Samsung Galaxy A32 5G – Review

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω το Galaxy A32, είναι όσο πρέπει για την τιμή του

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω το Galaxy A32, είναι όσο πρέπει για την τιμή του

Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την πιο φθηνή και εντυπωσιακή 5G συσκευή από την Samsung. Θα λέγαμε πως ο συνδυασμός ποιότητας, κάμερας, μπαταρίας και σωστού λογισμικού, κάνουν κυριολεκτικά το Galaxy A32 5G, ίσως την μοναδική λύση για κάποιον που θέλει να έχει ένα αξιόπιστο κινητό με την σφραγίδα της Samsung για τα επόμενα δύο χρόνια.

Σημαντικό να επισημάνουμε, τις ουσιώδεις διαφορές μεταξύ LTE και 5G μοντέλα. Ανεξαρτήτως της ταχύτητας πού είναι σημαντικός παράγοντας καθώς το 5G πραγματικά απογειώνει τις επιδόσεις, η διαφορά θα λέγαμε είναι ως προς τι οθόνες κατά κύριο λόγο.

Στην έκδοση LTE θα βρείτε μία οθόνη 90Hz 1080P AMOLED, ενώ στην έκδοση 5G μία απλή LCD. Γενικά πιστεύουμε ότι η Samsung ήθελε να κρατήσει χαμηλή την τιμή, οπότε πρακτικά μείωσε την ποιότητα της οθόνης . Βέβαια, θα γίνουμε λίγο πιο αναλυτικοί στο παρακάτω Review μας, ώστε να έχετε μία καλύτερη εικόνα για την αγορά σας.

Σχεδιασμός

Ο σχεδιασμός του κινητού θα λέγαμε ότι είναι ιδιαίτερα κομψός, ασχέτως του μεγάλου μεγέθους του. Εμφανισιακά, είναι ένας συνδυασμός πλαστικού με γυάλινες λεπτομέρειες που σημαίνει ότι αρκετές φορές, θα νομίζετε πως είναι όλο κατασκευασμένο από γυαλί. Αυτό, του δίνει ένα μεγάλο “Thumbs Up” καθώς συνολικά το κάνει κομψό, λιτό και εντυπωσιακό.

Οι κάμερες έχουν μία αρμονική διάταξη στο πίσω μέρος και πόσο μάλλον τα ανάλογα Camera Bumps είναι μηδαμινά. Ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στα πλάγια, κάτι το οποίο θα αρέσει σε όλους τους fans της επιλογής αυτής. Για εμάς προσωπικά, θα λέγαμε ότι είναι λίγο μακριά αντί να βρίσκεται επάνω στην οθόνη αλλά πρακτικά είναι όλα θέμα συνήθειας. Στην μπροστινή μεριά βρίσκεται μία 6,5 LCD οθόνη αρκετά μεγάλη, για να απολαμβάνεται τις ταινίες σας.

Αναφορικά με το πάχος της συσκευής και το βάρος της, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως πραγματικά η Samsung το πρόσεξε ιδιαίτερα και δημιούργησε μία συσκευή που φαίνεται “bulky” και γεμίζει το χέρι του χρήστη, αλλά ταυτόχρονα είναι λεπτή και σωστά ζυγισμένη. Θα λέγαμε αρκετές φορές μετά από πολλές ώρες χρήσης ενός κινητού καταλαβαίνουμε την δυσκολία στη διαχείριση του βάρους. Με το Galaxy A32 5G, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το αφήνετε από τα χέρια σας.

Λεπτομέρειες Συσκευής

Η Samsung δεν μας άφησε με δύο απλούς χρωματισμούς, αλλά έχει την συσκευή διαθέσιμη σε τέσσερα χρώματα: μαύρο, λευκό, μωβ και μπλε. Παράλληλα, ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συσκευής είναι η υποδοχή της κάρτας SIM, η οποία είναι διαφοροποιημένη σε σχέση με άλλα τηλέφωνα. Για να είμαστε πιο ακριβής, οι υποδοχές είναι τοποθετημένες η μία δίπλα στην άλλη και κάμπτουν ελαφρώς προς τα έξω. Άρα, ο χρήστης έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει δύο κάρτες nano SIM ή κάρτα microSD, αντί της δεύτερης SIM. Γνωστό για αρκετά μοντέλα, αλλά μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση αυτή η εκδοχή σε Samsung μοντέλο.

