Το Iași της Ρουμανίας θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Esports 2023 της IESF

Το Iași της Ρουμανίας θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Esports 2023 της IESF με παίκτες από πάνω από 120 χώρες, όπου και θα αγωνιστούν για το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο στην ιστορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος: 500.000€. Περισσότεροι από 30 εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα παρακολουθήσουν ζωντανά τους ρουμανικούς αγώνες. Η Ρουμανία θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Esports μεταξύ 24 Αυγούστου και 4 Σεπτεμβρίου. Ο διαγωνισμός, που διοργανώνεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Esports, θα συγκεντρώσει τους περισσότερους παίκτες που έχουν βρεθεί ποτέ σε οποιασδήποτε e-sports εκδήλωση που έχει διοργανωθεί μέχρι σήμερα στον κόσμο. Οι παίκτες θα αγωνιστούν για τον τίτλο […]

Το Iași της Ρουμανίας θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Esports 2023 της IESF με παίκτες από πάνω από 120 χώρες, όπου και θα αγωνιστούν για το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο στην ιστορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος: 500.000€.

Περισσότεροι από 30 εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα παρακολουθήσουν ζωντανά τους ρουμανικούς αγώνες.

Η Ρουμανία θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Esports μεταξύ 24 Αυγούστου και 4 Σεπτεμβρίου. Ο διαγωνισμός, που διοργανώνεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Esports, θα συγκεντρώσει τους περισσότερους παίκτες που έχουν βρεθεί ποτέ σε οποιασδήποτε e-sports εκδήλωση που έχει διοργανωθεί μέχρι σήμερα στον κόσμο. Οι παίκτες θα αγωνιστούν για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, ατομικά ή ομαδικά, σε επτά διαγωνισμούς και έξι κορυφαία παιχνίδια.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Esports 2023 θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ Digital Throne, το οποίο θα φέρει την ψηφιακή ψυχαγωγία σε όλες τις μορφές της, από φαντασμαγορικά stages και κορυφαίους μουσικούς, μέχρι εντυπωσιακές προβολές στο Παλάτι Πολιτισμού στο Iași ή παρελάσεις cosplay με κοστούμια ηρώων από ταινίες και βιντεοπαιχνίδια. Περισσότεροι από 20.000 λάτρεις των Esports και περισσότεροι από 50.000 λάτρεις της μουσικής αναμένεται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Το παγκόσμιο κοινό, το οποίο θα παρακολουθήσει τους αγώνες online, θα ανέλθει σε περισσότερα από 30 εκατομμύρια άτομα.

Περισσότεροι από 700 παίκτες σε περισσότερες από 120 χώρες θα διαγωνιστούν στα τέσσερα γιγαντιαία stages, διαγωνιζόμενοι σε έξι από τα κορυφαία ανταγωνιστικά παιχνίδια αυτή τη στιγμή, δηλαδή στα Counter Strike: Global-Offensive, Dota 2, eFootball, Tekken, Mobile Legends και PUBG Mobile.

Μια άλλη πρωτιά στην ιστορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Esports είναι η δημιουργία του πρώτου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Γυναικών στο Counter Strike: Global-Offensive.

«Η Διεθνής Ομοσπονδία Esports προσπαθεί συνεχώς για την ένταξη και την ποικιλομορφία στα Esports. Οι γυναικείες ομάδες αποτελούν ουσιαστικό μέρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Esports και είμαστε ενθουσιασμένοι για τους επερχόμενους γυναικείους αγώνες. Η πολυτιμότερη παίκτρια CS:GO στον κόσμο αυτή τη στιγμή είναι η Ana Dumbravă, η οποία κατάγεται από την περιοχή της Μολδαβίας, όχι μακριά από το Iasi, οπότε είμαστε σίγουροι ότι θα αποτελέσει έμπνευση και εφαλτήριο για τις γυναικείες ομάδες σε όλο τον κόσμο να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, εκπροσωπώντας μία από τις περισσότερες από 120 χώρες», λέει ο Vlad Marinescu, πρόεδρος της IESF.

Η συνολική αξία των επάθλων ανέρχεται σε 500.000€, το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο που είχε ποτέ Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Τα βραβεία θα απονεμηθούν μετά τους σχεδόν 500 αγώνες που θα φιλοξενήσει το τελικό τουρνουά στο Iasi για μία εβδομάδα.

Αυτή τη στιγμή διεξάγονται εθνικοί διαγωνισμοί που ορίζουν, για κάθε επιμέρους παιχνίδι, τη σύνθεση των ομάδων που θα πάνε στα περιφερειακά τουρνουά, τα οποία θα διεξαχθούν τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Σχετικά με το Digital Throne

Το Digital Throne είναι ένα φεστιβάλ 10 ημερών, που διαρκεί από τις 24 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου, το οποίο εγκαινιάζει σε διεθνές επίπεδο την προσπάθεια τoυ Iasi να γίνει παγκόσμια πρωτεύουσα του ψηφιακού αθλητισμού, των τεχνών, της εκπαίδευσης και της ψυχαγωγίας.

Στο πλαίσιο του Digital Throne, το Iasi 2023 σηματοδοτεί το 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Esports.

Περισσότεροι από 700 παίκτες σε πάνω από 120 χώρες θα διαγωνιστούν για τον παγκόσμιο θρόνο των Esports σε ένα περιβάλλον που εκπέμπει μια μοναδική κουλτούρα και πλούσια ιστορία.

digitalthroneiasi.com

Σχετικά με την IESF

Η IESF είναι ο ενωτικός φορέας για τα Παγκόσμια Esports. Ιδρύθηκε το 2008 από εννέα κράτη-μέλη και αποτελείται σήμερα από 130 ομοσπονδίες-μέλη σε πέντε ηπείρους. Η IESF συγκεντρώνει όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς των Esports για να επιτύχει ένα ενιαίο οικοσύστημα για την ανάπτυξη του βιώσιμου και υπεύθυνου παιχνιδιού παγκοσμίως. Το IESF WE Championships είναι το μεγαλύτερο πολύ-αθλητικό θέαμα των Esports στον κόσμο. Η IESF διοργανώνει επίσης την ετήσια Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής Esports, προκειμένου να υποστηρίξει το υψηλότερο επίπεδο διακυβέρνησης των Esports παγκοσμίως.

iesf.org