AOC Agon AG352UCG6 – Black Edition | Review

Είναι γεγονός, πως αν κάποιος θέλει ένα ολοκληρωμένο Gaming Setup, δεν θα πρέπει να ξεχάσει ένα σωστό Gaming Monitor μαζί με τον εξοπλισμό του. Εδώ έρχεται η AOC να δώσει έμφαση σε αυτό με την Black Edition Agon AG352UCG6. Έχοντας φινίρισμα στις γωνίες, curved σχεδιασμό, χρώματα που εντυπωσιάζουν αλλά και σωστές γωνίες θέασης, η AOC υπόσχεται ατελείωτες ώρες Gaming με την μέγιστη δυνατή εμπειρία. Φαίνεται πως τα UltraWide Monitors, παρ’ όλη την «περίεργη» κατανομή στο aspect ratio, έχουν γεμίσει την αγορά και μάλιστα έχουν κερδίσει ένα μεγάλο ποσοστό του αγοραστικού κοινού. Ξεκινώντας λοιπόν το Review της οθόνης, οφείλουμε να ομολογήσουμε […]

Είναι γεγονός, πως αν κάποιος θέλει ένα ολοκληρωμένο Gaming Setup, δεν θα πρέπει να ξεχάσει ένα σωστό Gaming Monitor μαζί με τον εξοπλισμό του. Εδώ έρχεται η AOC να δώσει έμφαση σε αυτό με την Black Edition Agon AG352UCG6. Έχοντας φινίρισμα στις γωνίες, curved σχεδιασμό, χρώματα που εντυπωσιάζουν αλλά και σωστές γωνίες θέασης, η AOC υπόσχεται ατελείωτες ώρες Gaming με την μέγιστη δυνατή εμπειρία. Φαίνεται πως τα UltraWide Monitors, παρ’ όλη την «περίεργη» κατανομή στο aspect ratio, έχουν γεμίσει την αγορά και μάλιστα έχουν κερδίσει ένα μεγάλο ποσοστό του αγοραστικού κοινού.

Ξεκινώντας λοιπόν το Review της οθόνης, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως η συσκευασία της αντικατοπτρίζει πλήρως ένα Monitor των 940€. Καλά μαζεμένα τα περιφερειακά αλλά και σωστό πακετάρισμα για την προστασία της οθόνης.

Σχεδιασμός

Ως προς τον σχεδιασμό οφείλουμε να ομολογήσουμε πως η AOC, πρωτοπορεί για ακόμη μία φορά δίνοντας κυριολεκτικά Gaming σχεδιασμό στις οθόνες της. Από την άλλη βέβαια όχι μόνο ξεπέρασε την απλή έκδοση που είχε στο μοντέλο AG352UCG, ως προς τις επιδόσεις του αλλά και πρόσθεσε πέρα του VA Panel, 4ms response time αλλά και του G-Sync, τα 120Hz οθόνης κάνοντας το μοντέλο αυτό, τόσο τέλειο για Gaming όσο και άψογο για καθημερινή απλή και μη χρήση.

Βέβαια πέρα του response rate, τι κάνει ξεχωριστή αυτή την οθόνη; Έχοντας ένα απλό λιτό Blue Lite Mode σε συνδυασμό με το κατάλληλο Flicker Reduction βοηθά και βελτιώνει την χρήση της οθόνης τις βραδινές ώρες κυρίως κάνοντας τα μάτια μας πιο ξεκούραστα κατά την χρήση της.

Οι 35 της curved ίντσες, φέρνουν και τις δύο πλευρές πιο κοντά προς τον χρήστη με αποτέλεσμα να μην αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της και να έχουμε πολύ πιο κοντά στις κινήσεις των ματιών οτιδήποτε θέλουμε να προβάλουμε. Άρα, ανεξαρτήτου μεγέθους η AOC, ενδιαφέρετε για την εμπειρία του χρήστη στο μέγιστο.

Η βάση της οθόνης είναι αλουμινένια σε μαύρο ματ χρώμα χωρισμένο σε δύο κομμάτια. Στιβαρή και σταθερή για οποιαδήποτε κίνηση μπορεί να προκύψει στο γραφείο, κάνοντας ασφαλή τη χρήση της οθόνης όπως εσείς βολεύεστε.

Σχετικά με την αισθητική, δεν θα μπορούσαμε να αρνηθούμε πως ο “εξωγήινος” σχεδιασμός στο πίσω μέρος με τις LED αποχρώσεις μπροστά αλλά και πίσω, κάνουν Agon AG352UCG6 εντυπωσιακή στο πλήρες. Όλα αυτά μαζί με τις αρκετές υποδοχές για συνδεσιμότητα το καθιστούν ένα ασυναγώνιστο Monitor στο εύρος της τιμής του.

Συνδεσιμότητα

Όπως κάθε gaming monitor έτσι και το AOC Agon AG352UCG6 παρέχει πολλές επιλογές συνδεσιμότητας. Όπως οι βασικές παρακάτω:

 • HDMI 1.4 x 1
 • DisplayPort 1.2 x 1
 • USB 3.0 x 2
 • Headphone out (3,5mm)
 • 2 W x 2

Πλήρως ικανοποιητικά πέρα από τα συνηθισμένα που έχουμε συναντήσει σε πιο συμβατικά Monitors.

