Galaxy Watch4 και Galaxy Watch4 Classic: αναδιαμορφώνοντας την εμπειρία smartwatch

Η σειρά Galaxy Watch4 προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά λειτουργιών ευεξίας, ένα ολοκαίνουργιο λειτουργικό σύστημα και επιφάνεια διεπαφής καθώς και βελτιωμένη απόδοση υλικού

Η σειρά Galaxy Watch4 προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά λειτουργιών ευεξίας, ένα ολοκαίνουργιο λειτουργικό σύστημα και επιφάνεια διεπαφής καθώς και βελτιωμένη απόδοση υλικού

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε σήμερα τα Galaxy Watch4 και Galaxy Watch4 Classic. Είναι τα πρώτα smartwatch που διαθέτουν το νέο Wear OS™ Powered by Samsung, κατασκευασμένο από κοινού με τη Google™, και εξοπλισμένο με το One UI Watch, την πιο διαισθητική επιφάνεια διεπαφής χρήστη της Samsung, μέχρι στιγμής. Η σειρά Galaxy Watch4 ενισχύεται με προηγμένα υλικά και προσφέρει μια πιο απρόσκοπτη και συνδεδεμένη εμπειρία χρήστη, από ποτέ. Οι νέες συσκευές έχουν επανασχεδιαστεί πλήρως για να παρέχουν τις καλύτερες λειτουργίες για τη διαχείριση της φυσικής κατάστασης του χρήστη.

«Έχουμε δει μια απίστευτη αύξηση ζήτησης για τη σειρά Galaxy Watch. Οι καταναλωτές έχουν ανακαλύψει τα οφέλη για την ευεξία τους και την ευκολία που προσφέρουν τα wearables» δήλωσε ο Dr. TM Roh, Πρόεδρος και Επικεφαλής του Mobile Communications Business στη Samsung Electronics. «Καταλαβαίνουμε πως η ευεξία είναι προσωπικό ζήτημα για τον καθένα, οπότε δημιουργήσαμε μια σειρά λειτουργιών, για να δώσουμε μια πιο λεπτομερή και πιο χρήσιμη κατανόηση της φυσικής κατάστασης γενικότερα».

Η πιο προηγμένη σουίτα λειτουργιών ευεξίας και φυσικής κατάστασης της Samsung

Το Galaxy Watch4 είναι εξοπλισμένο με τον επαναστατικό αισθητήρα BioActive της Samsung, που διαθέτει ένα μικρότερο και πιο συμπαγές σχεδιασμό, χωρίς να επηρεάζει την ακρίβεια στις μετρήσεις. Αυτός ο νέος 3-σε-1 αισθητήρας χρησιμοποιεί ένα μοναδικό chip για να εκτελέσει με ακρίβεια τρεις ισχυρούς αισθητήρες ευεξίας: τον Optical Heart Rate, τον Electrical Heart και τον Bioelectrical Impedance Analysis. Έτσι, οι χρήστες να μπορούν να παρακολουθούν την αρτηριακή τους πίεση12, να ανιχνεύσουν έναν ακανόνιστο καρδιακό παλμό AFib3, να μετρήσουν το επίπεδο οξυγόνου στο αίμα τους4, και, για πρώτη φορά, να υπολογίσουν τη σύσταση του σώματός τους5.

Το ολοκαίνουργιο εργαλείο μέτρησης της σύστασης του σώματος της Samsung δίνει στους χρήστες μια καλύτερη κατανόηση της γενικής τους ευεξίας και φυσικής κατάστασης, μέσω βασικών μετρήσεων, όπως η σκελετική μυϊκή μάζα, ο βασικός μεταβολικός ρυθμός, το ποσοστό νερού και ποσοστό λίπους στο σώμα. Η σύσταση του σώματος γίνεται απευθείας από τον καρπό του χεριού σε μόλις 15 δευτερόλεπτα με τον αισθητήρα του ρολογιού να καταγράφει δεδομένα από 2.400 σημεία.

