ArcheAge Preview

O fantasy χαρακτήρας και το οικονομικό μοντέλο του κάνουν το ArcheAge της XLGames πιθανό αντίπαλο του EvE online. Υπάρχουν πολλά MMOs που μοιάζουν τόσο πολύ μεταξύ τους, ώστε συχνά είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσεις. Οι classes, τα races και το εκάστοτε combat system μπορεί να διαφέρουν, αλλά η ουσία του gameplay εξακολουθεί να είναι kill NPCs, πάρε loots, πάρε levels. Στο Archeage εξακολουθείς να κάνεις όλα αυτά, ωστόσο η ουσία του παιχνιδιού είναι να γίνεις πλούσιος, διάσημος ή ακόμα και… παντοδύναμος! Για να δούμε πώς δουλεύει λοιπόν… Όταν ολοκληρώσουμε, λοιπόν, τις αρχικές περιοχές (κάθε φυλή έχει τη δικιά της) θα […]

31/10/2013
Χωρίς κατηγορία
Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

O fantasy χαρακτήρας και το οικονομικό μοντέλο του κάνουν το ArcheAge της XLGames πιθανό αντίπαλο του EvE online.

archeage1-360

Υπάρχουν πολλά MMOs που μοιάζουν τόσο πολύ μεταξύ τους, ώστε συχνά είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσεις. Οι classes, τα races και το εκάστοτε combat system μπορεί να διαφέρουν, αλλά η ουσία του gameplay εξακολουθεί να είναι kill NPCs, πάρε loots, πάρε levels. Στο Archeage εξακολουθείς να κάνεις όλα αυτά, ωστόσο η ουσία του παιχνιδιού είναι να γίνεις πλούσιος, διάσημος ή ακόμα και… παντοδύναμος!

Για να δούμε πώς δουλεύει λοιπόν…
Όταν ολοκληρώσουμε, λοιπόν, τις αρχικές περιοχές (κάθε φυλή έχει τη δικιά της) θα πρέπει να διασχίσετε τη Sea of Serenity. Οι developers την ονομάζουν περιπαικτικά Sea of Slaughter γιατί είναι εξαιρετικά επικίνδυνη να την διασχίσετε μόνοι σας. Εκεί υπάρχει η Land of Origin όπου οι παίχτες μπορούν να χτίσουν κάστρα και διάφορα άλλα οικοδομήματα. Άλλοι παίχτες μπορούν να έρθουν στην περιοχή σας και να πληρώνουν φόρους για να έχουν παράδειγμα μια φάρμα…
Για να χτίσουν, όμως, σπίτια και αντικείμενα χρειάζονται πρώτες ύλες όπως ξύλο, μέταλλο, μαλλί και άλλα. Τα καλύτερα μέρη για να τα βρεις αυτά, όμως, δεν είναι στην ασφάλεια του Land of Origin, αλλά είναι διασκορπισμένα γύρω γύρω από αυτό ή στις κυρίως ηπείρους. Τα υλικά αυτά πρέπει να μεταφερθούν πίσω με γαϊδούρια ή με κάρα και, όπως καταλαβαίνετε, εδώ αρχίζει το game να γίνεται ενδιαφέρον!!!

archeage2-630

Αν σκοτώσεις ένα μέλος της φατρίας σου, για λίγο -όσο περπατάς- θα έχεις ματωμένα αποτυπώματα, απόδειξη της «αποτρόπαιης» πράξης σου. Άλλοι παίκτες που σε βλέπουν μπορούν να σε καταδώσουν. Μετά από πολλές αναφορές συλλαμβάνεσαι και δικάζεσαι από μια ομάδα δικαστών-παικτών. Αν καταδικαστείς μπαίνεις φυλακή για κάποιο διάστημα, συνήθως μερικές ώρες. Πάντως ο χρόνος στη φυλακή δεν είναι απαραίτητα βαρετός αφού μπορείς να παίξεις minigames, όπως ποδόσφαιρο ή να προσπαθήσεις να αποδράσεις μέσα από ένα μικρό quest.

Εάν καταδικαστείς πολλές φορές εξορίζεσαι από τη φατρία σου και θα είσαι kill-on-sight για τους άλλους παίχτες και τα NPC του κόσμου εκτός από τα NPC στα νησιά των πειρατών. Μπορείς και εκεί να φτιάξεις κάστρα και φάρμες, αλλά η απόδοσή τους θα είναι μηδαμινή, πράγμα το οποίο σημαίνει πως ο καλύτερος τρόπος για έναν πειρατή να βγάλει χρήματα είναι…. Η πειρατεία, τι άλλο;

archeage5-630

Με αρκετές πρώτες ύλες μπορείς να φτιάξεις ακόμα και πλοία και να τα επανδρώσεις με φίλους και guildmates. Υπάρχουν πολλών ειδών πλοία, οπότε εάν έχεις να μεταφέρεις πολύτιμα υλικά μπορείς να φτιάξεις ένα κομβόι με μεταφορικά και πολεμικά πλοία. Πειρατές μπορούν να προσπαθήσουν να κάνουν ρεσάλτο στο πλοίο σου και να σου κλέψουν το φορτίο και το ίδιο το πλοίο.
Το όλο σκηνικό ακούγεται τρομερό και πολύ διασκεδαστικό με τους παίκτες να μπορούν να είναι crafters, θαλασσοπόροι, πειρατές, προστάτες, αγρότες…

Διαμάχες μεταξύ βασιλείων είναι επίσης εφικτές με τον επιτιθέμενο να προσπαθεί να αγοράσει ένα αντικείμενο από το auction house και τον αμυνόμενο να προσπαθεί να του το πάρει, ώστε να μην έχει δικαίωμα ο άλλος να επιτεθεί. Ακόμα κι αν δεν έχει αρκετά λεφτά μπορεί να βοηθηθεί από ισχυρούς συμμάχους πού ίσως έχει, ώστε να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό. Όλα αυτά δημιουργούν και μια πολιτική ατμόσφαιρα στο παιχνίδι όπου πανίσχυροι οίκοι μπορούν να προστατεύσουν μικρότερους συμμάχους εάν το αποφασίσουν ή ακόμα και να βοηθήσουν τον επιτιθέμενο κάτω από το τραπέζι. Πραγματικά άπειρες δυνατότητες!

ArcheAge3-630

Αναπόφευκτα, επιθέσεις θα γίνουν με μεγάλες μάχες που μπορούν να περιλαμβάνουν έως και 75 παίκτες από κάθε πλευρά. Ο επιτιθέμενος θα πρέπει να έχει έτοιμα resources, ώστε να κατασκευάσει trebuchets και άλλες πολιορκητικές μηχανές. Ακόμα δεν έχουμε δει τέτοιες μάχες, αλλά η ανακοίνωση και μόνο για τόσο μεγάλες πολιορκίες που μπορεί να κρατήσουν και μέρες είναι αρκετά «ερεθιστική».

Προφανώς υπάρχουν πολλά ακόμα να πει κανείς για το Archeage, για τα εκπληκτικά γραφικά, τη θέα από κάποια σημεία, την αρχιτεκτονική των κτιρίων, αλλά η player-driven οικονομία είναι αυτή που κάνει τη μεγάλη διαφορά σε σχέση με άλλα του είδους.

Είναι ήδη live στην Κορέα, αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία για αγγλική έκδοση και Ευρωπαϊκή κυκλοφορία.
Keep in touch και θα ενημερωθείτε για ό,τι νεότερο.

 

Περισσότερα νέα για το Archeage

Gamer since: 1983