Η πρώτη 1TB SDXC κάρτα μνήμης από την Sandisk

Η Western Digital επιδεικνύει το Πρωτότυπο της πρώτης κάρτας μνήμης 1Terabyte SDXC στην έκθεση Photokina

Η Western Digital επιδεικνύει το Πρωτότυπο της πρώτης στον κόσμο κάρτας μνήμης 1Terabyte SDXC στην έκθεση Photokina 2016

1tb_sdxc_678x452

Η Western Digital Corporation, παγκόσμια πρωτοπόρος σε λύσεις τεχνολογίας και αποθήκευσης, αποκάλυψε στις 20 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης εμπορικής έκθεσης στον κόσμο, για επαγγελματίες φωτογράφους και εικονολήπτες, τη νέα κάρτα μνήμης SanDisk 1TB terabyte (TB) SDXC. Με την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για υψηλής ανάλυσης περιεχόμενο, όπως για παράδειγμα video 4K και 8K, η εταιρεία συνεχίζει να διευρύνει τα όρια της τεχνολογίας με λύσεις που υποστηρίζουν την αύξηση των απαιτήσεων για προϊόντα μεγάλης χωρητικότητας δεδομένων.

«Το να εκθέτουμε την πιο προηγμένη τεχνολογία στην εικόνα είναι για εμάς πραγματικά συναρπαστικό», λέει ο Dinesh Bahal, Vice President, Product Management, Content Solutions Business Unit, Western Digital. «Πριν από δεκαέξι χρόνια, παρουσιάσαμε την πρώτη κάρτα μνήμης SanDisk 64MB SD και σήμερα μπορούμε να διαθέσουμε χωρητικότητες μέχρι και 1TB. Παρά την πάροδο των ετών, ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος: συνεχίζουμε να καινοτομούμε και να ορίζουμε το ρυθμό στη βιομηχανία της εικόνας. Το πρωτότυπο της κάρτας μνήμης SanDisk 1TB SD αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό κατόρθωμα, την ώρα που η ανάπτυξη των εφαρμογών με περιεχόμενο υψηλής ανάλυσης και μεγάλη χωρητικότητα, όπως εικονική πραγματικότητα, βίντεο παρακολούθηση και βίντεο 360, προχωράει με καταπληκτικούς ρυθμούς».

unnamed

Με την παρουσίαση της κάρτας μνήμης 512GB SanDisk Extreme PRO SDXC UHS-I Memory Card στην έκθεση Photokina του 2014, που αποτέλεσε παγκόσμιο ρεκόρ, η Western Digital απέδειξε ότι μπορεί σχεδόν να διπλασιάσει τη χωρητικότητα σε ιδίου τύπου κάρτα SD, χρησιμοποιώντας τη δική της τεχνολογία. Μεγαλύτερης χωρητικότητας κάρτες επεκτείνουν τις δυνατότητες για επαγγελματίες εικονολήπτες και φωτογράφους, δίνοντάς τους μεγαλύτερες δυνατότητες στη δημιουργία ακόμα περισσότερου περιεχομένου υψηλής ποιότητας, απαλλαγμένης από τη διαδικασία αλλαγής καρτών.

«Μόλις μερικά χρόνια πριν, η ιδέα της χωρητικότητας 1TB σε μία κάρτα SD φαινόταν τόσο φουτουριστική – είναι φοβερό το ότι βρισκόμαστε τώρα στο σημείο να γίνεται πραγματικότητα. Με τη ζήτηση εφαρμογών όπως η εικονική πραγματικότητα να αυξάνεται, μπορούμε σίγουρα να χρησιμοποιήσουμε το 1TB όταν κάνουμε συνεχή λήψη βίντεο υψηλής ποιότητας. Κάρτες μεγάλης χωρητικότητας μας επιτρέπουν να συλλαμβάνουμε περισσότερα, χωρίς διακοπές, με σωστή ροή εργασίας και χωρίς την ανησυχία ότι μπορεί να πάει χαμένο έστω και ένα λεπτό εξαιτίας οποιασδήποτε καθυστέρησης προκαλεί η αλλαγή καρτών», λέει ο Sam Nicholson, CEO των Stargate Studios και μέλος του American Society of Cinematographers.

Η Κάρτα SanDisk 1TB SDXC, η οποία παρουσιάστηκε στην έκθεση Photokina, αποτελεί μόνο Πρωτότυπο και δεν είναι διαθέσιμη στην αγορά. Η κάρτα 256GB micro SD κυκλοφορεί σε περιορισμένη ποσότητα και μελλοντικά θα είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα.

Γνωστός στον ελληνικό χώρο του Gaming και κυρίως στο Streaming. Είναι 17 χρονών και του αρέσει να προγραμματίζει ιστοσελίδες, να παίζει video games ανεξαρτήτου τύπου εκτός από MMORPG όπως το World of Warcraft. Προσπαθεί να κάνει τα streams του ποιο interactive καθώς δεν δίνει σημασία στο gameplay αλλά στην επικοινωνία του με τους viewer του.