Dead Rising 3: Apocalypse Edition – Review

Το Dead Rising 3 Apocalypse Edition είναι ένα παιχνίδι το οποίο θέλει να διαφοροποιηθεί από τα υπόλοιπα παιχνίδια της κατηγορίας του αλλά φαίνεται να έχει γαντζωθεί στο παρελθόν… Παρόλα αυτά πιστεύουμε πως η συνέχεια δικαιώνει τους οπαδούς τη σειράς αφού καταφέρνει να φέρει γέλιο, δράση, αλλά και ..άγχος Το Dead Rising 3 είναι ένα Zombie (Survival;) Action Game τρίτου προσώπου. Τόσα Zombie μαζεμένα σ’ ένα τόπο έχουμε να δούμε από την ταινία Resident Evil! Στo Dead Rising 3 πρέπει να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά, ενώ τ’ αντανακλαστικά γίνονται αρετή. Ευτυχώς το Los Perdidos μοιάζει με πόλη της Δυτικής όχθης […]

Platforms
 

Το Dead Rising 3 Apocalypse Edition είναι ένα παιχνίδι το οποίο θέλει να διαφοροποιηθεί από τα υπόλοιπα παιχνίδια της κατηγορίας του αλλά φαίνεται να έχει γαντζωθεί στο παρελθόν… Παρόλα αυτά πιστεύουμε πως η συνέχεια δικαιώνει τους οπαδούς τη σειράς αφού καταφέρνει να φέρει γέλιο, δράση, αλλά και ..άγχος

dead_rising_3_game-wide

Το Dead Rising 3 είναι ένα Zombie (Survival;) Action Game τρίτου προσώπου. Τόσα Zombie μαζεμένα σ’ ένα τόπο έχουμε να δούμε από την ταινία Resident Evil!

Στo Dead Rising 3 πρέπει να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά, ενώ τ’ αντανακλαστικά γίνονται αρετή. Ευτυχώς το Los Perdidos μοιάζει με πόλη της Δυτικής όχθης των ΗΠΑ και είναι μια αρκετά καλά δομημένη , ανοιχτή πόλη. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν επικίνδυνα… στενά που μπορούν να σας φέρουν σε δύσκολη θέση απέναντι στους εχθρούς.

Ο χάρτης μοιάζει να έχει εμπνευστεί από γίγαντες του open-world, όπως είναι το GTA και το Watch Dogs. Κάθε κτίριο που συναντάτε, έχει τον εσωτερικό του χώρο, ενώ πολλές φορές υπάρχουν σημεία αναφοράς σε ταράτσες, μπαλκόνια όπως είναι τα Safe-zones, κρυψώνες για Collectibles ή blueprint Unlocks.

Η αφήγηση του Dead Rising 3, μας εξηγεί λίγα πράγματα για το τι ακριβώς συμβαίνει. Κάποια ιστορικά στοιχεία εξηγούνται στη πορεία του παιχνιδιού επιπλέον, αλλά δεν αρκούν για το παίχτη. Η πλοκή εντός του παιχνιδιού, είναι χωρισμένη σε chapters και προσπαθεί να σώσει τη κατάσταση κι εν μέρει το καταφέρνει. Δυστυχώς οι φτωχοί διάλογοι τύπου Β Class Cult Movie και ένα Cast βγαλμένο από ταινία του Tarantino, στερεί πόντους από την ατμόσφαιρα του Horror.

deadrising3 2014-09-13 15-28-53-71

Έχετε, λοιπόν, στη κατοχή σας, έναν νεαρό μηχανικό οχημάτων, αλλά ασταθές και πανικόβλητο, με το όνομα Nick Ramos. Σκοπός σας στο παιχνίδι είναι να φύγετε από την πόλη Los Perdidos μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, γιατί ο στρατός έχει αποφασίσει πως δεν υπάρχει σωτηρία. Η πόλη πρόκειται να βομβαρδιστεί και έχετε στη διάθεση λίγες μέρες ώστε να βρείτε ένα τρόπο να ξεφύγετε!