Αναφορικά με την οθόνη, προστατεύεται από το Corning Gorilla Glass 5 στο μπροστινό της μέρος, ενώ το πίσω μέρος του κινητού είναι ειδικά κατασκευασμένο από πλαστικό το οποίο είναι ενισχυμένο με υαλοβάμβακα. Πλαστικό έχει τοποθετηθεί παράλληλα και στο πλαίσιο του, αν και όπως αναφέραμε έχει μεταλλική εμφάνιση. Είναι αρκετά καλά κατασκευασμένο σαν προϊόν με ομοιόμορφες διαστάσεις και οθόνη που σε κάνει να απολαμβάνεις την χρήση της.

H μπαταρία του Samsung Galaxy A32 5G δεν είναι αποσπώμενη, πράγμα που σημαίνει ότι είναι καλά αεροστεγώς κλεισμένη, ώστε να δώσει ένα καλό ποσοστό ανθεκτικότητας στο νερό ή στην σκόνη. Όσον αφορά το μέγεθος της είναι στα 5000mAh και πρακτικά φορτίζει με 15W φόρτιση. Ως προς την χρήση της, θα λέγαμε πως θα εντυπωσιαστείτε, διότι κυριολεκτικά  σας βγάζει μία ολόκληρη ημέρα χρήσης!

Για να επαναφορτιστεί πλήρως το συγκεκριμένο κινητό χρειάζονται γύρω στα 145 λεπτά, χρησιμοποιώντας τον συμπεριλαμβανόμενο φορτιστή. Μέχρι στιγμής, το A32 5G δεν υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση. Παρ ’όλα αυτά, όμως, ακόμα και ως ένα ενσύρματο κινητό, το Samsung A32 5G συγκριτικά με παλαιότερα μοντέλα έχει τρομερή βελτίωση.

Το λογισμικό της συσκευής είναι εξοπλισμένο με Android 11 kai Samsung’s One UI 3.1. Tο τελευταίο Security Update που δοκιμάσαμε είναι του Ιανουαρίου  και οφείλουμε να ενημερώσουμε πως ο συνδυασμός επιδόσεων της συσκευής με το Android 11, σας δίνει στα χέρια ένα πραγματικά High End κινητό ασχέτως της τιμής του.

Τέλος, χρήστης μπορεί να βρει μία πληθώρα εφαρμογών πέρα από τις προ εγκατεστημένες της Google, όπως το γνωστό Galaxy Store σε όλα τα Samsung, Facebook, Netflix, Spotify ή Microsoft, εκ των οποίων πολλές δεν μπορούν να απεγκατασταθούν.

Συνδεσιμότητα

Όσον αφορά την συνδεσιμότητα του Samsung Galaxy A32 5G, η θύρα USB του είναι Type-C και υποστηρίζει το 2.0 transfer standard και OTG. Διαθέτει υποδοχή microSD η οποία υποστηρίζει exFAT αλλά η χρήση της είναι μόνο για αποθήκευση αρχείων, δεν πρόκειται δηλαδή για εσωτερικό χώρο αποθήκευσης όπως άλλες συσκευές.

Η χωρητικότητα του κινητού είναι ικανοποιητική και συγκριτικά με τον ανταγωνισμό θα λέγαμε to the point, καθώς διατίθεται στα 64 ή 128 GB με την μόνη διευκρίνιση, ότι οικονομικά στην δεύτερη επιλογή κοστίζει 20 ευρώ παραπάνω. Άρα, ξέρετε ακριβώς που πρέπει να πάτε! Αυτό που μας άρεσε ιδιαίτερα είναι ότι η Samsung, κράτησε το 3,5mm jack και μέσω εξωτερικών ακουστικών, μπορούμε να βάλουμε και το ραδιόφωνο της συσκευής ελεύθερα.

Σε γενικές γραμμές όλα τα σημαντικά χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας, όπως WIFI, Bluetooth τελευταίας γενιάς, NFC για ασύρματες πληρωμές, USB-C και 3.5 Jack, υπάρχουν επάνω στο Galaxy A32 5G.

