Εκτός οι Virtus.Pro! Day 4 | The International 2018

Καλησπερίζω το κοινό του Gamespace! «Ra1n» εδώ, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις του Event περιμένουμε τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Παρασκευή σήμερα, απέχουμε 2 μέρες από τον τελικό και ο πρώτος εκ των τεσσάρων μεγάλων ομάδων βγήκε knock out εχθές. Ο λόγος για τους VP, για τους οποίους το όνειρο του Aegis κόπηκε απότομα εχθές, στην θέα του Sumail και των υπόλοιπων EG. Συναισθήματα χαρμολύπης προφανώς για τους VP, οι οποίοι δεν ήταν και για μένα η πιο συμπαθής ομάδα, αλλά υπάρχει κοινό που τους λατρεύει και η αξία τους είναι αδιαμφισβήτητη. Αυτός είναι ο λόγος που θεωρούνται οι άτυποι «εκπρόσωποι» […]

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Καλησπερίζω το κοινό του Gamespace! «Ra1n» εδώ, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις του Event περιμένουμε τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Παρασκευή σήμερα, απέχουμε 2 μέρες από τον τελικό και ο πρώτος εκ των τεσσάρων μεγάλων ομάδων βγήκε knock out εχθές. Ο λόγος για τους VP, για τους οποίους το όνειρο του Aegis κόπηκε απότομα εχθές, στην θέα του Sumail και των υπόλοιπων EG. Συναισθήματα χαρμολύπης προφανώς για τους VP, οι οποίοι δεν ήταν και για μένα η πιο συμπαθής ομάδα, αλλά υπάρχει κοινό που τους λατρεύει και η αξία τους είναι αδιαμφισβήτητη. Αυτός είναι ο λόγος που θεωρούνται οι άτυποι «εκπρόσωποι» της Ρωσίας. Άλλο ένα λοιπόν TI το οποίο γλιστράει απ’ τα χέρια του Solo, και πιθανόν να είναι και το τελευταίο, μιας και ο ίδιος έχει πλέον μεγαλώσει πολύ για να ανταγωνιστεί την ταχύτητα της νέας γενιάς. Έξω από την εικόνα των φαβορί πλέον οι VP αφήνουν παρακαταθήκη στους υπόλοιπους δυνατούς του Event – EG, Liquid, PSG.LGD – να κρατήσουν τον αγωνιστικό πήχη ψηλά και να κερδίσουν με επάξια τον πολυπόθητο τίτλο των παγκόσμιων πρωταθλητών. Πάμε να δούμε τι παρακολουθήσαμε εχθές συνοπτικά:

