ViewSonic VX2458-C-mhd | Review

Η Viewsonic με αυτό το monitor τονίζει ότι προσφέρει στους gamers αυτό που χρειάζονται

Είχα την ευκαιρία να έχω στα χέρια μου την ViewSonic VX2458-C-mhd για 7 ολόκληρες μέρες. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Η Viewsonic με αυτό το monitor τονίζει ότι προσφέρει στους gamers αυτό που χρειάζονται

Το μοντέλο VX2458-C-mhd είναι ένα monitor καθαρά για gamers που όμως μπορεί να γίνει χρήσιμο και σε πιο ευρεία χρήση. Πρόκειται για μια 24inch curved 1080p οθόνη με τα απαραίτητα για έναν απαιτητικό gamer. Η οθόνη έχει μικρά bezels αριστερά, δεξιά και στο επάνω μέρος με το logo της να κυριαρχεί στο κάτω μέρος. Το panel είναι matte finished για την αποφυγή ανεπιθύμητων reflections και η βάση είναι αλουμινένια με ασημένιο finish.

Το curve της οθόνης είναι 1800R υποσχόμενο μια immersive εμπειρία την ώρα του gaming. H οθόνη κάνει tilt προς τα εμπρός και ελαφρώς προς τα πίσω, ενώ δεν υπάρχει δυνατότητα για αυξομείωση του ύψους καθώς και περιστροφή της οθόνης σε portrait mode. Η οθόνη κλειδώνει καλά στην βάση με ένα απλό βίδωμα στο κάτω μερός ώστε η οθόνη να είναι ασφαλής.

Στο πίσω μέρος βρίσκουμε τα connectivity ports (1 HDMI, 1 DISPLAY PORT, 1 DVI), δυο ηχεία που θα αναλύσουμε παρακάτω περισσότερο, καθώς και ένα joystick το οποίο ελέγχει το browsing στο menu της οθόνης. Το σύστημα που διάλεξε η Viewsonic για την πλοήγηση στο menu φέρει κάποια θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά. Το joystick κάνει την εναλλαγή μεταξύ των επιλογών εύκολη, αλλά ο τρόπος που κάνεις confirm μια επιλογή η γυρνάς πίσω στην προηγούμενη θα σας δυσκολέψει στην αρχή αρκετά. Το menu προσφέρει μεταξύ άλλων λειτουργίες για τα χρώματα, διάφορα mode για την οθόνη όπως text, game, movie, web, mac, mono καθώς και αλλαγή χρωματισμών και ήχου. Στο menu επίσης βρίσκουμε και τις απαραίτητες λειτουργίες για τα gaming options που προσφέρει η οθόνη.

Το μοντέλο VX2458-C-mhd έρχεται με 1ms response rate, 144Hz, AMD FREE SYNC και low input lag, με τέσσερις βασικές δυνατότητες για απολαυστικό gaming. Οι επιλογές αυτές θα πρέπει να ενεργοποιηθούν από το αντίστοιχο menu καθώς στο δικό μας τουλάχιστον μοντέλο δεν ήταν ενεργοποιημένες out of the box. Μόλις ενεργοποιήθηκαν είδαμε που πραγματικά η οθόνη αυτή λάμπει.

Τα ηχεία με τα οποία έρχεται η οθόνη είναι ικανοποιητικά για κάποιον που δεν έχει dedicated ήχεια η ακουστικά, όμως η ποιότητα τους σε υψηλές εντάσεις υστερεί.

Το panel είναι ένα VA TFT LCD panel το οποίο αυτόματα μας προϊδεάζει για μερικά πράγματα. Τα χρώματα στην οθόνη είναι αρκετά κάτω των χρωμάτων που θα βρίσκαμε σε ένα IPS panel όμως είναι ανώτερα από πολλές άλλες παρόμοιες οθόνες καθώς η οθόνη καλύπτει 85% NTSC colour gamut και δυναμική αντίθεση 80,000,000:1! Βέβαια όποιος πάρει την οθόνη στα χέρια του καλό θα ήταν να πειραματιστεί με τις επιλογές χρωμάτων στα settings της οθόνης.

Παρατηρήσαμε λίγο flickering κατα την διάρκεια του gaming και μερικές φορές οι κάρτα AMD δεν δούλευε σωστά με την οθόνη, όμως μετά από 10 λεπτά και reset μερικών λειτουργιών από το menu, τα προβλήματα λύθηκαν.

Οι creative artists μπορούν κάλλιστα να δουλέψουν με αυτό το panel, αλλά δεν συνιστάται λόγω των χρωμάτων, που σίγουρα δεν είναι ικανοποιητικά για editing φωτογραφίας και βίντεο. Βέβαια όλες οι άλλες χρήσεις όπως παρακολούθηση ταινιών, internet browsing κλπ. γίνονται μια χαρά στην οθόνη αυτή. Ως προς τις Gaming απαιτήσεις χρηστών, σίγουρα θα μπορούσε να είναι μία από τις πρώτες επιλογές, τόσο για την τιμή του όσο και για τα βασικά χαρακτηριστικά του, που το κάνουν ιδανικό και για τα πιο απαιτητικά παιχνίδια.

Ο προνομιακός σχεδιασμός του, τα μικρά bezels, αλλά και τα Hz σε συνδυασμό με το χρόνο απόκρισης την κάνουν μία MUST οθόνη για αγορά!

Όλα αυτά τα προσφέρει η Viewsonic σε μια τιμή που θέτει την οθόνη σε θέση μπροστά απο τον ανταγωνισμό, στα 180€. Σε σύγκριση με άλλες οθόνες που έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά η οθόνη αυτή κοστίζει από 50€ έως 120€ λιγότερο.

Θετικά

  • 1ms & 144HZ
  • AMD FREE SYNC & low input lag
  • Curve 1800R
  • Connectivity
  • Τιμή
  • Dynamic Contrast Ration

Αρνητικά

  • Ήχος
  • Menu
  • Χρώματα
  • Περιστασιακά θέματα με το software

Αποστόλης Μιχαηλίδης