Συνέντευξη: Letmefarm

O Αλέξανδρος «Letmefarm» Καστανός αποχωρεί από τους Genji eSports

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

O Αλέξανδρος «Letmefarm» Καστανός αποχωρεί από τους Genji eSports

letmefarm

Μετά από δυο χρόνια συνεργασίας ο οργανισμός της Genji eSports και ο Αλέξανδρος «Letmefarm» Καστανός διακόπτουν την συνεργασία τους.

Παρακάτω ο Αλέξανδρος «Letmefarm» Καστανός μιλάει στο Gamespace.gr για τους μελλοντικούς του στόχους, για τους Έλληνες παίκτες και για το τωρινό meta.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το άμεσο αλλά και το έμμεσο μέλλον;

Στόχοι μου για το μέλλον είναι καθαρά το εξωτερικό και σε θέμα επιτυχιών αλλά και σε θέμα ομάδας. Το εξωτερικό δεν έφυγε ποτέ ως βασικός μου στόχος. Βέβαια δεν θα έλεγα όχι και σε μια καλή πρόταση από ελληνική ομάδα αλλά αυτό το βλέπω κάπως απίθανο.

Ποια είναι η γνώμη σου για την πορεία των Ελλήνων παικτών στο εξωτερικό και τι θα άλλαζες στη δική σου πορεία;

Η πορεία των Ελλήνων παικτών όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και καλύτερη. Το επίπεδο είναι αρκετά μεγάλο και σίγουρα κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα φτάσουμε και στη Blizzcon. Πολύ πιθανόν η συμμέτοχη του Likeabawse να “σπρώξει” και τους άλλους παίκτες σε ίδιες διακρίσεις. Αν ήθελα να αλλάξω κάτι από τις δικές μου πορείες στο παρελθόν θα άλλαζα τη προετοιμασία μου για το Dreamhack Summer 2015 και θα ετοιμαζόμουν πιο καλά. Αλλά επειδή βελτιώθηκα στα επόμενα τουρνουά, είμαι ευχαριστημένος.

Ποιες οι διαφορές των Ελλήνων παικτών σχετικά με τους ξένους και τι πρέπει να βελτιώσουν έτσι ώστε να φτάσουν γρηγορότερα στο μεγαλύτερο επίπεδο;

Εκτός από μια 10άδα παικτών που τους θεωρώ κορυφή, όλοι οι άλλοι παίκτες του εξωτερικού δεν έχουν απολύτως καμία διαφορά από τους Έλληνες παίκτες. Όσο συνεχίζουμε να συμμετέχουμε σε τουρνουά  παίρνοντας εμπειρίες και προσπαθώντας να βελτιωνόμαστε συνεχώς, τότε πιστεύω ότι θα καταλήξουμε να φτάσουμε και σε αυτή την 10άδα. Το μονό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα στην Ελλάδα να ασχοληθείς απόλυτα με το Hearthstone και να έχεις κάποιο εισόδημα από αυτό.

Ποια είναι η γνώμη σου για το τωρινό meta και πως το release του Tower of Karazhan το επηρεάζει;

(Γέλια) Το τωρινό meta κατά την γνώμη μου είναι το χειρότερο που έχει περάσει όσο καιρό παίζω εγώ το παιχνίδι. Curve decks, random κάρτες με αρκετό impact στο παιχνίδι, Yogg που έχει outcome που δεν μπορείς να παίξεις σχεδόν καθόλου around. Το Karazhan θεωρώ ότι θα κάνει κάποιες αλλαγές στο meta αλλά επειδή έχει λίγες καλές κάρτες σε ένα μήνα θα έχει χάσει το ενδιαφέρον του. Πρόσθεσαν και αλλαγές random κάρτες για να δοκιμάσουν την υπομονή μας. Μόλις βγει και το Menagerie Warden θα κάνει το beast druid λογικά Tier 1 deck και θα το βλέπουμε παντού. Περιμένω να βγει το purify για να δοκιμάζουν όλοι να φτιάξουν καλά decks για τον Priest και επειδή θα αποτύχουν εμείς θα γελάμε κερδίζοντας τους.

Μιας που ανέφερες το Purify, γιατί πιστεύεις πως δεν υπάρχουν καλά Priest decks και τι κάρτες χρειάζονται για να δημιουργηθεί ένα καλό deck;

Ο Priest είναι ένα κακό class. Σε ένα tempo meta παίζει μόνιμα reactive κάρτες χωρίς να συμμετέχει σχεδόν καθόλου στο board. Ενάντια στο νέο Resurrect deck του απλά πάνε face ή το κάνουν outvalue και δεν καταφέρνει να προβληματίσει. Ίσως άμα καταφέρουν κάπως να συνδυάσουν αυτό το deck με κάποιες control κάρτες έτσι ώστε να βγει ένα viable deck στο μέλλον, θα δείξει. Σίγουρα χρειάζεται κάρτες για να μπορεί να παλέψει το early board. Όσο απλά τον δέρνουν τέσσερα rounds το λιγότερο και μετά ψάχνει 1-2 κάρτες κάθε γύρο για να απαντήσει χωρίς να παίρνει εύκολα πλεονέκτημα, δύσκολα θα υπάρξει ένα καλό Priest deck.

Σε κάποιο από τα κοντινά τουρνουά Digital Universe και ΔΕΘ θα κατέβεις και αν ναι με τι προοπτική;

Θα προσπαθήσω να περάσω από τα προκριματικά και στα δυο τουρνουά γιατί μου αρέσει να συμμετέχω σε οποιοδήποτε ελληνικό LAN Event που γίνεται. Δεν θα παίξω για να χάσω αλλά ούτε και θα κάνω πολύ προπόνηση όσο θα έκανα για ένα τουρνουά του εξωτερικού. Υπάρχει ένα χρηματικό έπαθλο και στα δυο το οποίο δεν μπορείς να το αγνοήσεις και να πας τελείως για πλάκα. Επίσης, η ΔΕΘ θα είναι μια δικαιολογία για να κάνω διακοπές και να περάσω ευχάριστα τις μέρες μου στη Θεσσαλονίκη κλεισμένος στα BNB Μαρτίου και μετά βράδυνες εξόδους.

Σε ποιους  θα ήθελες να στείλεις ευχές;

Ευχαριστώ για άλλη μια φόρα τον οργανισμό της Genji eSports που μου έδωσαν απεριόριστη βοήθεια σε όλο το διάστημα που ήμουν στην ομάδα, σε όλα τα μέλη της ομάδας, παίκτες και μη, και στους Bouldog, Koopatroopa, Tsiboukis και Behemus για την βοήθεια τους να προετοιμαστώ σε οποιοδήποτε τουρνουά είχα να πάω! Τέλος, ευχαριστώ το Gamespace.gr για την συνέντευξη του και καλή επιτυχία στον Luckybawse και στους Yogg του.

Τον ευχαριστούμε πολύ και του ευχόμαστε σε ό,τι και αν κάνει, τα καλύτερα.