Trove Alpha Preview

Παίξαμε την Alpha του Trove και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας!   Το Trove είναι ένα Free to Play MMO RPG, εμπνευσμένο από παιχνίδια όπως το Minecraft και Cubeworld, από την γνωστή σε όλους Trion με τους διάσημους Massive Multiplayer τίτλους Rift και Defiance. Το παιχνίδι, για την ακρίβεια, είναι ένας open-ended voxel world ο οποίος περιέχει μέσα αμέτρητους κόσμους κυριολεκτικά. Ο κόσμος του παιχνιδιού σας δίνει τη δυνατότητα, να αφήσετε την δημιουργικότητα σας να ξεδιπλωθεί στο Building Mode, χτίζοντας το σπίτι/κάστρο σας ή Cornerstone όπως ονομάζεται μέσα στο κόσμο. Το Mining γίνεται με το πάτημα του ποντικιού ενώ το […]

Παίξαμε την Alpha του Trove και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας!

Trove Title

 

Το Trove είναι ένα Free to Play MMO RPG, εμπνευσμένο από παιχνίδια όπως το Minecraft και Cubeworld, από την γνωστή σε όλους Trion με τους διάσημους Massive Multiplayer τίτλους Rift και Defiance. Το παιχνίδι, για την ακρίβεια, είναι ένας open-ended voxel world ο οποίος περιέχει μέσα αμέτρητους κόσμους κυριολεκτικά.

Ο κόσμος του παιχνιδιού σας δίνει τη δυνατότητα, να αφήσετε την δημιουργικότητα σας να ξεδιπλωθεί στο Building Mode, χτίζοντας το σπίτι/κάστρο σας ή Cornerstone όπως ονομάζεται μέσα στο κόσμο. Το Mining γίνεται με το πάτημα του ποντικιού ενώ το Range  του σας λύνει τα χέρια. Μέσα στο παιχνίδι ο παίχτης θα βρει μια τεράστια ποικιλία από υλικά ώστε να συλλέξει και να κάνει Crafting, ενώ μπορείτε να εμπνευστείτε από το περιβάλλον και τα χρώματα του. Σαν Trovian ότι βλέπετε μπορείτε να το κάνετε Mining και να το χρησιμοποιήσετε στο δικό σας Cornerstone.

‘ Ο κόσμος του παιχνιδιού σας δίνει τη δυνατότητα, να αφήσετε την δημιουργικότητα σας να ξεδιπλωθεί ‘

Το Cornerstone είναι η βάση σας και από εκεί το Trove δίνει τη δυνατότητα στον “Trovian” να κάνει τα πάντα, ακόμα και να δημιουργήσει το δικό του Homeworld ή δικά του Items. Μέσα στο Cornerstone έχετε το Stash σας, το προσωπικό θησαυροφυλάκιο σας και μπορείτε ν’ αλλάξετε εμφάνιση ή να χτίσετε το 8 bit σπίτι των ονείρων σας… Ουσιαστικά το Cornerstone είναι ένα τετράγωνο κομμάτι «γης» που μπορείτε να διαφυλάξετε ότι έχει σημασία για εσάς και δε μπορεί να το καταστρέψει κανείς ενώ μπορείτε να το… μεταφέρετε μαζί σας!

Στο Adventure Mode ο παίκτης μπορεί να εξερευνήσει ένα απέραντο κόσμο βασισμένο στο Crafting, και όλα αυτά με απώτερο σκοπό το πλούτο. Το σύστημα μάχης του Trove είναι συμπαγές και απλό με 3 skills για τη κάθε κλάση συνδυάζοντας πληκτρολόγιο και ποντίκι. Παρ’όλα αυτά, οι προκλήσεις δε λείπουν και ο βαθμός δυσκολίας είναι υψηλός, κάνοντας την εξερεύνηση πάντα ενδιαφέρουσα. Σαφώς πιο ενδιαφέρον προς το κοινό, το Adventure Mode, προφέρει αμέτρητα τερατάκια και Bosses προς εξολόθρευση χωρίς όμως η A.I. του παιχνιδιού να διεκδικεί δάφνες.

Trove Body Image 4

Σαν “Trovian” έχετε στη διάθεση σας κάποια Mounts για να σας βοηθήσουν στην εξερεύνηση. Τα Mounts του παιχνιδιού ποικίλουν από τεράστια τσοπανόσκυλα, άλογα και μαγικά χαλιά, μέχρι… ολόκληρους δεινόσαυρους! Τα δύο Modes με το πάτημα ενός κουμπιού εναλλάσσονται μεταξύ τους και ο παίχτης μπορεί ν’ αλληλεπιδράσει με το περιβάλλον άμεσα.

Πολύ θετικό στοιχείο είναι η έλλειψη των Bugs, παρόλο που το Trove βρίσκεται ακόμα σε Alpha Stage. Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι ο συνδυασμός της ποιότητας του παιχνιδιού σε αυτό το αρχικό στάδιο ανάπτυξης και της άμεσης υποστήριξης που παρέχει η Trion. 