Optic Gaming – Virtus.Pro | Νέα Γενιά vs Παλιά Γενιά
Με πολύ κακή ιστορία απέναντι στους VP καλέστηκαν εχθές οι Optic να τους αντιμετωπίσουν σε ένα αγώνα που και οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα. Το 1 Game ανήκε κυριολεκτικά στους Optic Gaming και στον Ccnc, μετά το εξαιρετικό Last Pick του Huskar που έπιασε τους VP απροετοίμαστους ή μάλλον ανίκανους να κάνουν κάτι απέναντι στο δίχως counter Huskar. Μία πραγματικά καλή επιλογή του PPD στο Drafting. Ήρωες όπως ο Huskar, ο Meepo, ο Invoker, η  Naga κ.λ.π. είναι τα pick τα οποία ούτε γίνονται Ban πολλές φορές, αλλά ούτε και τα επιλέγει πολύ ο κόσμος με αποτέλεσμα να αποτελούν κρυφό όπλο και όταν κάποιος τα θυμηθεί ή τα έχει στο μυαλό του εξ αρχής ώστε να τελέσουν τον άσσο στο μανίκι για το Last Pick τότε του έχουν χαρίσει το 75% του παιχνιδιού. Το Last Pick γενικά πρέπει να είναι το pick που δεν θα γίνει counter από την αντίθετη πλευρά και θα είναι κάτι δυνατό και ξαφνικό. Ε, ο Huskar επιτέλεσε ακριβώς αυτόν τον σκοπό, και στα χέρια του Ccnc ήταν βάναυσος απέναντι στους VP που ήξεραν εξαρχής πως τα πράγματα είναι χλωμά, γιατί σε λίγα λεπτά αυτός ο ήρωας δεν θα μπορεί να πέσει. Εύκολη λοιπόν OutDrafted νίκη από πλευράς Optic. Σειρά έχει το Game 2 όπου επέλεξαν την τακτική του Base Damage αυτή τη φορά οι Optic και του Core Alchemist, ο οποίος όμως απογοήτευσε για άλλη μία φορά σε αυτό το Τουρνουά και παρ’ όλα αυτά οι ομάδες συνεχίζουν και τον επιλέγουν. Το δικαίωμα της έκπληξης αυτή τη φορά το είχαν οι VP όπου με Last Pick BroodMother – άλλος ένας ήρωας που ανήκει στην κατηγορία των παραπάνω – κατάφεραν να προκαλέσουν τον φόβο που έπρεπε ώστε να κερδίσουν γρήγορα το Map Control και να επικρατήσουν εν τέλει με 22 – 60 κατά των Optic. Δύσκολο score για να χωνέψεις σε 10 λεπτά διαλείμματος. Επέστρεψαν όμως οι Optic έχοντας στο νου μόνο την νίκη και επέλεξαν την Lina στα χέρια του Ccnc για να τους αντιπροσωπεύσει στο Mid Lane κάτι όμως που δεν τους βγήκε σε καλό. Ο Ccnc έχει τεράστια εμπειρία με τον συγκεκριμένο ήρωα, αλλά και οι VP έχουν τεράστια εμπειρία στο να κάνουν counter τέτοια pick και να μην αφήνουν περιθώρια βελτίωσης in game. Ο Pajkatt επέλεξε τον Clinkz με τον οποίο είχε ένα πολύ καλό ποσοστό νίκης στο Event και προσωπικά πίστευα πως εκεί θα στραφεί και θα προσπαθήσει να χαρίσει το Early Game στους Optic, αλλά μάταια. Οι κλασικές αλλά πολύ πιο δυνατές επιλογές από τον Solo για τους VP ήταν αυτές που ξεχώρισαν στο τελευταίο game. Wrait King, Tiny και Necro ήταν αρκετοί για να σπάσουν το farm των Optic και για να εδραιώσουν την κυριαρχία τους χρησιμοποιώντας καλό vision για τα hard engage του εξαιρετικού Tiny στα χέρια του NoOne. Όταν αρχίζει το snow ball, ο Tiny είναι πρωτοπόρος, και δύσκολα χάνει το πλεονέκτημα. Οι VP δεν σκόπευαν να χάσουν το πλεονέκτημα ούτε και την συγκέντρωση τους όσο κράτησε το game, γιαυτό και ανταμείφθηκαν με 2-1 κατά των Optic. Απολαύστε τα παιχνίδια εδώ:

VGJ.Storm – Team Secret | Θέλουμε κι άλλες underdog επιλογές
Τι να πει κανείς για την τύχη των Storm. Πονάει για τον αδερφό του Sumail, Yawar, να βλέπει τον αδερφό του να προκρίνεται και αυτός να παραμένει εκτός. Κάποιος όμως πρέπει να παραμείνει εκτός και σε αυτή τη περίπτωση αυτός που δεν θα διαλέξει Meepo θα παραμείνει εκτός. Ο Puppey είχε το μυαλό στο Draft και έκανε την έκπληξη, ευχάριστη για τους Secret, δυσάρεστη όμως για τους Storm και για τον Resolut1on. Ο Meepo, αξιοσημείωτα καλός στα χέρια του Ace, χάρισε απλόχερα αρκετό Net Worth και αυτοπεποίθηση στα καρέ των Secret και όντως 25 Level πρώτος απ’ όλους και Full Items, οδήγησε τους Secret στα Tier 3 των Storm γρήγορα και με ασφάλεια. Δυστυχώς ήταν ασταμάτητος και οι Storm το κατάλαβαν νωρίς. Στο 35 το Game έληξε 9 – 24 υπέρ των Secret. Γρήγορα γρήγορα περάσαμε στο δεύτερο Game όπου οι Storm ήθελαν να το παλέψουν όσο πάει, γιαυτό και την επιλογή του Last Pick στα χέρια του Resolution αποτέλεσε η Medusa. Άλλο ένα pick που ανήκει στην λίστα των παραπάνω. Medusa παίρνει όποιος δεν έχει όρεξη να χάσει και θέλει να τα παίξει όλα για όλα στο Late Game. Ούτε να το ξέραμε! 55 γεμάτα λεπτά έντονης ανταλλαγής πυρών και momentum ανάμεσα σε Storm με Medusa και Secret με TerrorBlade, τον Late Game God όπως τον αποκαλεί το community. Έχουμε ξαναδεί τον Ace να αναλαμβάνει το carry των Secret με Terrorblade και για άλλη μία φορά δεν απογοήτευσε. Παρά τις πολλές προσπάθειες του Reso και τα πολλά επιτυχημένα fights το παιχνίδι κρίθηκε στην κόψη του ξυραφιού στο 53, έξω από τα Tier 3 των Storm, καθώς το Interrupt στο Roshan δεν πήγε πολύ καλά και κλείστηκαν στην περιοχή τους οι Storm, αποφάσισαν να πιάσουν στον ύπνο τους αντιπάλους τους με ένα Smoke έξω από την ίδια τους τη βάση. Ο Resolution είχε στα χέρια του Divine Rapier, κάτι που όμως δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει το πολύ καλύτερο Kite από πλευράς Secret με το μεγάλο Attack Rance του Ace να δίνει το απαραίτητο Damage και το απαραίτητο Slow ώστε ο Reso να πέσει αβοήθητος και μαζί του να πέσει η ελπίδα της πρόκρισης. Εξαιρετικές αποδόσεις και από τις δύο ομάδες μιας και ο Puppey με ξενέρωσε λιγότερο από τις άλλες φορές. Αν είναι να παραδεχτούμε τον Puppey για ένα πράγμα, είναι οι επιλογές του στο Draft! Απολαύστε τα Games εδώ:

