Philips B Line 272B7QPTKEB | Review

Πρώτο review οθόνης για το 2017 και έχουμε στα χέρια μας την Philips B Line 272B7QPTKEB. Η Philips στοχεύει κυρίως στους επαγγλεματίες και σε αυτούς που περνούν πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη τους

Συνδεσιμότητα «Clone Display;!»

Πέρα από το αναμενόμενο HDMI 1.4 port, υπάρχουν οι θύρες Display Port 1.2, Mini Display Port 1.2 και για όσους έχουν μείνει λίγο «πίσω», υπάρχει και το γνωστό VGA. Ένα από τα έξτρα του 272B7QPTKEB είναι το Display Port Out, μέσω του οποίου μπορείτε να συνδέσετε ένα ακόμα monitor σε clone ή σε extend mode. Επίσης, εκτός από το προφανές Audio In έχει και Audio Out, το οποίο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε πολλές περιπτώσεις. Για παράδειγμα, αν παίρνετε ήχο από το hdmi και θέλετε να τον στείλετε σε ηχεία ή ακόμα κι αν έχετε συνδέσει ένα 2ο monitor και θέλετε να στείλετε τον ήχο εκεί. Τέλος, πριν προχωρήσουμε στο επόμενο section, η Philips έχει συμπεριλάβει και built in usb hub, με 3 usb 3.0 θύρες, μία εκ των οποίων είναι και fast charge.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά «Επαγγελματική;!»

Όταν κάνεις review για μια οθόνη, είναι δύσκολο να αναλύσεις τα χαρακτηριστικά ώστε να είναι κατανοητά στον καθένα. Οπότε θα προσπαθήσω να εξηγήσω κάποια πράγματα και τα πολύ «techy» θα τα αφήσω στην άκρη (στα specs δηλαδή), ώστε να μην κουράσω. Η ανάλυση της οθόνης φτάνει τα 2560x1440p, λίγο παραπάνω από το FHD (1080p), γνωστό και ως QHD. Το display είναι τεχνολογίας IPS LED, που μας δίνει αμέσως να καταλάβουμε τι θα συναντήσουμε, δηλαδή πολύ καλές γωνίες θέασης. Σύμφωνα μάλιστα με την philips, οι γωνίες φτάνουν και τις 178 τόσο οριζόντια, όσο και κάθετα. Το τυπικό contrast ratio είναι στα 1000:1, ενώ το smart contrast στα 20.000.000:1. Χρόνο απόκρισης έχουμε 5ms με 60Hz refresh rate. Μην ξεχνάτε ότι δεν μιλάμε για gaming monitor, άρα τα 5ms είναι μία πολύ αξιοπρεπής τιμή. Όσον αφορά την φωτεινότητα, έχουμε 350 cd/m2, άρα ακόμα κι αν κάποιο φως πέφτει πάνω στην οθόνη σας (αλλάξτε τη θέση) θα βλέπετε χωρίς πρόβλημα. Πολύ ενδιαφέρον είνα, πως το color space είναι sRGB, ότι πρέπει για όσους ασχολούνται με photo και video edit και digital art. Να μην ξεχάσω να προσθέσω ότι έχει 16.7 εκατομμύρια χρώματα 8 bit. Όλα τα παραπάνω ενισχύει, η τεχνολογία Smartimage. Προφανώς και είναι flicker free, αναμενόμενο από κάθε High End monitor άλλωστε.

Σελίδες:

Με ανυπομονησία για το full virtual reality η ζωή συνεχίζεται. Loves: Animes and Manga