Η νέα σειρά Galaxy Watch4 διαθέτει μια πληθώρα λειτουργιών ευεξίας, ώστε ο χρήστης να μπορεί να παρακολουθεί τις καθημερινές του δραστηριότητες και να διατηρήσει το κίνητρο για βελτίωση της προσωπικής του κατάστασης. Δίνεται η δυνατότητα επιλογής από μια μεγάλη γκάμα καθοδηγούμενων προπονήσεων, συμμετοχής σε ομαδικές δραστηριότητες και group challenges με φίλους και συγγενείς, ή δημιουργίας γυμναστηρίου στο σπίτι, με τη σύνδεση του Galaxy Watch4 σε μια Samsung Smart TV6, όπου οι μετρήσεις των θερμίδων και των καρδιακών παλμών εμφανίζονται στην οθόνη, για ευκολότερη παρακολούθηση. Και όταν έρθει η ώρα της αποθεραπείας, μετά από μια έντονη προπόνηση, η σειρά Galaxy Watch4 προσφέρει την πιο ολοκληρωμένη και πιο λεπτομερή εικόνα μοτίβων ύπνου του χρήστη, μέχρι στιγμής7, καθώς μπορεί να ανιχνεύσει όχι μόνο τους ήχους ροχαλητού8 αλλά και το επίπεδο του οξυγόνου στο αίμα, κατά τη διάρκεια του ύπνου4 . Σε συνδυασμό με την προηγμένη λειτουργία Βαθμολόγησης Ύπνου (Sleep Scores), το Galaxy Watch4 βοηθά το χρήστη να ξεκουραστεί καλύτερα.

Η απόλυτη εμπειρία κινητής, με One UI Watch και Wear OS Powered by Samsung

Η λιτότητα, η ευκολία και η αποδοτικότητα είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα της πλατφόρμας Galaxy smartwatch, και πλέον με τα ολοκαίνουργια One UI Watch και Wear OS Powered by Samsung, η Samsung προσφέρει αναβαθμισμένη εμπειρία Galaxy. Με το One UI Watch, οι συμβατές εφαρμογές εγκαθίστανται αυτόματα στο ρολόι με τη λήψη τους στο smartphone του χρήστη9, και οι σημαντικές ρυθμίσεις, όπως οι ώρες ησυχίας και οι μπλοκαρισμένες κλήσεις, συγχρονίζονται στη στιγμή. Η λειτουργία Auto Switch10 διασφαλίζει πως τα Galaxy Buds μπορούν να προβούν σε εναλλαγή ήχου ανάμεσα στο smartphone και στο ρολόι, ανάλογα με τη χρήση. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα εύκολου ελέγχου της εμπειρίας κινητής μέσω του Bixby11, του πλαισίου και της λειτουργίας Gesture Controls. Κουνώντας το χέρι δυο φορές πάνω κάτω, ο χρήστης μπορεί να λάβει κλήσεις, ενώ με τη διπλή περιστροφή του καρπού, μπορεί να τις απορρίψει ή να διακόψει ειδοποιήσεις και συναγερμούς.

Η σειρά Galaxy Watch4 είναι, επίσης, η πρώτη γενιά smartwatch που διαθέτουν Wear OS Powered by Samsung, μια νέα πλατφόρμα που ενισχύει κάθε πτυχή της εμπειρίας του smartwatch.

Κατασκευασμένη από τη Samsung και τη Google, αυτή η πρωτοποριακή πλατφόρμα δίνει στο χρήστη πρόσβαση σε ένα διευρυμένο οικοσύστημα απευθείας από τον καρπό του, με δημοφιλείς εφαρμογές της Google, όπως τα Maps12, και αγαπημένες υπηρεσίες Galaxy11, όπως το SmartThings και το Bixby. Επιπλέον, η νέα πλατφόρμα υποστηρίζει κορυφαίες εφαρμογές τρίτων μερών12 ;όπως adidas Running, Calm, Strava και Spotify. Επιπροσθέτως του προηγμένου υλικού και της ακόμα πιο διαισθητικής επιφάνειας διεπαφής, ο χρήστης μπορεί να απολαύσει μια ομαλή και άνετη, ολοκληρωμένη εμπειρία με το Galaxy Watch4. Για παράδειγμα, η ενισχυμένη ενσωματωμένη πυξίδα λειτουργεί παράλληλα με το Google Maps, για ακόμα πιο εύκολη πλοήγηση σε μια νέα περιοχή.

