Επίσημο: Η SONY ανακοίνωσε το Playstation 5!

  Η SONY, αιφνιδιάζοντας του πάντες, ανακοίνωσε πως η κονσόλα της επόμενης γενιάς θα λέγεται, πράγματι, Playstation 5 (PS5), ενώ έδωσε και ημερομηνία κυκλοφορίας, κάπου μέσα στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων του 2020! Επιπλέον, η SONY, μας έδωσε κάποια στοιχεία για το νέο χειριστήριο, το οποίο, πιθανότατα, θα ονομάζεται Dualshock 5. Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα ανάδρασης θα αποτελεί καινοτομία, αφού το haptic feedback, θα αντικαταστήσει τον κλασικό μηχανισμό, με αποτέλεσμα να αλλάζει η αίσθηση αναλόγως την περίσταση. Ακόμη, τα adaptive triggers θα πάρουν την θέση των συνιθισμένων L2 και R2, δίνοντας περισσότερες επιλογές όσον αφορά το κομμάτι των εντολών. Τέλος […]

 

Η SONY, αιφνιδιάζοντας του πάντες, ανακοίνωσε πως η κονσόλα της επόμενης γενιάς θα λέγεται, πράγματι, Playstation 5 (PS5), ενώ έδωσε και ημερομηνία κυκλοφορίας, κάπου μέσα στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων του 2020!

Επιπλέον, η SONY, μας έδωσε κάποια στοιχεία για το νέο χειριστήριο, το οποίο, πιθανότατα, θα ονομάζεται Dualshock 5. Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα ανάδρασης θα αποτελεί καινοτομία, αφού το haptic feedback, θα αντικαταστήσει τον κλασικό μηχανισμό, με αποτέλεσμα να αλλάζει η αίσθηση αναλόγως την περίσταση. Ακόμη, τα adaptive triggers θα πάρουν την θέση των συνιθισμένων L2 και R2, δίνοντας περισσότερες επιλογές όσον αφορά το κομμάτι των εντολών. Τέλος αλλαγές θα έχουμε και στην υποδοχή του καλωδίου φόρτισης, με την SONY να προχωρά στην χρήση του USB Type-C.

 

 

Αναφορικά με το User Interface, το Playstation 5 υπόσχεται ευκολότερη πρόσβαση στα στατιστικά των φίλων του χρήστη, ενώ οι διάφορες δραστηριότητες θα φορτώνουν ταχύτερα. Το drive της κονσόλας θα δέχεται Blu-Ray 4K με τους δίσκους να έχουν χωρητικότητα 100GB. Κλείνοντας, το ray-tracing θα είναι hardware based, την ώρα που ο νέος SSD θα βοηθάει στην ελαχιστοποίηση των χρώνων φορτώματος.

Εκμεταλλευόμενο την μεγάλη ταχύτητα ανάγνωσης του SSD, το PlayStation 5 δεν θα απαιτεί εγκατάσταση ολόκληρου του παιχνιδιού, αφου ο παίκτης θα έχει την δυνατότητα να διαγράφει, για παράδειγμα, μόνο το περιεχόμενο του single player campaign, αφού το ολοκληρώσει.
Εν κατακλείδει, η Bluepoint Games, η οποία δούλεψε πάνω στο remake του Shadow of the Colossus για το PS4, ανακοίνωσε ήδη πως εργάζεται πάνω σε μια πολύ σημαντική κυκλοφορία για το PlayStation 5.