5G Ταχύτητες

Το νέο Galaxy A32 5G όχι μόνο έχει δυνατότητα πρόσβασης 5G όπως το λέει ήδη η ονομασία του, αλλά έχει και ευρεία υποστήριξη συχνότητας. Ένα θέμα που υπάρχει στις ταχύτητες μετάδοσης οφείλεται στο γεγονός ότι δεν χρησιμοποιείται τεχνολογία κεραίας ΜΙΜΟ, αν και η μονάδα WLAN λειτουργεί με προδιαγραφές Wi-Fi 5. Παρ’όλα αυτά, όμως, το A32 5G σε ένα γενικότερο πλαίσιο έχει γρήγορες δυνατότητες και σταθερούς ρυθμούς δεδομένων.

Ποιότητα Ήχου Κλήσης

Το Samsung A32 5G προσφέρει ευκρίνεια ήχου με αρκετά καλή καταστολή των περιβαλλοντικών ήχων. Παρατηρείται ότι αν και οι πολύ δυνατοί ήχοι φιλτράρονται, η φωνή του χρήστη ακούγεται σαν να είναι σε βάθος. Επίσης, το ηχείο αντανακλά οποιονδήποτε ήχο που υπάρχει δίπλα στον χρήστη που μιλάει και τις αντίστοιχες τυχόν διακοπές στην φωνή του ατόμου, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται ως ελλειπές το εύρος κίνησης του. Σε γενικές γραμμές, ο συνδυασμός του λογισμικού με τα τεχνικά χαρακτηριστικά σε ένα κινητό λιγότερο των 300 €, θα λέγαμε πως είναι ιδανικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε όμως και δυνατότητες κλήσεων μέσω VoLTE και Wi-Fi που και αυτές είναι επίσης διαθέσιμες.

Κάμερα

Αν θα βλέπαμε ένα κινητό με 4 κάμερες στο παρελθόν θα εντυπωσιαζόμασταν σε μεγάλο βαθμό είναι η αλήθεια. Βέβαια πλέον ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος οπότε ανεξαρτήτως των αριθμό των καμερών, η ποιότητα της φωτογραφίας και του βίντεο είναι πάρα πολύ σημαντική επιλογή για τον καταναλωτή.

Για τα κόστος της συσκευής το αποτέλεσμα των καμερών είναι πολύ καλό. Έχοντας μία από αυτές με depth sensor, την κεντρική στα 48MP, έναν ultrawide στα 8MP και μία macro camera στα 5MP, νομίζω ότι η Samsung έβαλε τα δυνατά της να μην λείψει τίποτα από την συσκευή.

Σίγουρα, όμως δεν μπορούμε να περιμένουμε και την βέλτιστη φωτογραφία αλλά ένα σωστό αποτέλεσμα. Παραδείγματος χάρη, λείπει ένα optical stabilization ή σωστές χρωματικές πινελιές. Ακόμη, προτείνουμε να αποφύγετε το πολύ Zoom στις κάμερες και να χρησιμοποιήσετε την κανονική εκδοχή της εφαρμογής. Το distortion στο αποτέλεσμα δεν θα είναι το καλύτερο βέβαια, αντιλαμβάνεστε το αποτέλεσμα. Για να είμαστε πιο ακριβής:

  • Portrait Mode: Αρκετά καλό θόλωμα και ευκρινές αποτέλεσμα με σωστή τονικότητα στα χαρακτηριστικά του προσώπου
  • Ultrawide Κάμερα: Μεγάλος φακός, σταθερή εικόνα και ισορροπημένα χρώματα
  • Zoom X10: Αλλοιωμένο και μη κατάλληλο για φωτογραφία αλλά μην ξεχνάμε ούτε High End κινητά δίνουν και τόσο Zoom για ευνόητους λόγους
  • Macro Camera: Σε γενικές γραμμές αρκετά καλή, θα θέλαμε λίγο καλύτερα χρώματα όμως
  • Selfie Camera: Σωστά χρώματα και Sharpness πολύ δυναμικό. Χωρίς φως όμως θα διακρίνετε πολύ θόρυβο στην εικόνα
  • Night Mode: Ισορροπημένο και μπορούμε να πούμε ότι φτιάχνει αρκετά περισσότερο την εικόνα σε θέμα φωτογραφίας. Χωρίς όμως να έχουμε και ιδιαίτερες απαιτήσεις

Επιδόσεις

Το Samsung A32 5G είναι εξοπλισμένο με έναν MediaTek MT6853 Dimensity 720 5G και έχει στα 4GB Ram. Πρακτικά, πολύ καλά χαρακτηριστικά αλλά θα θέλαμε λίγο παραπάνω GHz στην επεξεργαστική δύναμη. Ως προς το Multitasking δεν θα διακρίνετε ιδιαίτερες δυσκολίες εκτός και αν το συνδυάσετε παράλληλα με Gaming.

