Παίκτες του Ghost of Tsushima βοηθούν σε ανακατασκευή ναού του νησιού

Πως μπορεί το community ενός video game, να έχει θετική επιρροή στη ζωή

Πως μπορεί το community ενός video game, να έχει θετική επιρροή στη ζωή

Τα τελευταία χρόνια που έχει αναπτυχθεί ραγδαία παγκοσμίως το gaming, έχουμε δει πολλές απίστευτες καταστάσεις και σκηνικά, στα οποία έχουν βοηθήσει ή συμμετέχει gamers απ’ όλο τον κόσμο. Το άρθρο αυτό, θα μας θυμίσει γι ακόμη μια φορά, πόσο φιλικό και οργανωμένο είναι το gaming community αν θελήσει. 

Τον Σεπτέμβριο του 2020, ένας τυφώνας χτύπησε το νησί της Tsushima στην Ιαπωνία, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το Torii gate που βρίσκεται ο ναός. Τον Νοέμβριο, ένας απ’ τους ιερείς του ναού, ο Yuichi Hirayama, ξεκίνησε μια crowdfunding σελίδα με σκοπό να μαζέψει 5.000.000 yen ($47.500). H προσπάθεια του crowdfunding στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς ο στόχος που χρειάζεται να επιτευχθεί για να ξαναχτίσει το Torii gate του Watatsumi Shrine, πραγματοποιήθηκε χάρη σε fans. Πιο συγκεκριμένα, ο Hirayama  δήλωσε πως το μεγαλύτερο ποσό του στόχου που ξεπεράστηκε κιόλας κατά πολύ, δόθηκε από οπαδούς του παιχνιδιού Ghost of Tsushima. Συνολικά, έκαναν δωρεά πάνω από 2000 άτομα, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 27.000.000 yen ( $260.000), δηλαδή  πάνω από το 500% του αρχικού στόχου.

Οι εργασίες για την ανάκτηση του ναού θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Αύγουστο. Παρόλα αυτά, λόγο Covid -19, οι εργασίες μπορεί να κρατήσουν παραπάνω και να αργήσει κάπως η υλοποίηση τους. Όσοι δώρισαν πάνω από $95, το όνομά τους θα χαραχθεί πάνω σε ατσάλινη πλάκα που θα περιλαμβάνεται όταν ξαναχτιστεί ο ναός.