Σχόλια για Wildstar, ESO – Angry Joe video review

Ήθελα να κάνω ένα βίντεο για το πολυαναμενόμενο WildStar ώστε να μπορώ να έχω σχολιασμό μαζί με το βίντεο. Δυστυχώς παρόλο που έγιναν προσπάθειες, δεν μπορέσαμε να αποκτήσουμε Beta key οπότε ούτε δικό μας βιντεάκι έχουμε αλλά ούτε άποψη από δική μας ενασχόληση με το παιχνίδι. Επειδή όμως ασχολούμαι αρκετά με το είδος αυτό των παιχνιδιών, μετά το τέλος της ενασχόλησής μου με το WoW για λόγους που θα μπορούσα να κάνω ένα μεγάλο post ψάχνω εναγωνίως κάποιο άλλο ΜΜΟ. Δεν έχω βρει τίποτα αξιόλογο όμως όσο κι αν έχω δοκιμάσει (με εξαίρεση το EvE-online το οποίο είναι άλλου είδους […]

21/02/2014
Platforms
 

Ήθελα να κάνω ένα βίντεο για το πολυαναμενόμενο WildStar ώστε να μπορώ να έχω σχολιασμό μαζί με το βίντεο. Δυστυχώς παρόλο που έγιναν προσπάθειες, δεν μπορέσαμε να αποκτήσουμε Beta key οπότε ούτε δικό μας βιντεάκι έχουμε αλλά ούτε άποψη από δική μας ενασχόληση με το παιχνίδι.

Επειδή όμως ασχολούμαι αρκετά με το είδος αυτό των παιχνιδιών, μετά το τέλος της ενασχόλησής μου με το WoW για λόγους που θα μπορούσα να κάνω ένα μεγάλο post ψάχνω εναγωνίως κάποιο άλλο ΜΜΟ. Δεν έχω βρει τίποτα αξιόλογο όμως όσο κι αν έχω δοκιμάσει (με εξαίρεση το EvE-online το οποίο είναι άλλου είδους MMO).

Το Archage το ψοφήσανε όσο promising κι αν έμοιαζε (μακάρι να βγω λάθος). Οπότε στο radar μου αυτή την εποχή βρίσκονται 2 games. Το Elder Scrolls Online και το WildStar.

Η ενασχόληση με την Beta του ESO μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και από γραφικά (σίγουρα έχει πολλά περιθώρια βελτιώσεων), και από gameplay, και από lore. Οπωσδήποτε έμεινε ως target στο gaming radar μου. Μου αρέσανε πολύ οι χαρακτήρες και οι φυλές αλλά όπως λέω πάντα…  Το αν ένα game θα ζήσει ή όχι εξαρτάται από 2 παράγοντες.  End game content, boss fight mechanics και internet community. Αυτά τα δύο σε κανένα preview δεν μπορείς να τα παρατηρήσεις. Μόνο πρώτες εντυπώσεις μπορούμε να καταλάβουμε.

Για να πάρω μια μυρωδιά από WildStar (που τόσο μου το έχουν εξυμνήσει φίλοι και γνωστοί) αναγκαστικά έκανα την αναζήτησή μου στο youtube διότι ούτε τυχερός ήμουν σε κληρώσεις αλλά και σε νύξη για έστω μερικών ωρών δανικό account για ένα δικό μας βίντεο και gaming εμπειρία, η απάντηση από την επίσημη Ελληνική κοινότητα ήταν αρνητική.

Το character creation είναι πολύ παιδικό στα μάτια μου και όσο καρτουνίστικη προσέγγιση κι αν γίνεται σίγουρα θα μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο. Αλλά αυτό είναι κάτι δευτερεύον γιατί δεν είναι ούτε το 1/1000 από το gametime σε ένα παιχνίδι .

Τα γραφικά είναι όντως πολύ καλά και  θα μπορούσε να είναι next generation WoW cartoon graphics.

Για τις αρχικές περιοχές θα συμφωνήσω με τον Angry Joe πως είναι έως και βαρετές,ι κάποια dungeons που είδα μου θύμισαν παλιές καλές μέρες του WoW κάτι το οποίο μόνο ως καλό μπορώ να το κρίνω. Αν έχει τα mechanics που χρειάζονται για επιτυχημένα boss fights τότε ναι, έχει μεγάλες πιθανότητες να είναι επιτέλους αυτό που κανένα άλλο game δεν πέτυχε…  WoW killer. Και μάλιστα θα το πετύχει με τα ίδια τα όπλα του WoW.

Κάτι το οποίο μένει να δούμε με ποιο τρόπο (και αν) θα γίνεται μέσα στο παιχνίδι είναι η δυνατότητα να πληρώνεις τον μήνα σου με in game currency. Στο eve-online χρειάζεσαι 10 (δέκα) ώρες για να βγάλεις τον μήνα σου. Είναι έτσι τα mechanics που δεν επηρεάζει το gameplay. Κάτι τέτοιο θα είναι πραγματικά groundbreaking για αυτού του είδους τα games.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω καταλήξει ακόμα ESO ή WildStar; Μάλλον ESO περισσότερο singleplayer ασχολία σε ένα multiplayer περιβάλλον ενώ WildStar για end game group boss fights.

Μιας και τα 2 games θα γίνουν σύντομα release (ESO 4/4/14, WS μάλλον μέσα στην άνοιξη ή αρχές καλοκαιριού) σύντομα θα έχουμε απάντηση.

Δείτε παρακάτω την παρουσίαση του Angry Joe για το WildStar…

Gamer since: 1983