Για να το καταφέρετε αυτό, πρέπει να πολεμήσετε ορδές από εχθρούς, οι οποίοι δεν είναι απαραίτητα ζωντανοί νεκροί. Υπάρχουν και διάφοροι άλλοι συμμορίτες τρελοί που άδραξαν την ευκαιρία να σπείρουν το χάος. Ξεκινώντας από μια θέση κάπου στο εθνικό δίκτυο, έρχεστε αντιμέτωποι με καμιά διακοσαριά ζόμπι με το καλημέρα και θα αναγκαστείτε να περιπλανηθείτε μέσα στην πόλη, να βρείτε προμήθειες, να σώσετε όσους επιζώντες βρείτε (αν θέλετε) και να την κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια. (Να και μια φορά που δεν χρειάζεται να σώσουμε τον κόσμο παρά μόνο τον εαυτό μας)

dead-rising-3-2013-11-20-03-08-06

Το Dead Rising 3, γενικότερα, ενθαρρύνει τον παίχτη να εξερευνήσει το Los Perdidos, ενώ συγχρόνως σας δίνει ένα καλό αριθμό από Sidequests τα οποία μπορείτε να ολοκληρώσετε προαιρετικά  και να κερδίσετε διάφορα rewards. Πριν αρχίσετε την περιπέτεια όμως, πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε 4 playstyles. Το Speed Run, το Completionist, το Casual και το Hardcore ενώ για τους πιο σκληροπυρηνικούς πέραν του Story Mode υπάρχει διαθέσιμο το Nightmare Mode!

Ξεκινώντας τη περιπέτεια, το πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση στο Dead Rising 3, είναι η μηχανή γραφικών και το πόσο καλά καταφέρνει να διαχειριστεί το πλήθος από ζόμπι στην οθόνη σας. Τα πλήθη των εχθρών γεμίζουν τους ανοιχτούς χώρους του Los Perdidos στη κυριολεξία, ενώ οι λεπτομερείς εκρήξεις και συγκρούσεις από τ’ αυτοκίνητα και οι αιματηρές μονομαχίες σώμα με σώμα αναμφίβολα θα σπρώξουν τον υπολογιστή σας στα όρια του, αλλά εάν έχετε ένα σύγχρονο pc δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα.

Το Dead Rising 3 χρησιμοποιεί την μηχανή γραφικών The Forge. Οπότε, μπορείτε να σηκώσετε αναλύσεις 720p, 900p, και 1080p σε σχετικά μέτριο μηχάνημα ενώ υποστηρίζετε και η χρήση του Directx9 για τους κατόχους παλαιότερων PC.

Ευτυχώς το παιχνίδι μέσω της επιλογής των Visuals στα options, δίνει την δυνατότητα να επιλέξουμε το επίπεδο λεπτομέρειας, ακριβώς έτσι όπως το επιθυμούμε, γιατί στο συγκεκριμένο τίτλο κάνει την άμεση διαφορά στην απόδοση του υπολογιστή που αγγίζει το 80%.

deadrising3 2014-10-07 13-20-01-51

Δυστυχώς οπτικά, μπορεί να μην ικανοποιήσει ολοκληρωτικά τους παίχτες αφού κοστίζει 49.99 ευρώ στο Steam, και λογικό είναι να υπάρχουν απαιτήσεις για ΑΑΑ οπτική πανδαισία. Σκεφτείτε όμως, πως έχετε στη διάθεση σας ένα open-world (περίπου το 1/7 από αυτού του GTA) να περιπλανηθείτε χωρίς Loading Screens και αμέτρητους εχθρούς ν’ αναμετρηθείτε.

Το δεύτερο πιο εντυπωσιακό κομμάτι του παιχνιδιού, είναι το gameplay. Το Dead Rising 3 σπρώχνει ως ένα σημείο τη δημιουργικότητα του παίχτη μέσω του Crafting και του Combat. Την στιγμή που θα ψάχνετε ένα ασφαλές μέρος να φυλαχτείτε από τις ορδές των εχθρών, θα συναντάτε γύρω σας χρήσιμα και μη, αντικείμενα προς Crafting. Αυτά μπορεί να είναι οικιακά αντικείμενα καθημερινής χρήσης ή επαγγελματικά εργαλεία, όπως και να έχει από την στιγμή που τα συνδυάσετε γίνονται όπλα στα χέρια σας!

Κάθε όπλο, όμως, αλλάζει και τον τρόπο μάχης σας απέναντι στα ζόμπι, καλύπτοντας όλα τα γούστα, αφού υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία όπλων να επιλέξετε…  Κατά την διάρκεια της περιπλάνησης σας  θ’ ανακαλύψετε διάφορους συνδυασμούς (Blueprints)  διαφορετικών όπλων, οι οποίοι δημιουργούν ‘υπερόπλα’ και θα ξυπνήσουν μια άλλη μεριά του εαυτού σας… (Παράδειγμα μια… ηλεκτροφόρα βαριοπούλα)

