Paragon Esports: Ένας νέος Ελληνικός οργανισμός γεννιέται

Ένας νέος Ελληνικός οργανισμός γεννιέται

Ένας νέος Ελληνικός οργανισμός γεννιέται

14384021_10206518358229296_327180599_n

Ένας νέος οργανισμός έκανε την εμφάνισή του λίγες ώρες μετά το τέλος του eGaming. Το όνομά του; Paragon E-sports. Δύο νέα παιδιά με όνειρα και όραμα για την  Ελληνική Esports σκηνή, θέλουν να κάνουν τη διαφορά και για αυτό το λόγο ήρθαμε σε επικοινωνία μαζί τους, ώστε να τους γνωρίσουμε καλύτερα.

Ποιοι αποτελούν τον οργανισμό στο διοικητικό του μέρος;

Οι ιδρυτές των Paragon E-Sports είναι οι Χάρης Σαββιδάκης και Γιάννης Στεφανάκης. Εγώ σπουδάζω στο τμήμα Μηχανικών περιβάλλοντος και Αντιρρύπανσης στα Τ.Ε.Ι Κοζάνης, ενώ ο Γιάννης σπουδάζει Επιστήμη Υπολογιστών στο New York College.

Που εστιάζει ο οργανισμός, σε ποια παιχνίδια;

Σκοπός του οργανισμού είναι η προώθηση τόσο των γνωστών, όσο και των λιγότερο διαδεδομένων competitive παιχνιδιών, αλλά και τη δημιουργία και υποστήριξη θεμελίων για ένα competitive περιβάλλον.

Πόσες ομάδες έχετε αυτή τη στιγμή και σε ποια παιχνίδια σκοπεύετε να επεκταθείτε στο μέλλον;

Αυτή την στιγμή ο οργανισμός έχει ομάδες στο League of Legends και στο Hearthstone. Σίγουρα κάποια στιγμή θα επεκταθούμε σε Overwatch και CS:GO, αν και θα θέλαμε επίσης να δοθεί ευκαιρία και στο community του Smash και Pokemon, καθώς και στο Paragon!

Το λογότυπο όπως και το όνομα συμβολίζει κάτι για εσάς ή ήταν κάτι το οποίο σας άρεσε και το επιλέξατε;

Το Paragon σαν λέξη σημαίνει model of perfection. Αν και η αλήθεια να λέγεται, το όνομα της ομάδας, αλλά και το logo επιλέχθηκε εντελώς τυχαία. μετά από dice-roll μιας και δεν μπορούσαμε να αποφασίσουμε!

Ποια είναι η εμπειρία σας στο χώρο των Esports, όσον αφορά τα μέλη της διοίκησης;

Ο Γιάννης δεν έχει κάποια εμπειρία στο χώρο. Εγώ από την άλλη, έχω μια μικρή εμπειρία τόσο σαν μέλος του community, όσο και σαν παίχτης/coach στο League για μία περίοδο (αρκετά μικρή).

Τι σας ώθησε στη δημιουργία του οργανισμού;

Η ιδέα έπεσε από έναν πολύ καλό φίλο, τον ιδιοκτήτη της WLG Γιάννη Μόλλα. Long story short, έψησα και τον άλλο φίλο μου και ξεκινήσαμε το project τέλη Αυγούστου!

Σε τι αποσκοπείτε στο μέλλον, θέλετε πανελλήνια ή διεθνή αναγνώριση;

Πρωταρχικός σκοπός του οργανισμού είναι να βοηθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο τις ομάδες μας, ώστε να φτάσουν σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο! Σαφώς σαν κάθε competitive ομάδα, ο καθένας θα ήθελε να φτάσει στο μεγαλύτερο δυνατό επίπεδο!

Πιστεύετε ότι με τη δημιουργία του οργανισμού, θα δοθεί κίνητρο και σε άλλους να ακολουθήσουν ένα τέτοιο παράδειγμα;

Η αλήθεια να λέγεται, θα ήταν πολύ ωραίο να βλέπαμε δημιουργία και συνεργασία μεταξύ τόσο παλιών, όσο και καινούργιων οργανισμών!

Πως ήταν η ανταπόκριση του κόσμου μετά τη δημιουργία του οργανισμού;

Ο οργανισμός βρίσκεται ακόμα σε πρωταρχικό στάδιο, αλλά ήδη υπάρχει support από ένα μικρό κοινό, κάτι που μας κάνει πολύ χαρούμενους!

Με ποιόν τρόπο πιστεύετε ότι μπορείτε να βοηθήσετε την Ελληνική Esports σκηνή;

Μέσω συνεργασίας με άλλους οργανισμούς, για τη διοργάνωση τουρνουά/οργανώσεων.

Με το Digital Universe #3 προ των πυλών, θα υπάρξει η ευκαιρία να γνωρίσει ο κόσμος στο Lan κάποιους από τους παίκτες σας;

Λογικά θα μπορέσουν να παραβρεθούν μερικά από τα παιδιά του Hearthstone και ο Γιάννης. Όσο για μένα δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά επειδή σπουδάζω μακριά!

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που μας στηρίζουν, καθώς και να κάνω shout out στους We Love Gaming(WLG).

 

Ευχαριστούμε πολύ τον Χάρη για τη συνέντευξη και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα παιδιά, αλλά και στο νέο τους εγχείρημα.