Ο Nostalrius επιστρέφει στις 17 Δεκεμβρίου

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Nostalrius ήταν ένας vanilla server για το γνωστό σε όλους

Platform
 
Genre
 

Όλα είναι (σχεδόν) όπως πριν

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Nostalrius ήταν ένας vanilla server για το γνωστό σε όλους World of Warcraft. Με τον όρο vanilla εννοούμε στο gaming κάτι το οποίο έχει παραμείνει ίδιο και απαράλλαχτο από τη μέρα που βγήκε, χωρίς τροποποιήσεις ή επόμενες εκδόσεις/επεκτάσεις του παιχνιδιού. Η δουλειά της ομάδας πίσω από τον Nostalrius ήταν να επιτρέψουν, σε όποιον το επιθυμούσε, να παίξει το κλασσικό World of Warcraft, όπως αυτό ήταν όταν κυκλοφόρησε το 2004. Το όνομα του server προέρχεται από την λέξη «νοσταλγία», και αυτό ακριβώς ήθελαν να ζήσουν όσοι αποφάσισαν να συμμετάσχουν, δημιουργώντας μια ισχυρή κοινότητα στην πορεία.

Όμως, τον Απρίλιο που μας πέρασε. η Blizzard λόγω πνευματικών δικαιωμάτων εξέδωσε διαταγή παύσης και παράλειψης (δηλαδή μη-συνέχισης) του έργου αυτού. Αυτό προκάλεσε μεγάλη αναταραχή, στην πλέον μεγάλη βάση παικτών στον Nostalrius, σε σημείο που η Blizzard συμφώνησε να δει το ενδεχόμενο δημιουργίας Legacy servers, που θα εξυπηρετούν τους παίκτες που θέλουν να παίξουν σε παλιότερες εκδόσεις του παιχνιδιού.

Βέβαια, η Blizzard μετά την ανακοίνωσή της δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια για την δημιουργία αυτών των servers, οπότε η ομάδα πίσω από τον Nostalrius αποφάσισε να δώσει το source code και τα εργαλεία στην κοινότητα, σαν μια κίνηση απέναντι στην πολιτική της εταιρίας-κολοσσού. Δεν άργησε να υπάρξει κάποια αντίδραση από την πλευρά της κοινότητας, καθώς το Elysium Project σε συνεργασία με μέλη του Nostalrius, θα εισάγει στην βάση δεδομένων του, όλους τους χαρακτήρες από τον Nostalrius στις 17 Δεκεμβρίου, ενώνοντας τις δύο αυτές κοινότητες, υπό το όνομα του Elysium. Μένει τώρα να δούμε πως θα αντιμετωπίσει η Blizzard αυτή την επαναφορά.

Περισσότερα νέα για το World of Warcraft