Gamers.

Αρχικά ας δούμε πως ήταν η προηγούμενη έκδοση:

716Dy6q+-oL._SL1500_square_louped_PC350SE

Ξεκινώντας ας ασχοληθούμε λίγο με το σχεδιασμό και την άνεση όλου του Headset.

Σίγουρα, δεν μπορούμε να αναμένουμε την μέγιστη υψηλή σχεδιαστικά ποιότητα ως προς την αισθητική των ακουστικών. Τα Sennheiser PC 350 SE δεν δημιουργήθηκαν για να συναγωνιστούν άλλα ακουστικά για το πόσο εντυπωσιακά σε εμφάνιση είναι, αλλά για το πόσο ποιοτικά είναι στον ήχο τους.

Ανοίγοντας την συσκευασία των ακουστικών, μπορούμε να δούμε πως όλο το Headset βρίσκεται σε μία σκληρή υφασμάτινη θήκη, η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να το μεταφέρετε παντού με πλήρη προστασία.

Τα ακουστικά είναι φτιαγμένα από ένα συνδυασμό πλαστικού με ραβδωμένου γκρι αλουμινίου. Μπορεί από απόσταση να δείχνουν πως είναι μεταλλικά, αλλά στην αφή τους τους καταλαβαίνουμε το υλικό κατασκευής τους. Η επιλογή των υλικών για τα ακουστικά δεν είναι τυχαία, αφού τα ακουστικά μπορούν να αναδιπλωθούν με σκοπό να μπορέσουν να χωρέσουν στην προστατευτική θήκη πολύ εύκολα.
IMG-0003-1

Στη συνέχεια, είναι σημαντικό να τονίσουμε τα διάφορα αξεσουάρ που έχουν επάνω τα ακουστικά. Το μικρόφωνο δεν είναι αποσπώμενο και βρίσκεται στην αριστερή μεριά των ακουστικών. Εντυπωσιακό είναι το πόσο ελαστικό είναι, αλλά και το πόσο σταθερό είναι για οποιοδήποτε σημείο επιλέξουμε εμείς. Είναι σίγουρο, πως επιλέγοντας την θέση που θέλουμε, θα παραμείνει εκεί ακόμη και μετά από πολλές έντονες στιγμές κατά την διάρκεια που παίζουμε.

Σίγουρα, από μία πρώτη ματιά, θα αναρωτιόμαστε πως το μικρόφωνο μπορεί να απενεργοποιηθεί. Η Sennheiser, έδωσε τη δυνατότητα να το απενεργοποιούμε, ανεβάζοντας το απλά 75 μοίρες προς τα πάνω, με μία πολύ απλή κίνηση. Ο χαρακτηριστικός ήχος, που συνοδεύει αυτή τη κίνηση, μας δείχνει πως το μικρόφωνο απενεργοποιήθηκε.

IMG-0004-1 

Επιπρόσθετα, μία ακόμη αισθητική παρατήρηση για τα ακουστικά, βρίσκεται στη δεξιά πλευρά στην οποία μπορούμε με τις χαρακτηριστικές κινήσεις να αυξομειώσουμε την ένταση του ήχου στα ακουστικά. Γενικότερα, ο τρόπος αυτός,  μας γλυτώνει πολύτιμο χρόνο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, από το να ψάξουμε το απαραίτητο Mute Button, το οποίο όπως έχουμε συνηθίσει βρίσκεται επάνω στο καλώδιο των ακουστικών.
IMG-0014-1

Τα καλώδια των ακουστικών έχουν μέγεθος τρία μέτρα, καταλήγοντας στο γνωστό 3.5mm jack του μικροφώνου αλλά και του ήχου. Η Sennheiser πρόβλεψε την δυσκολία που μπορεί να έχει ένα τρίμετρο καλώδιο γι’αυτό επάνω σε αυτό περιλαμβάνει το κατάλληλο αξεσουάρ για να συγκροτεί τα καλώδιο στο μέγεθος που θέλουμε.

IMG-0018-1

Ζυγίζοντας μόλις 312 g, τα ακουστικά είναι πλήρως ξεκούραστα ακόμη και μετά από πολλές ώρες χρήσης. Η δερμάτινη υφή των προστατευτικών για τα αυτιά σας, αλλά  και το προστατευτικό του κεφαλιού, δίνει την ευκαιρία να απολαύστε στο πλήρες την χρήση τους.

Ήχος

Η Sennheiser, έχει καταφέρει στο πλήρες να αποδώσει τη μέγιστη δυνατή ποιότητα ήχου στα προϊόντα της, και πόσο μάλλον στα Sennheiser PC 350 Special Edition. Το Headset είναι αναλογικό, επομένως δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε καθόλου με την ρύθμιση του, καθώς η κάρτα ήχου σας θα κάνει όλη την δουλειά. Ακόμη και σε πολύ υψηλές συχνότητες τα ακουστικά μπορούν πλήρως να αποδώσουν την καλύτερη ποιότητα ήχου.

Χρησιμοποιώντας τα ακουστικά τόσο στα παιχνίδια αλλά και στη αναπαραγωγή ήχου μείναμε αρκετά ικανοποιημένοι μετά από πολλές ώρες χρήση χωρίς να κουραστούμε καθόλου.

Μικρόφωνο

Το μικρόφωνο, όπως αναφέραμε, είναι μόνιμα επάνω στα ακουστικά. Ως προς τον τρόπο κατασκευής του, αλλά και την ποιότητα του, μπορούμε να πούμε πως η Sennheiser κατάφερε για ακόμη μια φορά αυτό που ήθελε. Η απομόνωση των εξωτερικών θορύβων σε μεγάλο βαθμό αλλά και η προστασία του αέρα, μπορεί πλήρως να καλύψει και τους πιο ενοχλητικούς θορύβους.

IMG-0010-1

Επίλογος

Το PC 350 Special Edition, της Sennheizer, αποτελεί μία από τις καλύτερες High-End προτάσεις. Όσοι από εσάς, μπορείτε να διαθέσετε ένα ποσό της τάξεως των 190 ευρώ, θα μείνετε σίγουρα ικανοποιημένοι από την ποιότητα κατασκευής αλλά και την ποιότητα του ήχου.

Το συγκεκριμένο προϊόν, είναι η αναβάθμιση των γνωστών PC 350, με αλλαγές τόσο στην ποιότητα του ήχου αλλά και στα υλικά κατασκευής του. Αν αναζητείται ένα συνδυασμό ποιότητας κατασκευής και ήχου, ανεξαρτήτως τιμής, τα Sennheiser PC 350 SE αποτελούν μονόδρομο.

Sennheiser-PC-350SE-2

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

 • Χρώμα: Μαύρο
 • Αντίσταση: 150 Ω
 • Συνδεσιμότητα: 2×2.5 Jack
 • Συχνότητα Μικροφώνου: 50- 16000 Hz
 • Συχνότητα Ακουστικών: 10 – 26000 Hz
 • SPL(Πίεση Ήχου): 108dB
 • Παραμόρφωση Ήχου: <0.1%
 • Μέγεθος Καλωδίων: 3 μέτρα
 • Βάρος: 312 g
 • Μοτίβο Ακουστικών: Απομόνωση Εξωτερικών Θορύβων
 • Ευαισθησία: -38 dBV σε 94 dBSPL
 • Τύπος Ήχου: Δυναμικός
 • Συσκευασία: Ακουστικά και Προστατευτική Θήκη