Παρουσίαση του Age of Time

A game by Tenebra Studios

A game by Tenebra Studios

To Age of Time, είναι η νέα προσπάθεια της Tenebra Studios στον χώρο των point’n’click adventure games με πολύ ενδιαφέρον και πρωτότυπο gameplay βασισμένο στο time travel mechanic αλλά και το πώς αυτό δένει με τον κόσμο και το lore του. Το πρώτο που θα σας κάνει εντύπωση είναι ο συνδυασμός των retro pixel art γραφικών με πιο μοντέρνα εφέ, όπως realtime φωτισμοί και σκιές.

Η ηχητική επένδυση ακολουθεί το ίδιο μοτίβο παντρεύοντας το μοντέρνο με το παλιό. Η μουσική κινείται σε 8bit λογική αλλά με μοντέρνα παραγωγή, ενώ τα ηχητικά εφέ ακολουθούν πιο retro μονοπάτια. Ιδιαίτερα ωραίο στοιχείο για εμάς τους παλιούς adventure gamers ήταν η ενσωμάτωση επιλογής δυσκολίας με τις επιλογές easy και old school. Η επιλογή easy δεν επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις αντικείμενα με λάθος τρόπο ή να φτάσεις σε αδιέξοδο αλλά ούτε και να πεθάνεις ενώ σου δίνει βοηθητικά hints ενώ παίζεις.

Η επιλογή old school είναι πραγματικά OLD SCHOOL και όπως μας διαβεβαίωσαν οι δημιουργοί θα απαιτεί να έχεις διαβάσει το manual του παιχνιδιού αλλά και να ακολουθείς τις διδαχές του Al Lowe, save early save often. Μπορείτε να το δοκιμάσετε είτε κατεβάζοντας το από την σελίδα του είτε κατεβάζοντας το από την σελίδα του στο Gamejolt  είτε από το itch.io.

Η πλήρης κυκλοφορία του αναμένεται στις αρχές του 2022. Θα σας ενημερώσουμε για τα όποια νεότερα στην εξέλιξή του καθώς φαίνεται να είναι μια νότα φρέσκου αέρα στο γενικότερο renaissance που συμβαίνει στην gaming βιομηχανία τόσο σε κομμάτι retro αλλά όσο και σε κομμάτι νέων adventure games. Παρακάτω, μπορείτε να παρακολουθήσετε το trailer του Age of Time: