GLL Spring Split 2021: Season Finale Recap

Εν όψει των playoffs και των best of 5 matches, διαβάστε αναλυτικά όλες τις αναμετρήσεις της τελευταίας μέρας του Regural Season στο Greek Legends League

Εν όψει των playoffs και των best of 5 matches, διαβάστε αναλυτικά όλες τις αναμετρήσεις της τελευταίας μέρας του Regural Season στο Greek Legends League

GSMC vs HIVE 

GSMC Roster:

  • Jaxplank (Top)
  • Kenapil (Jungle)
  • Deluxe (Mid)
  • Sirinox (ADC)
  • Kinn (Support)

HIVE Roster:

  • Maxibillion (Top)
  • Malacko (Jungle)
  • Nafkelah (Mid)
  • Liuggis (ADC)
  • Sanity (Support)

Οι HIVE είναι πλέον εκτός των playoffs, αλλά οι GMSC διεκδικούν ακόμα την πρώτη θέση. Με διαφορετικό mentality ξεκινά κάθε ομάδα αυτό το match, κι αυτό φαίνεται και στα drafts των δύο ομάδων. Οι GMSC έχουν εστιάσει σε ένα mid-late game, scaling draft, ενώ οι HIVE επέλεξαν να παίζω με πιο comfort picks. Ο πρώτος drake είναι up και ο Kenapil (Olaf) κατευθύνεται προς το objective. Με το prio στο mid για τον Deluxe (Corki), θα πέσει εύκολα ο δράκος και οι GMSC έχουν το lead. Ταυτόχρονα, ο Maxibillion (Volibear) θα κάνει το dive στον πύργο του Jaxplank (Sett) και θα πάρει το first blood.  Ο Sirinox (Senna) και ο Kinn (Nautilus) κάνουν swap στο top για να κινηθούν προς τον πρώτο Herald. Ωστόσο, ο Malacko (Graves) με τον Sanity (Rell) είναι κι αυτοί εκεί για να τον κάνουν contest. Ο Nafkelah (Azir) παίρνει το prio στο mid, πάει στο pit και οι HIVE παίρνουν το objective. Ο Herald θα ανοίξει στο mid και οι HIVE, έχοντας το prio, θα πάρουν τον επόμενο drake. Στη συνέχεια, ο Maxibillion (Volibear) θα ρίξει τον πρώτο πύργο στο top υπέρ των HIVE, οι οποίοι έχουν το προβάδισμα. 

Ο δεύτερος Herald θα πάει στον Kenapil (Olaf) και θα τον ανοίξει στο mid. Oι GMSC έχουν απαντήσει στο σπασμένο turret, βάζουν vision στο drake pit και παίρνουν το objective. Στο επερχόμενο fight, θα πάρει ένα double kill ο Deluxe (Corki) ισοφαρίζοντας το προβάδισμα των HIVE. Στον επόμενο Infernal Drake, οι δύο ομάδες είναι έτοιμες για το contest. Οι HIVE ξεκινούν το objective, αλλά χάνονται στο team fight με το combo του Deluxe και κάνουν κακό focus. Mε όλους τους HIVE εκτός, ο δράκος πάει στους GMSC, οι οποίοι, στη συνέχεια, παίρνουν κατευθείαν και τον Baron. Μετά τα reset, με τη βοήθεια του buff πιέζουν σε mid και bot lane. Οι GMSC θα πάρουν ένα πολύ σημαντικό Ace και θα σπάσουν το inhibitor bot, πριν πάρουν το Infernal Soul. Οι δύο ομάδες πάνε για το τελευταίο fight για τον Baron, ίσως κακό call για τους HIVE, γιατί χάνουν τη βάση τους από τα super minions. Οι GMSC σκοτώνουν τέσσερα άτομα από τους HIVE, με τον Deluxe (Corki) να είναι πλέον ασταμάτητος στο 9/2. Χωρίς να πάρουν τελικά το buff, τελειώνουν τη δουλειά που ξεκίνησαν τα minions και σπάνε το υπόλοιπο tower και το Nexus των HIVE.

 

ZRL vs ANO 

ZRL Roster:

  • Delitto (Top)
  • DEV1L (Jungle)
  • Peppe (Mid)
  • Gagai (ADC)
  • Tutorial (Support)

ANO Roster:

  • Woulou(Top)
  • Dom1nant(Jungle)
  • JOJOC(Mid)
  • LOCKIE(ADC)
  • kubYD(Support)

Οι ΑΝΟ από τα πρώτα λεπτά έχουν το prio σε όλα τα lanes και το κλασικό teleport στο bottom lane του Woulou τους δίνει κι άλλο προβάδισμα. Το team fight θα δώσει στον LOCKIE (Aphelios) τo double kill και στη συνέχεια ο Dom1nant (Garen) θα πάρει εύκολα τον πρώτο Drake. Ο πρώτος Herald είναι up και ο Dom1nant (Garen) με τη βοήθεια του  LOCKIE (Aphelios) και του kubYD (Thresh) θα ρίξουν κι αυτο το objective, πριν κάνουν το rotate στο top. Οι ΑΝΟ θα κάνουν dive στον Delitto (Soraka) πριν ανοίξουν τον Herald στο top, όσο οι ZRL επιτίθενται στον Woulou (Ornn) στο bottom lane. Απαντώντας στην πίεση των ΑΝΟ, ο Gagai (Kalista) με τον Tutorial (Blitzcrank), αφού σκοτώσουν και τον JOJOC (Diana), θα σπάσουν τον πύργο των ΑΝΟ στο bot. 

Οι ΑΝΟ θα ξεκινήσουν τον δεύτερο Drake και οι ZRL είναι εκεί για να τον κάνουν contest. Το fight και το objective θα πάνε υπέρ της Anorthosis, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους όλα τα objectives. O Dom1nant (Garen) θα πάρει και τον δεύτερο Herald. Το team fight θα δώσει στον Peppe (Viktor) το double kill, αλλά θα δώσει στους ΑΝΟ το Ace και έναν δράκο ακόμα. Πλέον, η Αnorthosis έχει σημαντικό προβάδισμα σε όλα τα stats και οι ZRL βρίσκονται σε δύσκολη θέση. O Dom1nant μαζί με τον Woulou θα dive-αρουν στον Delitto στο bot και θα βγάλουν τον  Herald, για να ρίξουν ακόμα έναν πύργο. Οι ZRL push-αρουν στο mid, παίρνουν τον πύργο και οι ΑΝΟ απαντούν με δύο πύργους ακόμα. O Baron είναι up, οι ZRL έχουν το prio στο top, σκοτώνουν τον Dom1nant, σπάνε το turret στο top και ξεκινούν το objective. Oι ΑΝΟ σπάνε ακόμα ένα tower στο mid και, έπειτα, κόβουν τους ZRL από το να πάρουν το buff. Σκοτώνουν τέσσερα άτομα, και με τους ZRL στο respawn, συνεχίζουν το seige.

To σκορ είναι 10-18 υπερ των ΑΝΟ, με τον feed-αρισμένο και ασταμάτητο LOCKIΕ να βρίσκεται στο 10/1. Τα μισά μέλη της ΑΝΟ ρίχνουν τον Baron, όσο οι υπόλοιποι παίρνουν το Cloud Soul.  Ο JOJOC split push-αρει στο bot, όσο στο mid ξεσπάει fight με το hook του kubYD (Thresh) πάνω στον Peppe (Viktor). O DEV1L (Graves) θα πάρει ένα double kill, αλλά οι ΑΝΟ θα κάνουν το disengage και θα σπάσουν το inhibitor. Μετά τα resets, οι ZRL προσπαθούν να κάνουν defend, καθώς οι ΑΝΟ πιέζουν τη βάση τους από top και bot. O Woulou κάνει το engage με την ulti του στο top, όσο ο JOJOC παίρνει solo kill τον DEV1L και σπάει δεύτερο inhibitor. O LOCKIE θα σπάσει το τρίτο inhibitor, με τους ZRL να συνεχίζουν να push-αρουν τα waves από τα super minions. Ο Elder είναι στο pit και τον ξεκινούν οι ΑΝΟ. Το τελευταίο fight θα ξεκινήσει με το engage του JOJOC και θα λήξει με το triple του Dom1nant και το Ace. Οι ΑΝΟ αφήνουν τον Elder, πάνε στην βάση των ZRL και, μαζί με τα super minions, σπάνε το Nexus και λήγουν το game.

