Ανακοίνωση του Xbox Game Pass από την Microsoft

Σύμφωνα με τον Phil Spencer: «Στην Xbox βάζουμε τους παίκτες στο επίκεντρο

Platform
 

Η GameStop πέφτει κατά 8 μονάδες στο χρηματιστήριο

Στις 28 Φεβρουαρίου, ο επικεφαλής του τομέα του Xbox, Phil Spencer, ανακοίνωσε την έναρξη μιας νέας συνδρομητικής υπηρεσίας με το όνομα Xbox Game Pass. Αυτό που προσφέρει η υπηρεσία, είναι η online απεριόριστη πρόσβαση σε πάνω από 100 παιχνίδια με την τιμή των $10 ανά μήνα, ως προσπάθεια του Xbox One να αντεπεξέλθει στην μεγάλη επιτυχία του Playstation 4. Η τιμή της συνδρομής θα είναι ξεχωριστή από αυτή του Xbox Live Gold, και θα δίνει πρόσβαση σε παιχνίδια που ανήκουν ακόμα και στο Xbox 360 στο πλαίσιο του προγράμματος Play Anywhere της Microsoft.

Σύμφωνα με τον Phil Spencer: «Στην Xbox βάζουμε τους παίκτες στο επίκεντρο και δεσμευόμαστε να τους δώσουμε την ελευθερία να παίξουν τα παιχνίδια που θέλουν με τους φίλους τους, στις συσκευές που θέλουν. Σήμερα συνεχίζουμε αυτή την δέσμευση δίνοντάς σας την ευκαιρία να διευρύνετε την βιβλιοθήκη των παιχνιδιών σας με το Xbox Game Pass…»

Αμέσως μετά την ανακοίνωση, η GameStop είχε μια πτώση 8 μονάδων στο χρηματιστήριο, καθώς η εταιρία βασίζεται στην μεταπώληση μεταχειρισμένων τίτλων σε φυσική μορφή. Το Xbox Game Pass όχι μόνο κάνει πιο εύκολη την πρόσβαση καθώς τα παιχνίδια είναι σε ψηφιακή μορφή, αλλά προσφέρει και τίτλους οι οποίοι είναι πιο παλιοί κάτι που στερεί επιπλέον πελάτες από το GameStop.

Το Xbox Game Pass θα ξεκινήσει την λειτουργία του μέσα στην άνοιξη.