EG – Virtus.Pro | Αναμενόμενα και προβλεπόμενα
Μία μόνο κουβέντα θα πω. Δεν αφήνεις στον Sumail Storm Spirit με την ελπίδα ότι θα τον κάνεις counter. Ότι τί Solo; Θα τον σταματήσει ο Tiny και ο κάθε Tiny; Αυτό δεν συνέβη ποτέ και δεν θα συμβεί ποτέ. Μεγάλο λάθος του Solo στο Draft. Ο Storm Spirit ήταν κάτι που έπρεπε από νωρίς να γίνει Ban. Αντ’ αυτού είδαμε τον Invoker να γίνεται Ban και τον Storm Spirit να είναι μονόδρομος για τους EG, όπως και η νίκη. Δεν καταλογίζουμε πουθενά αλλού αυτό το συγκεκριμένο 1 – 0 των EG, παρά σε αυτό το τραγικό λάθος του Solo. Με γκολ απ’ τα αποδυτήρια λοιπόν ξεκίνησαν οι EG και οι VP καλέστηκαν να κάνουν την ανατροπή. Σε ένα καλύτερο δεύτερο Game είδαμε τον Solo να διορθώνει το λάθος του και ως Last Ban να επιλέγει τον Storm Spirit. Έτσι ο Sumail επέλεξε τον Alchemist για ήρωα του και οι VP δεν ήταν αρκετά δυνατοί ώστε να τον σταματήσουν, όπως έκαναν τον Alchemist του Ccnc. Με 929 GPM στο 45, o Sumail ήταν αδύνατο να νικηθεί και οι VP έληξαν το παιχνίδι και μαζί την πορεία τους προς το TI.

Αυτά τα ωραία του Day 4! Τις σημερινές απογευματινές ώρες θα δούμε τα εξής:
Team Liquid – Team Secret = Υποθέτουμε εύκολη δουλειά για τους Liquid, εφόσον ο Kuroky προσέξει τον πονηρούλη Puppey στα Draft.
PSG. LGD – OG = Πολυαναμενόμενο, κυρίως για να δούμε τις απαντήσεις των OG. Περιμένουμε από τους LGD να κρατήσουν τον πήχη του υψηλού επιπέδου, ώστε να ευχαριστηθούμε ξανά αυτό το χάρμα οφθαλμών που αντικρίσαμε με τους Liquid.
EG – To-Be-Announced ομάδα από το παιχνίδι των Liquid με τους Secret.

Αύριο ίδια ώρα θα αναλύσουμε τα σημερινά Matches. Ελπίζω να μην κρατήσουν ως τις 9 το πρωί για να τα παρακολουθήσουμε όλα με την ίδια όρεξη. Αναμένουμε λοιπόν. Ως τότε καλή απόλαυση!

Περισσότερα νέα για το Dota 2