 

CBI vs TP 

CBI Roster:

  • Molto (Top)
  • Gjerg (Jungle)
  • Tsiperakos (Mid)
  • CHECKFIDER (ADC)
  • Agnar (Support)

TP Roster:   

  • Bako (Top)
  • Four (Jungle)
  • Paris (Mid)
  • Saddy (ADC)
  • Wendelbo (Support)

O Four (Lillia) θα ξεκινήσει το game με ένα invade που θα στερήσει από τον Gjerg (Udyr), δύο camps, τα raptors και το red buff. Στη συνέχεια θα πάει στο bot για level 2 gank και θα πάρει το first blood, αφού θα πέσει ο Agnar (Zyra). Oι ΤΡ έχουν κάποια παραπάνω kills και οι CBI θα απαντήσουν με τον πρώτο Drake. Ο Saddy (Xayah) με τον Wendelbo (Nautilus) κάνουν το rotate στο top και βοηθούν τον Four να πάρουν τον πρώτο Herald. Τα plates από το objective θα πάνε στο bottom και το support των TP, αφού η Lillia θα ανοίξει τον Herald στο  top. Ο Μοlto (Fiora) με τον jungler των CBI, θα κάνουν το dive στον Bako (Jax) παίρνοντας αρκετά platings από το turret. Oι ΤΡ θα απαντήσουν παίρνοντας τον πρώτο τους Drake και τον πύργο στο bottom lane. 

Λίγο αργότερα, ο Four θα κατευθυνθεί για τον τρίτο δράκο του παιχνιδιού, όσο η Fiora θα σπάει τον πρώτο πύργο υπέρ των CBI στο top. Οι ΤΡ συνεχίζουν να έχουν την κατοχή των objectives στον χάρτη και το προβάδισμα σε kills και gold. Με το prio παίρνουν εύκολα τον δεύτερο Herald και τον ανοίγουν στο mid. Όλοι οι CBI είναι εκεί για να κάνουν defend, ενώ ο Molto κάνει split push στο bottom. Το 4vs4 θα δώσει στους ΤΡ δύο kills και το mid inhibitor των CBI. Στο 20ο λεπτό, ο Baron είναι στο pit, οι ΤΡ θα πάρουν ακόμα κάποια kills πάνω στους CBI και θα πάνε για τον drake, snowball-αροντας πια το match υπέρ τους. Παίρνουν τον Baron, συνεχίζοντας το seige, και με το triple kill του Saddy έχουν το άνοιγμα για να σπάσουν inhibitor στο bot και στο mid. O Four παίρνει το drake soul και το επερχόμενο fight θα δώσει κι άλλα kills στους ΤΡ, που πλέον βρίσκονται στα 22. Το τελευταίο match των CBI για το regular season έρχεται με ακόμα μια ήττα, με τους ΤΡ να λήγουν το game και να βρίσκονται στην 6η θέση της βαθμολογικής κατάταξης.

 

WLG vs RFS 

WLG Roster:

  • Madly (Top)
  • Warden (Jungle)
  • Bendix (Mid)
  • Bananitoo (ADC)
  • HungryPanda (Support)

RFS Roster:

  • NrthnLights (Top)
  • SneakyLemon (Jungle)
  • jimsnop (Mid)
  • Vaynedeta (ADC)
  • Babayaga (Support)