Το παιχνίδι βασίζεται στην αρχή του απρόβλεπτου και την εξερεύνηση, δεν υπάρχουν NPC να λένε στον παίκτη τι να κάνει, χαρίζοντας σας πλήρη ελευθερία των κινήσεων. Όπως διαπιστώνετε το Trove ακολουθεί μια λογική “Minecraft” και ο κόσμος του είναι απολύτως ελεύθερος.

Trove Body Image 2

Σε κάθε είσοδο του στο παιχνίδι, ο παίκτης έχει ν’ αντιμετωπίσει ένα διαφορετικό κόσμο, με εντελώς διαφορετικό World Setting από την προηγούμενη φορά, ενώ υπάρχει Login Daily Reward με Gold. Ο παίκτης ξεκινώντας από το Hub, το οποίο χρησιμεύει σαν μια αγορά ή ένα κόμβο μεταξύ των παιχτών ώστε να κάνουν το Team Up, μπορεί να επιλέξει τον κόσμο που θέλει να εισέλθει μέσω ειδικών Portals.

Ανάλογα το επίπεδο του χαρακτήρα σας (κάθε κλάση κάνει Leveling ξεχωριστά) μπορείτε και να ταξιδέψετε στον ανάλογο κόσμο. Τα Adventure Worlds χωρίζονται σε Novice, Adept, Elite, και Master. Αργότερα μέσω του Crafting στο Cornerstone σας μπορείτε να φτιάξετε τις πύλες για Uber 1 έως 5, που όπως καταλαβαίνετε το Loot είναι ακόμα πιο πλούσιο. Εκεί υπάρχουν Dungeons και Raids που απαιτούν μεγαλύτερο αριθμό από δύο ή τρία άτομα ώστε να πραγματοποιηθούν και απαιτεί συνεργασία από τους παίκτες.

‘ Σε κάθε είσοδο του στο παιχνίδι, ο παίκτης έχει ν’ αντιμετωπίσει ένα διαφορετικό κόσμο, με εντελώς διαφορετικό World Setting ‘ 

Στο Alpha Stage του παιχνιδιού υπάρχουν 4 κλάσεις τις οποίες ο παίκτης μπορεί να επιλέξει. Η κάθε κλάση έχει εντελώς διαφορετικό χειρισμό η μία από την άλλη, χαρίζοντας ποικιλία στην εμπειρία του Adventure Mode. Οι δύο από αυτές είναι εντελώς δωρεάν, ο Knight για μάχες σώμα με σώμα και ο Gunslinger, ο πιστολέρο της υπόθεσης. Οι εναπομείναντες κλάσεις, ο Dracolyte και ο Trickster (Ο μάγος του παιχνιδιού), είναι διαθέσιμοι με 5000 ingame golds ή με λίγα Cubits τα οποία αντιπροσωπεύουν τα χρήματα σας μέσω του Cash Shop.

Trove Body Image 3

Η Trion έχει αναφέρει πως θα προσθέσει επιπλέον κλάσεις στο μέλλον και πως αυτές οι τέσσερις είναι μόνο η αρχή, χωρίς να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει η κυκλοφορία τους.

Προς το παρόν, το Cash Shop του Trove δεν είναι αρκετά δελεαστικό για τον μέσο παίκτη ώστε ν’ αγοράσει κάτι, αλλά σίγουρα θα κάνει δουλειά με τους φανατικούς του Voxel World είδους! (Βλέπε 8 Bit μαγικό μονόκερο… που περπατάει στα σύννεφα…) Το Cash Shop δεν έχει κάποιο Paywall ώστε να επηρεάσει την πρόοδο του παίκτη, ενώ οι περισσότερες επιλογές που υπάρχουν προς πώληση, έχουν να κάνουν με τον αισθητικό τομέα του χαρακτήρα σας.

‘ Βλέπε 8 Bit μαγικό μονόκερο… που περπατάει στα σύννεφα… ‘

Το Trove είναι προφανές ότι έχει επηρεαστεί από τη μόδα των Voxels την οποία η Gaming Βιομηχανία πειραματίζεται τα τελευταία χρόνια, εμπνευσμένη από Indie developers που κάνανε την αρχή το 2004. Δεν είναι όμως αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει.

Αυτό που κάνει πραγματικά το παιχνίδι να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα της κατηγορίας του, είναι το σύνολο του πακέτου και η ποιότητα του. Το Trove είναι ένα πραγματικό Free to Play, χωρίς να κρύβει ‘σοβαρό’ περιεχόμενο πίσω από Paywalls. Τα περιορισμένα Bugs και η προσεγμένη αισθητική του Trove, δείχνουν μια πολύ σοβαρή δουλειά εκ μέρους της Trion που φαίνεται να έχει πάρει το μάθημα της από το παρελθόν.

Το Trove αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του είδους του και οι οπαδοί των Voxel World θα πρέπει να το προσθέσουν στη λίστα τους. Αν και ακόμα είναι σε Alpha Stage, η ποιότητα του είναι εμφανέστατη και περιμένουμε με ανυπομονησία το τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον κόσμο του Trove!

Πηγή