Οι Champions που δεν γνωρίσαμε ποτέ!

Μετά την είσοδο του Yasuo στο Summoner’s Rift, το League of Legends έφτασε αισίως να έχει 117 champions στο ενεργητικό του. Όμως στο LoL, όπως και στα περισσότερα παιχνίδια, ορισμένα project των game designers ποτέ δεν φτάνουν στα μάτια των χρηστών. Ανατρέξαμε, λοιπόν, σε παλαιότερες δηλώσεις των designers της Riot, καθώς και σε leaks που έγιναν από τα αρχεία του παιχνιδιού, για να βρούμε τους champions που σχεδιάστηκαν αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν ποτέ στο τελευταίο «σκαλοπάτι» της πορείας τους, το οποίο ονομάζεται «Champion Official Release»! Averdrian  Από τα τέλη του 2010, ήταν γνωστό πως η Riot «δούλευε» πάνω σε […]

Μετά την είσοδο του Yasuo στο Summoner’s Rift, το League of Legends έφτασε αισίως να έχει 117 champions στο ενεργητικό του.

Όμως στο LoL, όπως και στα περισσότερα παιχνίδια, ορισμένα project των game designers ποτέ δεν φτάνουν στα μάτια των χρηστών. Ανατρέξαμε, λοιπόν, σε παλαιότερες δηλώσεις των designers της Riot, καθώς και σε leaks που έγιναν από τα αρχεία του παιχνιδιού, για να βρούμε τους champions που σχεδιάστηκαν αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν ποτέ στο τελευταίο «σκαλοπάτι» της πορείας τους, το οποίο ονομάζεται «Champion Official Release»!

Averdrian 

Από τα τέλη του 2010, ήταν γνωστό πως η Riot «δούλευε» πάνω σε ένα νέο champion με το όνομα Averdrian. Μάλιστα, ο RiotNocturne είχε δηλώσει πως κατέβαλλε μεγάλες προσπάθειες ώστε ο Averdrian να γίνει πραγματικότητα. Τότε, ο συγκεκριμένος designer χρησιμοποιούσε το icon του μισοτελειωμένου champion ως avatar στα forum του League of Legends και είχε υποσχεθεί στο community του παιχνιδιού πως σε περίπτωση παύσης των εργασιών για τον Averdrian, θα άλλαζε το avatar του. Έτσι και έγινε, λοιπόν, όταν τον Απρίλιο του 2011 o RiotNocturne ουσιαστικά τερμάτισε τις φημολογίες περί release του νέου champion, αλλάζοντας το avatar του. Αργότερα, υπήρξαν φήμες που παρουσίαζαν τον Heimerdinger ως «Reworked Averdrian», πράγμα που διαψεύστηκε από την ομάδα των designer της Riot. Τέλος, ο Averdrian είχε κάνει την εμφάνιση του στο εορταστικό map του Harrowing το 2010.

Gavid, The Plant King 
H Riot ασχολούταν με την δημιουργία του Gavid περίπου την ίδια εποχή που ο Averdrian ήταν στο προσκήνιο. Παρόλο που ο champion είχε φτάσει σε τελικό στάδιο προετοιμασίας, αποφασίστηκε από το designers team πως «καλλιτεχνικά» δεν ταίριαζε με το υπόλοιπο περιεχόμενο που είχε παρουσιάσει μέχρι τότε το παιχνίδι. Για τον λόγο αυτό, ο Gavid δεν εισήλθε ποτέ στο League of Legends. Αντίθετα, όμως, στο παιχνίδι μπήκε η Zyra, που φημολογείται πως «πάτησε» στο πρότυπο του Gavid για να δημιουργηθεί. Η παραπάνω δήλωση ενισχύεται από το γεγονός πως το kit (spells & passive) της Zyra μοιάζει πάρα πολύ με αυτό του Gavid. Βέβαια, ο τελευταίος, όπως και ο Averdrian, εμφανίστηκε το 2010 στο map του Harrowing!

Rob Blackblade, The Dashing Rogue 
O Rob Blackblade, όπως και ο Gavid, ανήκει στην κατηγορία των champions που δεν μπορούσαν να εφαρμοστούν στο υπάρχον υλικό του παιχνιδιού και έτσι, τελικά, αντικαταστάθηκαν από μεταγενέστερους champions. Στην περίπτωση του Rob Blackblade, o Udyr ήταν αυτός που ήρθε αργότερα να καλύψει το κενό του unreleased champion. H διαφορά, όμως, σε σχέση με την αντικατάσταση Gavid – Zyra, ήταν πως οι Rob και Udyr δεν μοιράζονταν παρόμοιο kit.

Tabu, The Voodoo Shaman 
O champion αυτός, που ακυρώθηκε χωρίς να γνωρίζουμε τις ακριβείς αιτίες, θεωρείται πως ήταν εμπνευσμένος από τον hero του DotA, Voidjin, The Witch Doctor. O Tabu ήταν ο τρίτος και τελευταίος champion που βρέθηκε στο Harrowing map του 2010. Επίσης, υπάρχουν εικασίες πως ο Swain, αποτελεί rework του Tabu, καθώς και τα spells τους είχαν παρόμοιο χαρακτήρα και λειτουργία!

 

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε και μερικούς ακόμα champions που δεν παρουσιάστηκαν ποτέ από την Riot: Omen, που αργότερα μετατράπηκε στην Riven, Well, που πιθανότατα έγινε rework ώστε να αποτελέσει την Nami και τέλος τον Urf, που παρουσιάστηκε από την εταιρία ως champion στα πλαίσια της Πρωταπριλιάς του 2010.

To άρθρο αυτό δημιουργήθηκε από την Ιστοσελίδα Ενημέρωσης  League Of Legends  – League Happens