Επιδόσεις

Αυτό που μας εντυπωσίασε αρκετά είναι πως η οθόνη με το που την συνδέσετε είναι ήδη Calibrated σε standard ρυθμίσεις με αποτέλεσμα να χρειαστεί να πειράξετε μόνο μικρολεπτομέρειες κατά την χρήση της. Για κάποιον όμως που δεν θα ήθελε να ασχοληθεί πολύ απλά την συνδέει και την ευχαριστιέται. Αρκετές ρυθμίσεις τόσο στην αντίθεση όσο και στα χρώματα μπορείτε εύκολα να βρείτε στο OSD Menu της οθόνης.

Λόγω του ότι είναι ένα VA Panel, τα χρώματα του είναι πολύ πιο crisp με έντονα λευκά και μαύρα εντελώς διαφορετικά από άλλα ανταγωνιστικά monitors. Θα διακρίνετε ακόμη αρκετές λεπτομέρειες στις γωνίες καθώς δίνει ένα μεγάλο Boost στο Contrast Ratio της οθόνης.

Κάτι που παρατηρήσαμε και ίσως μελλοντικά είναι για βελτίωση στα Monitors της AOC, είναι η γωνίες θέασης ανάλογα από την μεριά που κάθετε ο θεατής. Αλλά αυτό ξεπερνιέται πολύ εύκολα με το που κάτσετε στο κέντρο της οθόνης για να απολαύσετε πλήρως την χρήση του, χωρίς καμία απώλεια σε χρώματα ή ευκρίνεια.

Αυτό που σίγουρα θα αγαπήσετε δεν είναι άλλο από τα 120 Hz. Μόλις ανέβετε πέρα των 100, είμαστε σίγουροι πως δεν πρόκειται να κατέβετε. Μετά από αρκετές ώρες χρήσης σε ανάλογα Games, όπως Call of Duty, CS:GO, Fortnite αλλά και γενικότερη χρήση σε Video Editing και Image Processing, είναι γεγονός πως τα 120Hz δίνουν εντελώς άλλη αίσθηση στο οπτικό πεδίο του χρήστη, κάνοντας την εμπειρία απλά εντυπωσιακή.

Τιμή και διαθεσιμότητα

Όσον αφορά την τιμή της AOC Agon AG352UCG6 Black Edition, ανέρχεται σε ένα υψηλό κόστος περίπου στα 940€, ποσό αρκετά λογικό για τις λειτουργίες του.

Τίθεται το ερώτημα όμως γιατί κάποιος να επιλέξει την τυπική έκδοση αντί την έκδοση του Black Edition AOC Agon AG352UCG6; Εδώ έρχεται καθαρά η “τσέπη” του καθενός αλλά και η χρήση την οποία έχει ανάγκη να κάνει σε μία τέτοια οθόνη. Ανταγωνιστικά ως προς τις επιδόσεις της, είναι γεγονός πως η AOC είναι πέρα των προσδοκιών μας. Οπότε, για κάποιον που ενδιαφέρετε να κάνει το επόμενο βήμα, σίγουρα η AOC Agon AG352UCG6 Black Edition είναι μονόδρομος, από την άλλη βέβαια και η απλή έκδοση θα σας αφήσει πλήρως ικανοποιημένους.

Συνοπτικά, θα το χαρακτηρίζαμε ως μία έξυπνη αγορά για κάποιον που θα ήθελε να έχει μακροζωία στον εξοπλισμό του.

Επίλογος

Το πλήρως χρωμάτων ενός VA panel, το refresh των 120Hz και η ισχυρή ανάλυση 3440×1440 σε συνδυασμό με την καμπυλότητα των 35 ιντσών καθιστά την οθόνη μία από τις καλύτερες αγορές σήμερα. Αυτό βέβαια που θα περιμέναμε διαφορετικό είναι το OSD menu όπου δεν είναι και το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό για μία οθόνη των 900€. Παρ’όλα αυτά, ο συνδυασμός επιδόσεων, με εμφάνιση καθιστούν την AOC Agon AG352UCG6 Black Edition ένα αριστούργημα οθόνης.

Αβίαστα λοιπόν, θέτεται το ερώτημα στο μελλοντικό αγοραστή αν όντως θα ήθελε να κάνει μία τέτοια επένδυση για τα επόμενα 5 χρόνια ή πολύ απλά να πάει σε κάτι πιο συμβατικό με την λογική ότι δεν θα ήθελε να είναι πρώτος στα τελευταία δεδομένα της τεχνολογίας.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 • Μέγεθος Οθόνης: 35-inch
 • Καμπυλότητα Οθόνης: 1800R
 • Ανάλυση: 3440×1440 (UWQHD)
 • Τύπος Panel: VA
 • Aspect Ratio: 21: 9 (UltraWide)
 • Refresh Rate: 100Hz (OC: 120Hz)
 • Response Time: 4ms (GtG)
 • Adaptive Sync: G-SYNC
 • Ηχεία: 2x2W
 • Ports: DisplayPort 1.2, HDMI 1.4
 • Other Ports: 2x USB 3.0, Microphone Jack, Headphone Jack
 • Φωτεινότητα: 300 cd/m2
 • Contrast Ratio: 2500: 1 (static)
 • Colors: 16.7 million (true 8-bit)
 • VESA: Ναι (100x100mm)