Μια άλλη αξιοσημείωτη πτυχή του Crafting, είναι αυτή των συνδυασμών επιβατικών οχημάτων με επαγγελματικών. Φανταστείτε λοιπόν μια μηχανή τύπου Chopper που για μπροστινό τροχό έχει ένα τροχό από οδοστρωτήρα, εμπλουτίστε τον και με μια σιδερένια φρέζα και βουαλά! Το απόλυτο όπλο μαζικής (υστερικής) σφαγής…

deadrising3 2014-09-13 13-18-53-71

Το μεγαλύτερο ελάττωμα του Dead Rising 3 είναι η Α.Ι. των συντρόφων σας, αφού πολλές φορές υστερεί ακόμα και σε σύγκριση με τα Ζόμπι. Δεν θα είναι λίγες οι φορές που θα ριψοκινδυνέψετε να τους σώσετε, γιατί είναι άσχετοι στο σημάδι, και στη περίπτωση που δε το κάνετε θα πεθάνουν… μόνιμα. Μάλιστα, τις πιο πολλές φορές, θα ανακαλύψετε πως οι σύντροφοι είναι πρόβλημα παρά βοήθεια μέσα στο παιχνίδι.

Φυσικά υπάρχει πάντα η επιλογή του Co- op και την προτείνουμε ανεπιφύλαχτα! Καλέστε, λοιπόν, ένα φίλο να παίξει μαζί σας και απολαύστε το παιχνίδι περισσότερο, αφού η δυσκολία δεν θα επηρεαστεί από αυτό.

Η πρόκληση της περιπλάνησης στο Los Perdidos μεγαλώνει, αφού μέσα στο Dead Rising 3, υπάρχει κάποιο είδος Skill Tree με λίγα στοιχεία από RPG. Καθώς εξολοθρεύετε ζόμπι, μαζεύετε πόντους εμπειρίας που συμπληρώνετε ώστε ο χαρακτήρας σας να κάνει Level Up. Το Skill Tree του παιχνιδιού σας δίνει τη δυνατότητα να βελτιωθείτε σε διαφόρους τομείς όπως είναι το τρέξιμο, (απαραίτητο για να τη βγάλετε), οι μάχες σώμα με σώμα και Unlocks ώστε να μπορείτε να κάνετε χρήση διαφόρων Blueprints Combinations κτλ.

Για Leveling, εκτός των Sidemissions υπάρχουν και τα Challenges, που συναντάτε σε διάφορα (περίεργα) σημεία αναφοράς στο χάρτη όπως είναι το νεκροταφείο ή ένα εργοτάξιο… Tα Challenges ποικίλουν όπως τα Missions, ενώ έχουν συγκεκριμένο χρόνο διάρκειας και είναι μια διασκεδαστική πινελιά που θα δοκιμάσει τις ικανότητες σας στο παιχνίδι.

deadrising3 2014-10-07 13-27-05-25

Φυσικά, μέσα από το συμπαγές Campaign δεν λείπουν τα Bosses τα οποία θέλουν κάτι παραπάνω από μια απλή στρατηγική ώστε να τα νικήσετε και πολλές φορές θα κουράσουν ειδικά σε μεγαλύτερα επίπεδα δυσκολίας.

To Dead Rising 3 πάει τη σειρά της Capcom ένα Βήμα παραπέρα αλλά όχι και το ίδιο το Genre. Φυσικά, με αυτό δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα, αφού το παιχνίδι έχει τόσα στοιχεία περιπέτειας όσα και διασκέδασης ενώ το Crafting και το Combat είναι αξιοσημείωτα. Η ιστορία του παιχνιδιού δεν είναι αξιομνημόνευτη, αλλά το Co-op είναι πραγματικά ότι χρειάζεστε και όχι τα Cut-scenes. Το Dead Rising 3 εν μέρει καταφέρνει να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα παιχνίδια δράσης με Ζόμπι, μέσα από τη μεγάλη ποσότητα περιεχομένου που έχει στη διάθεση του ο παίχτης.

Πηγή

Βαθμολογία

Θετικά

 • Πλούσιο περιεχόμενο
 • Πολύ καλό Combat
 • Το Crafting είναι απολαυστικό
 • RPG Στοιχεία
 • Αρκετά μεγάλος χάρτης
 • Οδηγούμε ότι όχημα βρίσκουμε!
 • Το παιχνίδι παίζει και σε πιο αδύναμα PC

Αρνητικά:

 • Κακή αφήγηση
 • Φτωχοί διάλογοι
 • Το παιχνίδι αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο σοβαρό και το αστείο
 • Τα ζόμπι είναι πιο έξυπνα από τους συντρόφους σας!
 • Τετριμμένη ιστορία…