Όμως εμείς που είμαστε Fans των παιχνιδιών, το δοκιμάσαμε σε απλά παιχνίδια όπως Clash Royale ή Brawl Stars αλλά και πιο απαιτητικά όπως Wild Rift. Οι επιδόσεις είναι άριστες, και μπορείτε εύκολα να ασχοληθείτε με το Competitive Gaming σε μία συσκευή των 250 €.
Παρακάτω, σας παραθέτουμε εικόνες από ανάλογα Metrics που τρέξαμε στην συσκευή ώστε να έχετε μία πιο εκτενέστερη εικόνα στις επιδόσεις.

Συμπέρασμα

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω το Galaxy A32, είναι όσο πρέπει για την τιμή του. Σίγουρα η προσθήκη Micro SD κάρτας, ένα δίκτυο 5G και μία τιμή μέχρι 240€ το κάνουν ασυναγώνιστο και ίσως και ξεχωριστό στην αγορά. Ο συνδυασμός μπαταρίας των 5000mah μαζί με 15W φόρτισης και Android 11, σας δίνουν μία πλήρη γεμάτη ημέρα δράσης τόσο σε Social Media, κλήσεις, φωτογραφίες αλλά και Gaming.

Εμείς θα το χαρακτηρίζαμε αρκετά decent για τα χαρακτηριστικά του αλλά σίγουρα θα θέλαμε μία καλύτερη οθόνη στην 5G έκδοση. Περισσότερα, για τα βίντεο – ταινίες που πλέον ο χρήστης δίνει βάση στην ποιότητα. Από την άλλη όμως, καταλαβαίνουμε πλήρως πως με απλή καθημερινή χρήση ο συνδυασμός αυτού του Display με την ανάλογη μπαταρία, σας βγάζει και δύο μέρες χρήσης σε πολύ χαμηλό κόστος.

Για όσους, είναι Fans της Samsung και τους ενδιαφέρει να λάβουν ένα 5G κινητό σε αυτήν τιμή και αυτά τα χαρακτηριστικά θα λέγαμε πως το Galaxy A32 είναι μονόδρομος. Αξιοπιστία και σωστή υποστήριξη θα βρεις μόνο σε μεγάλες εταιρείες και η Samsung είναι μία από αυτές!

Θετικά

  • Μπαταρία Top of Top
  • 3.5mm Jack και όμως είναι γεγονός
  • Υπάρχει Micro SD card slot
  • 5G σε κινητό 250 €
  • Η κεντρική κάμερα τραβάει μέχρι και 4K Video στα 30 fps
  • To λογισμικό αποδίδει στο πλήρες με τα χαρακτηριστικά της συσκευής

Αρνητικά

  • Η οθόνη θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερη και σε ποιότητα και σε ανάλυση
  • Το πίσω μέρος της συσκευής ως πλαστικό δείχνει άσχημα με τις δαχτυλιές και γδέρνεται εύκολα
  • Η φωτογραφίες σε Night Mode έχουν πολύ θόρυβο
  • Δεν υπάρχει Image Stabilization