Οι RFS ξεκινούν πολύ επιθετικά το game με τον  SneakyLemon (Jarvan) να κάνει συνεχόμενα invades στην ζούγκλα του Warden (Hecarim) και να του στερεί camps. Ωστόσο, το overextend του Jarvan στο top, θα στερήσει στους RFS τον πρώτο δράκο, αφού θα τον πάρει ο Warden μαζί με τον Bendix (Corki). Μετά από ένα μικρό fight στη ζούγκλα του Warden, oι RFS θα πάρουν ακόμα ένα kill, τον Herald και λίγο αργότερα τον Mountain Drake. O Herald θα ανοίξει στο bottom lane και θα ξεσπάσει team fight με teleports από τα άλλα lanes. Δύο kills θα πάνε στους WLG και άλλα δύο στους RFS, οι οποίοι θα πάρουν και τον πρώτο πύργο του παιχνιδιού. Συνεχίζοντας επιθετικά, οι RFS κόβουν τους WLG από το να scale-αρουν, παίρνουν επιπλέον kills και τον επόμενο drake.

Το late-game composition των WLG δεν του επιτρέπει να κάνουν contest τίποτα στον χάρτη. Από την άλλη, οι RFS τους πιέζουν συνεχώς με πολλά invades στην ζούγκλά τους και κατοχή όλων των objectives. Στο 20ο λεπτό, οι RFS ξεκινούν και κάνουν secure τον Baron, αλλά χάνουν δύο μέλη της ομάδας από τους WLG. Ο Vaynedeta (Xayah) με τον Babayaga (Galio),έχοντας ακόμα το buff, push-αρουν τον πύργο στο mid. Στην άλλη πλευρά του χάρτη ο Bendix με τον Warden απαντούν με τον πύργο στο top, εστιάζοντας στρατηγικά στο macro. Ο τρίτος δράκος, Infernal Drake, πάει πάλι στους RFS και εφόσον οι WLG ξέρουν ότι πρέπει να τους στερήσουν το soul, αυτό κάνουν. 

Οι RFS trade-αρουν το soul και πάνε για το δεύτερο baron buff. Τους προλαβαίνουν οι WLG στο rotate και χάνοντας δύο άτομα από την ομάδα, εμποδίζουν τους RFS από το να πάρουν το objective. Οι WLG ξεκινούν τον baron και λίγο πριν πέσει, ο SneakyLemon βουτάει μέσα στο pit και τον κλέβει. Αν και οι RFS, δεν μπορούν να κάνουν siege στην βάση των WLG, προετοιμάζονται για τον επόμενο drake, βάζουν vision στην ζούγκλα των WLG και κρύβονται μέσα στο fog of war. Όπως είναι φυσικό, οι WLG κάνουν το facecheck και πιάνονται από την ulti του Jarvan και την ulti του Galio. Οι RFS νικούν το fight, σκοτώνουν τέσσερα άτομα των WLG και εισβάλουν στην βάση τους. Η 5η σερί νίκη για τους RFS, σημαίνει το 7-7 στην γενική κατάταξη και στο tiebreaker match με την ομάδα της Anorthosis.

 

TIEBREAKER 

RFS vs ANO

RFS Roster:

  • NrthnLights (Top)
  • SneakyLemon (Jungle)
  • jimsnop (Mid)
  • Vaynedeta (ADC)
  • Babayaga (Support)

ANO Roster:

  • Woulou (Top)
  • Dom1nant (Jungle)
  • JOJOC (Mid)
  • LOCKIE (ADC)
  • kubYD (Support)

Το tiebreaker μεταξύ των RFS και των ΑΝΟ ήταν ίσως το πιο επεισοδιακό game του split. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Greek Legends League, οι RFS προσπάθησαν επιδεικτικά να χάσουν, για να τελειώσουν στην 4η θέση της συνολικής βαθμολογικής κατάταξης. H οργάνωση του GLL επέβαλε πρόστιμο στην Team Refuse, η οποία επιπλέον, τιμωρήθηκε και με απώλεια επιλογής πλευράς. 

(Πηγή: https://www.greeklegends.gr/competitive-ruling-team-refuse/)

 

Έτσι, λοιπόν, έκλεισε το Regural Season του Spring Split 2021. Μετά από 14 αγωνιστικές, τα playoffs προκύπτουν ως εξής:

 

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα τα matches της 14ης μέρας του GLL Spring Split 2021 κάνοντας click στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.twitch.tv/videos/925480639

Περισσότερα νέα για το League of Legends