Το Dead Rising 3 Apocalypse Edition είναι ένα παιχνίδι το οποίο θέλει να διαφοροποιηθεί από τα υπόλοιπα παιχνίδια της κατηγορίας του αλλά φαίνεται να έχει γαντζωθεί στο παρελθόν… Παρόλα αυτά πιστεύουμε πως η συνέχεια δικαιώνει τους οπαδούς τη σειράς αφού καταφέρνει να φέρει γέλιο, δράση, αλλά και ..άγχος Το Dead Rising 3 είναι ένα Zombie (Survival;) Action Game τρίτου προσώπου. Τόσα Zombie μαζεμένα σ’ ένα τόπο έχουμε να δούμε από την ταινία Resident Evil! Στo Dead Rising 3 πρέπει να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά, ενώ τ’ αντανακλαστικά γίνονται αρετή. Ευτυχώς το Los Perdidos μοιάζει με πόλη της Δυτικής όχθης των ΗΠΑ και είναι μια αρκετά καλά δομημένη , ανοιχτή πόλη. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν επικίνδυνα... στενά που μπορούν να σας φέρουν σε δύσκολη θέση απέναντι στους εχθρούς. Ο χάρτης μοιάζει να έχει εμπνευστεί από γίγαντες του open-world, όπως είναι το GTA και το Watch Dogs. Κάθε κτίριο που συναντάτε, έχει τον εσωτερικό του χώρο, ενώ πολλές φορές υπάρχουν σημεία αναφοράς σε ταράτσες, μπαλκόνια όπως είναι τα Safe-zones, κρυψώνες για Collectibles ή blueprint Unlocks. Η αφήγηση του Dead Rising 3, μας εξηγεί λίγα πράγματα για το τι ακριβώς συμβαίνει. Κάποια ιστορικά στοιχεία εξηγούνται στη πορεία του παιχνιδιού επιπλέον, αλλά δεν αρκούν για το παίχτη. Η πλοκή εντός του παιχνιδιού, είναι χωρισμένη σε chapters και προσπαθεί να σώσει τη κατάσταση κι εν μέρει το καταφέρνει. Δυστυχώς οι φτωχοί διάλογοι τύπου Β Class Cult Movie και ένα Cast βγαλμένο από ταινία του Tarantino, στερεί πόντους από την ατμόσφαιρα του Horror. Έχετε, λοιπόν, στη κατοχή σας, έναν νεαρό μηχανικό οχημάτων, αλλά ασταθές και πανικόβλητο, με το όνομα Nick Ramos. Σκοπός σας στο παιχνίδι είναι να φύγετε από την πόλη Los Perdidos μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, γιατί ο στρατός έχει αποφασίσει πως δεν υπάρχει σωτηρία. Η πόλη πρόκειται να βομβαρδιστεί και έχετε στη διάθεση λίγες μέρες ώστε να βρείτε ένα τρόπο να ξεφύγετε! Για να το καταφέρετε αυτό, πρέπει να πολεμήσετε ορδές από εχθρούς, οι οποίοι δεν είναι απαραίτητα ζωντανοί νεκροί. Υπάρχουν και διάφοροι άλλοι συμμορίτες τρελοί που άδραξαν την ευκαιρία να σπείρουν το χάος. Ξεκινώντας από μια θέση κάπου στο εθνικό δίκτυο, έρχεστε αντιμέτωποι με καμιά διακοσαριά ζόμπι με το καλημέρα και θα αναγκαστείτε να περιπλανηθείτε μέσα στην πόλη, να βρείτε προμήθειες, να σώσετε όσους επιζώντες βρείτε (αν θέλετε) και να την κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια. (Να και μια φορά που δεν χρειάζεται να σώσουμε τον κόσμο παρά μόνο τον εαυτό μας) Το Dead Rising 3, γενικότερα, ενθαρρύνει τον παίχτη να εξερευνήσει το Los Perdidos, ενώ συγχρόνως σας δίνει ένα καλό αριθμό από Sidequests τα οποία μπορείτε να ολοκληρώσετε προαιρετικά  και να κερδίσετε διάφορα rewards. Πριν αρχίσετε την περιπέτεια όμως, πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε 4 playstyles. Το Speed Run, το Completionist, το Casual και το Hardcore ενώ για τους πιο σκληροπυρηνικούς πέραν του Story Mode υπάρχει διαθέσιμο το Nightmare Mode! Ξεκινώντας τη περιπέτεια, το πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση στο Dead Rising 3, είναι η μηχανή γραφικών και το πόσο καλά καταφέρνει να διαχειριστεί το πλήθος από ζόμπι…

7.6

Καλό!

Holy...Zombies!

Το Dead Rising 3 εν μέρει καταφέρνει να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα παιχνίδια δράσης με Ζόμπι, μέσα από τη μεγάλη ποσότητα περιεχομένου που έχει στη διάθεση του ο παίχτης.

Gameplay

7.7

Γραφικά

7

Ήχος

7.5

Διάρκεια

8

User Rating : No Ratings Yet !
8

Περισσότερα νέα για το Dead Rising 3