Ισχυρή απόδοση, απευθείας από τον καρπό του χεριού

Η εμπειρία υποστηρίζεται από αναβαθμίσεις υλικού, μεταξύ των οποίων ο βελτιωμένος επεξεργαστής, η καλύτερη οθόνη και η διευρυμένη μνήμη. Η σειρά Galaxy Watch4 διαθέτει τον πρώτο επεξεργαστή 5nm σε Galaxy Watch, με 20% ταχύτερη CPU και 50% περισσότερη RAM, και μια GPU 10 φορές ταχύτερη, σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά. Αυτό σημαίνει πως η πλοήγηση και η εκτέλεση πολλαπλών εργασιών στη σειρά Galaxy Watch4 είναι ομαλή και εύκολη. Ακόμα, η Samsung έχει αυξήσει την ανάλυση στην οθόνη, στα 450 x 450 pixels13, με αποτέλεσμα τα γραφικά να είναι πιο ευκρινή και ευδιάκριτα. Επιπλέον, η εντυπωσιακή μνήμη των 16GB, εξασφαλίζει στο χρήστη τον αποθηκευτικό χώρο που χρειάζεται για τις αγαπημένες του εφαρμογές, μουσικές και φωτογραφίες, και την απαραίτητη αίσθηση ασφάλειας με την Samsung Knox.

Η κορυφαία θέση της Samsung στην τεχνολογία eSIM επιτρέπει στους χρήστες να απολαμβάνουν την ελευθερία του να μπορούν να αφήνουν το smartphone στο σπίτι, γνωρίζοντας πως το smartwatch θα συγχρονιστεί αυτόματα και θα καλύψει τις ανάγκες τους14. Ο χρήστης μπορεί να έχει μέχρι και 40 ώρες15 μπαταρία, που είναι αρκετή για να διατηρήσει τη φόρτιση σε ένα ταξίδι, παρότι υποστηρίζει ταχύτερο επεξεργαστή, υψηλότερη ανάλυση οθόνης, διευρυμένη μνήμη και προηγμένες λειτουργίες ευεξίας. Σε περίπτωση ανάγκης, 30 μόλις λεπτά φόρτισης παρέχουν ως και 10 ώρες μπαταρίας.

Διαθεσιμότητα16

Τα Galaxy Watch4 και Galaxy Watch4 Classic θα διατεθούν προς πώληση από τις 27 Αυγούστου σε Ελλάδα και Κύπρο.

Galaxy Watch4 & Galaxy Watch4 Classic: Προϊόντικές Προδιαγραφές

Galaxy Watch4 Galaxy Watch4 Classic

Χρώματα – 44χιλ: Black, Green, Silver – 40χιλ: Black, Pink Gold, Silver – 46χιλ: Black, Silver – 42χιλ: Black, Silver

Διαστάσεις17

& Βάρος18 Θήκη αλουμινίου – 44χιλ: 44,4 x 43,3 x 9,8 χιλ, 30,3γρ Θήκη από ανοξείδωτο ατσάλι – 46χιλ: 45,5 x 45,5 x 11,0 χιλ, 52γρ

– 40χιλ: 40,4 x 39,3 x 9,8 χιλ, 25,9γρ – 42χιλ: 41.5 x 41.5 x 11.2 χιλ, 46,5γρ

Οθόνη – 44χιλ: 1,36″ (34.6χιλ) 450×450 Super AMOLED, Full Color Always On Display, Corning® Gorilla® Glass DX+ – 40χιλ: 1,19″ (30,4χιλ) 396×396 Super AMOLED, Full Color Always On Display, Corning® Gorilla® Glass DX+ – 46χιλ: 1,36″ (34.6χιλ) 450×450 Super AMOLED, Full Color Always On Display, Corning® Gorilla® Glass DX – 42χιλ: 1,19″ (30.4χιλ) 396×396 Super AMOLED, Full Color Always On Display, Corning® Gorilla® Glass DX

Επεξεργαστής Exynos W920 Dual Core 1.18GHz (5nm επεξεργαστής)

Μνήμη 1.5GB RAM + 16GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο

Μπαταρία 44χιλ/46χιλ: 361mAh, 40χιλ/42χιλ: 247mAh (τυπική τιμή) WPC-based ασύρματη φόρτιση

OS Wear OS Powered by Samsung19

UI One UI Watch 3

Αισθητήρες Αισθητήρας Samsung BioActive (Optical Heart Rate + Electrical Heart + Bioelectrical Impedance Analysis), επιταχυνσιόμετρο, βαρόμετρο, γυροσκόπιο, γεωμαγνητικός αισθητήρας, αισθητήρας φωτός

Συνδεσιμότητα LTE20, Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n 2.4+5GHz, NFC, GPS/Glonass/Beidou/Galileo

Αντοχή 5ATM + IP68 / MIL-STD-810G

Συμβατότητα Android 6.0 ή νεότερο με περισσότερο από 1.5GB RAM2