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω το Galaxy A32, είναι όσο πρέπει για την τιμή του Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την πιο φθηνή και εντυπωσιακή 5G συσκευή από την Samsung. Θα λέγαμε πως ο συνδυασμός ποιότητας, κάμερας, μπαταρίας και σωστού λογισμικού, κάνουν κυριολεκτικά το Galaxy A32 5G, ίσως την μοναδική λύση για κάποιον που θέλει να έχει ένα αξιόπιστο κινητό με την σφραγίδα της Samsung για τα επόμενα δύο χρόνια. Σημαντικό να επισημάνουμε, τις ουσιώδεις διαφορές μεταξύ LTE και 5G μοντέλα. Ανεξαρτήτως της ταχύτητας πού είναι σημαντικός παράγοντας καθώς το 5G πραγματικά απογειώνει τις επιδόσεις, η διαφορά θα λέγαμε είναι ως προς τι οθόνες κατά κύριο λόγο. Στην έκδοση LTE θα βρείτε μία οθόνη 90Hz 1080P AMOLED, ενώ στην έκδοση 5G μία απλή LCD. Γενικά πιστεύουμε ότι η Samsung ήθελε να κρατήσει χαμηλή την τιμή, οπότε πρακτικά μείωσε την ποιότητα της οθόνης . Βέβαια, θα γίνουμε λίγο πιο αναλυτικοί στο παρακάτω Review μας, ώστε να έχετε μία καλύτερη εικόνα για την αγορά σας. [gallery ids="90519,90517,90518"] Σχεδιασμός Ο σχεδιασμός του κινητού θα λέγαμε ότι είναι ιδιαίτερα κομψός, ασχέτως του μεγάλου μεγέθους του. Εμφανισιακά, είναι ένας συνδυασμός πλαστικού με γυάλινες λεπτομέρειες που σημαίνει ότι αρκετές φορές, θα νομίζετε πως είναι όλο κατασκευασμένο από γυαλί. Αυτό, του δίνει ένα μεγάλο “Thumbs Up” καθώς συνολικά το κάνει κομψό, λιτό και εντυπωσιακό. Οι κάμερες έχουν μία αρμονική διάταξη στο πίσω μέρος και πόσο μάλλον τα ανάλογα Camera Bumps είναι μηδαμινά. Ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στα πλάγια, κάτι το οποίο θα αρέσει σε όλους τους fans της επιλογής αυτής. Για εμάς προσωπικά, θα λέγαμε ότι είναι λίγο μακριά αντί να βρίσκεται επάνω στην οθόνη αλλά πρακτικά είναι όλα θέμα συνήθειας. Στην μπροστινή μεριά βρίσκεται μία 6,5 LCD οθόνη αρκετά μεγάλη, για να απολαμβάνεται τις ταινίες σας. Αναφορικά με το πάχος της συσκευής και το βάρος της, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως πραγματικά η Samsung το πρόσεξε ιδιαίτερα και δημιούργησε μία συσκευή που φαίνεται “bulky” και γεμίζει το χέρι του χρήστη, αλλά ταυτόχρονα είναι λεπτή και σωστά ζυγισμένη. Θα λέγαμε αρκετές φορές μετά από πολλές ώρες χρήσης ενός κινητού καταλαβαίνουμε την δυσκολία στη διαχείριση του βάρους. Με το Galaxy A32 5G, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα το αφήνετε από τα χέρια σας. Λεπτομέρειες Συσκευής Η Samsung δεν μας άφησε με δύο απλούς χρωματισμούς, αλλά έχει την συσκευή διαθέσιμη σε τέσσερα χρώματα: μαύρο, λευκό, μωβ και μπλε. Παράλληλα, ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συσκευής είναι η υποδοχή της κάρτας SIM, η οποία είναι διαφοροποιημένη σε σχέση με άλλα τηλέφωνα. Για να είμαστε πιο ακριβής, οι υποδοχές είναι τοποθετημένες η μία δίπλα στην άλλη και κάμπτουν ελαφρώς προς τα έξω. Άρα, ο χρήστης έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει δύο κάρτες nano SIM ή κάρτα microSD, αντί της δεύτερης SIM. Γνωστό για αρκετά μοντέλα, αλλά μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση αυτή η εκδοχή σε Samsung μοντέλο. Αναφορικά με την οθόνη, προστατεύεται από το Corning Gorilla Glass 5 στο μπροστινό της μέρος, ενώ το πίσω μέρος του κινητού είναι ειδικά κατασκευασμένο από πλαστικό το οποίο είναι ενισχυμένο με υαλοβάμβακα. Πλαστικό έχει…

7.3

Καλό!

Samsung Galaxy S32 5G

To Samsung Galaxy S32 5G ξεχωρίζει για τα χαρακτηριστικά που έχει και την τιμή που διατίθεται. Αναμφίβολα, η ιδανική λύση για όσους ψάχνουν κάτι αξιόπιστο και σε προσιτή τιμή!

Score

7.3

7