Η Schneider Electric ανέλυσε τις IT Υποδομές & Edge λύσεις στην ‘εποχή’ του 5G στο 22o Infocom συνέδριο

Η Schneider Electric ανέλυσε τις IT Υποδομές & Edge λύσεις στην ‘εποχή’ του 5G στο 22o Infocom συνέδριο

Η Schneider Electric ανέλυσε τις IT Υποδομές & Edge λύσεις στην ‘εποχή’ του 5G στο 22o Infocom συνέδριο

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, συμμετείχε ως Platinum χορηγός στο 22ο Infocom World, το μεγαλύτερο συνέδριο για τον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από τις 4 έως και τις 6 Νοεμβρίου 2020, με θέμα τις προκλήσεις, τις ευκαιρίες αλλά και τις αλλαγές που θα φέρει το επερχόμενο 5G. Στο συνέδριο οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του κ. Θανάση Τσικόγια, Data Center Solution Architect, της APC by Schneider Electric σχετικά με τις IT Infrastructures & Edge λύσεις στην ‘εποχή’ του 5G. Παράλληλα, στο εξειδικευμένo workshop της Schneider Electric αναδείχθηκαν οι τάσεις και οι Edge λύσεις της εταιρείας για τον τομέα της Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσικόγιας υπογράμμισε τη σημασία της εφαρμογής των εξειδικευμένων Edge και EcoStruxure IT λύσεων της εταιρείας, ιδιαίτερα με την έλευση του 5G που αποτελεί ένα μεγάλο τεχνολογικό άλμα και αναμένεται να φέρει σημαντικές αλλαγές σε διάφορους κλάδους, όπως η ιατρική και η εκπαίδευση. Οι ολοκληρωμένες λύσεις IT υποδομών της Schneider Electric επιτρέπουν τον πραγματικό μετασχηματισμό από τα περιφερειακά συστήματα στα άκρα των δικτύων, μέχρι τον πυρήνα (core) των τεχνολογικών υποδομών και τα περιβάλλοντα cloud και ανταποκρίνονται άμεσα στις ανάγκες των πελατών για ‘έξυπνη συνδεσιμότητα’.

Στο φετινό Infocom World 2020 αναδείχθηκαν, μεταξύ άλλων, οι προκλήσεις που σχετίζονται με την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών, τη δημιουργία του οικοσυστήματος εφαρμογών και λύσεων που θα αξιοποιούν το 5G, αλλά και η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα προκειμένου να βρεθεί μεταξύ των κρατών που θα έχουν διευρυμένο ρόλο σε μία νέα εποχή, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που προσφέρουν το 5G και η 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Στόχος της Schneider Electric είναι να προσφέρει καινοτόμες πρακτικές στα διάφορα έργα που αναλαμβάνει, συνεισφέροντας στην τεχνολογική ανάπτυξη των επιχειρήσεων, στη βέλτιστη απόδοση και βιωσιμότητά τους.