Νέος Premium Επεξεργαστής Κινητής και 5G Modem από τη Samsung Κινητής και 5G Modem από τη Samsung

Η Samsung Electronics Co Ltd, παγκόσμιος ηγέτης στην προηγμένη τεχνολογία ημιαγωγών, ανακοίνωσε δύο chipsets σχεδιασμένα ειδικά για τις κινητές συσκευές του μέλλοντος. Οι νέες λύσεις υποστηρίζουν έντονη χρήση σε εφαρμογές βίντεο και Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) καθώς και στις 5G επικοινωνίες. Τόσο ο premium επεξεργαστής κινητής Exynos 990 όσο και το εξαιρετικά γρήγορο, επόμενης γενιάς 5G Exynos Modem 5123 αξιοποιούν την πιο προηγμένη τεχνολογία επεξεργασίας 7-νανομέτρων (nm) χρησιμοποιώντας τεχνολογία σχεδιασμού ακραίων υπεριωδών ακτινοβολιών (EUV) για την παροχή επιδόσεων άνευ προηγουμένου και επιλογές επιταχυνόμενης ανάπτυξης συσκευών. «Παντού γύρω μας βρίσκονται σε εξέλιξη ορόσημα της τεχνολογικής προόδου. Η 5G τεχνολογία κινητών συσκευών ανοίγει […]

Η Samsung Electronics Co Ltd, παγκόσμιος ηγέτης στην προηγμένη τεχνολογία ημιαγωγών, ανακοίνωσε δύο chipsets σχεδιασμένα ειδικά για τις κινητές συσκευές του μέλλοντος. Οι νέες λύσεις υποστηρίζουν έντονη χρήση σε εφαρμογές βίντεο και Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) καθώς και στις 5G επικοινωνίες.

Τόσο ο premium επεξεργαστής κινητής Exynos 990 όσο και το εξαιρετικά γρήγορο, επόμενης γενιάς 5G Exynos Modem 5123 αξιοποιούν την πιο προηγμένη τεχνολογία επεξεργασίας 7-νανομέτρων (nm) χρησιμοποιώντας τεχνολογία σχεδιασμού ακραίων υπεριωδών ακτινοβολιών (EUV) για την παροχή επιδόσεων άνευ προηγουμένου και επιλογές επιταχυνόμενης ανάπτυξης συσκευών.

«Παντού γύρω μας βρίσκονται σε εξέλιξη ορόσημα της τεχνολογικής προόδου. Η 5G τεχνολογία κινητών συσκευών ανοίγει νέους δρόμους για την επικοινωνία και τη σύνδεση, ενώ η Τεχνητή Νοημοσύνη χρησιμοποιείται καθημερινά  σε όλο τον κόσμο» δήλωσε ο Inyup Kang, President του System LSI Business στη Samsung Electronics. «Τα Exynos 990 και Exynos Modem 5123 της Samsung είναι ειδικά σχεδιασμένα για υψηλής έντασης εφαρμογές 5G και AI, για να βοηθήσουν τις πιο φιλόδοξες επιχειρήσεις διεθνώς, ανεξαρτήτως μεγέθους, να πετύχουν τους στόχους τους και να συστήσουν νέες δυνατότητες στις αγορές που απευθύνονται».

Το Exynos 990 ενσωματώνει την Arm Mali-G77 GPU, την πρώτη premium GPU που βασίζεται στη νέα αρχιτεκτονική Valhall, η οποία βελτιώνει την απόδοση γραφικών ή ισχύος κατά 20%, για εμπειρία επόμενης γενιάς στο mobile gaming και σε άλλες λειτουργίες με υψηλές απαιτήσεις σε γραφικά. Επιπλέον, έχει επιτευχθεί μια συνολική αύξηση στην απόδοση ισχύος κατά 20%, χάρη σε μια εξαιρετικά ισχυρή και ευέλικτη δομή CPU, τριπλής συστοιχίας, η οποία αποτελείται από δύο πανίσχυρους προσαρμοσμένους πυρήνες, δύο πυρήνες Cortex-A76 υψηλής απόδοσης και τέσσερις πυρήνες Cortex-A55 υψηλής απόδοσης.

Το Exynos 990 καθιστά πρακτική και χρήσιμη την εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης στη συσκευή, με μια κορυφαία μονάδα νευρωνικών επεξεργαστών διπλού πυρήνα (NPU) και βελτιωμένο επεξεργαστή ψηφιακού σήματος (DSP) που μπορεί να εκτελέσει περισσότερες από δέκα τρισεκατομμύρια λειτουργίες (TOPs) ανά δευτερόλεπτο.

Η NPU καθιστά εφικτή την εφαρμογή AI στο smartphone ή σε άλλες πλατφόρμες κινητών συσκευών, επιτρέποντας την επεξεργασία δεδομένων, χωρίς να απαιτείται η χρήση δικτύου και διακομιστή, για περισσότερη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια. Χάρη σε αυτό το γεγονός, ενισχύονται επιπλέον λειτουργίες Τεχνητής Νοημοσύνης, όπως η αναγνώριση προσώπου και η εξακρίβωση περιβάλλοντος, για εμπλουτισμένη εμπειρία.

Το 5G Exynos Modem 5123, ένα από τα πρώτα 5G modem chips που κατασκευάστηκε με διαδικασία 7nm EUV, ανταποκρίνεται στις ανάγκες συνδεσιμότητας επόμενης γενιάς. Υποστηρίζει όλα τα δίκτυα, από sub-6GHz και mmWave του 5G σε 2G GSM/CDMA, 3G WCDMA, TD-SCDMA, HSPA και 4G LTE, με εξαιρετική ταχύτητα downlink. Στο 5G, με συνεργασία έως και 8 παρόχων (8CA), το modem προσφέρει μέγιστη ταχύτητα downlink έως 5,1 gigabits ανά δευτερόλεπτο (Gbps) σε sub-6-gigahertz (GHz) και 7,35 Gbps σε mmWave ή μέχρι 3.0Gbps σε δίκτυα 4G υποστηρίζοντας διαμόρφωση εύρους τετραγωνικής διατομής 1024 (QAM), υψηλότερης τάξης.

Το Exynos 990 συμπληρώνει αυτές τις ταχύτητες modem με μνήμη μεγάλου εύρος ζώνης που υποστηρίζει ταχύτητες δεδομένων LPDDR5 έως και 5.500 megabit ανά δευτερόλεπτο (Mb/s). Επίσης, ο επεξεργαστής υποστηρίζει οθόνες με αναλογία ανανέωσης 120Hz, το οποίο διασφαλίζει ακόμα πιο ρεαλιστική εμπειρία gaming, μειώνοντας το screen tearing και συμβάλλοντας στην καλύτερη λειτουργία των κινούμενων γραφικών ακόμα και σε συσκευές με πολλαπλές οθόνες, όπως τα αναδιπλούμενα smartphones. Ακόμα, υπάρχει ενσωματωμένος επεξεργαστής σήματος εικόνας (ISP), ο οποίος υποστηρίζει μέχρι έξι ανεξάρτητους αισθητήρες κάμερας με ταυτόχρονη επεξεργασία τριών, επιτρέποντας φωτογραφία επαγγελματικού επιπέδου, με ανάλυση που φτάνει τα 108 megapixels.

Η μαζική παραγωγή των Exynos 990 και Exynos Modem 5123 αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα Exynos της Samsung, παρακαλούμε επισκεφθείτε το http://www.samsung.com/exynos