Συνέντευξη: Dethelor

«Επαγγελματίας μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο κάποιος που έχει σταθερές απολαβές απ’ το παιχνίδι»

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος ή αλλιώς Dethelor, ανήκει στην ελίτ της ελληνικής HS σκηνής

f1

Εδώ και 2 χρόνια βρίσκεται σταθερά σε κορυφαίο επίπεδο. Είναι ένας από τους δύο Έλληνες παίκτες που παίζουν επαγγελματικά και συνεργάζεται με οργανισμό του εξωτερικού. Επίσης streamαρει σχεδόν καθημερινά και κάνει μαθήματα γύρω απ’το παιχνίδι κυρίως σε παίκτες απ’το εξωτερικό.

Ο Δημήτρης, παρακάτω, μιλάει για την πρόσφατη εμπειρία του στην Βαλένθια και για το ελληνικό HS.

Πώς πέρασες στην Βαλένθια;

Πέρασα πολύ ωραία, είχα και καλή παρέα στο ταξίδι που είναι πολύ βασικό. Η πόλη είναι όμορφη και σου προσφέρει τη δυνατότητα να κάνεις πολλά πράγματα, ιδιαίτερα το καλοκαίρι.

Ξεκίνησες τα ανοιχτά προκριματικά κάνοντας νέο ρεκόρ 9-0. Κατάφερες και έφτασες στους 16 του τουρνουά. Αισθάνεσαι  πως θα μπορούσες να τα πας καλύτερα μετά από μία τέτοια αρχή;

Η δυνατή αρχή μου έδωσε την δυνατότητα να στοχεύσω ψηλά. Το να φτάσω στους 16 αποτελεί επιτυχία και εν μέρει είμαι ευχαριστημένος. Πιστεύω πως θα μπορούσα να τερματίσω υψηλότερα, αλλά στο HS υπάρχουν στιγμές που δεν μπορείς να κερδίσεις ό,τι και αν κάνεις μιας και η τύχη αποτελεί μέρος του παιχνιδιού. Το σημαντικό είναι να κάνεις σωστή προετοιμασία και να παίξεις όσο καλύτερα γίνεται, ώστε να αυξήσεις τις πιθανότητες για ένα καλό αποτέλεσμα.

Ο practice partner σου Χρήστος (Fenomeno) είναι ένας παίκτης τον οποίο έζησες από κοντά και στη Βαλένθια. Πώς βλέπεις την τιμωρία του από την Blizzard και πώς τον βλέπεις σαν παίκτη;

Σαν παίκτη δεν μπορεί να τον αμφισβητήσει κανείς μιας και είναι πολύ καλός. Η τιμωρία του είναι αυστηρή, αλλά από την στιγμή που υπάρχει μία παράβαση, η Blizzard έχει τον πρώτο λόγο.

Μετά τη φασαρία που έγινε γύρω από το όνομα του σκέφτηκε να τα παρατήσει. Εγώ τον παρότρυνα όμως να συνεχίσει και να πάει στη Βαλένθια. Με άκουσε, πίστεψε στον εαυτό του, δεν το έβαλε κάτω και με μία καλή εμφάνιση έφτασε στους 8. Τώρα, σχετικά με την απομάκρυνσή του από τους Ad Finem, υποθέτω ότι έγινε για  λόγους marketing. Όταν έχεις ένα παίκτη στην ομάδα σου που έχει αποκλειστεί  από την Βlizzard είναι πιθανό να μην σε εμπιστεύονται οι χορηγοί. Σίγουρα πάντως δεν τον έδιωξαν επειδή δεν ήταν καλός παίκτης.

f3                            –Δυστυχώς το event δεν είχε καλή κάλυψη απ’τα ελληνικά media

Τρεις από τους τέσσερις παίκτες που κάνατε προπόνηση μαζί για το συγκεκριμένο τουρνουά φτάσατε στους 16 και ο ένας πέρασε και στους 8. Είστε ευχαριστημένοι;

Σίγουρα είμαστε ευχαριστημένοι αφού η επίδοση μας αποδεικνύει την ποιότητα της προετοιμασίας μας. Ήμασταν η μόνη χώρα με 3 παίκτες στην 16αδα, ενώ οι Ισπανοί που ήταν πάνω από 100 στείλανε μόλις 2. Δυστυχώς το event δεν είχε καλή κάλυψη απ’τα ελληνικά media και ο κόσμος δεν ενημερώθηκε επαρκώς για την πορεία μας.

Αν είχες την δυνατότητα να δημιουργήσεις μία ομάδα με 4 Έλληνες παίκτες, ποιες θα ήταν οι επιλογές σου;

Σίγουρα ο πρώτος θα ήτανε ο Cursed. Για εμένα ίσως είναι ο καλύτερος στην Ελλάδα. Έχει γνωριμίες στο εξωτερικό, έχει εμπειρία και σκέφτεται καλά και πολύ γρήγορα.

Δεύτερος ο ErikBeck. Παρότι είναι λίγο καιρό στο HS, το επίπεδό του είναι υψηλό και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Η όρεξη για δουλειά και η εμπειρία του στα card games είναι στα πλεονεκτήματά του.

Ο τρίτος παίκτης θα με δυσκόλευε αρκετά μιας και υπάρχουν πολλά παιδιά σε καλό επίπεδο όπως π.χ. ο Letmefarm και ο Kalhspera. Πιστεύω θα κατέληγα στον παίκτη που θα μου έδειχνε την κατάλληλη σοβαρότητα και όρεξη για δουλειά.

Την τετράδα θα την έκλεινα εγώ.

Η καραμέλα του είμαι επαγγελματίας επειδή παίζω σε υψηλό επίπεδο πρέπει να σταματήσει .

Για εσένα υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε τουρνουά ελληνικά με μικρά ή ακόμα και ικανοποιητικά έπαθλα, με κάποια τουρνουά του εξωτερικού, ακόμα και online, που δίνουν πόντους για την Blizzcon;

Ναι υπάρχουν διαφορές. Όντας παίκτης που ασχολείται με την παγκόσμια σκηνή είναι λογικό να δίνω μεγαλύτερη έμφαση στα τουρνουά του εξωτερικού. Είναι διαφορετική η προετοιμασία και πιο έντονη.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως υποτιμώ τα τουρνουά στην Ελλάδα. Τα οικονομικά της χώρας είναι σε δυσμενή κατάσταση και όποια προσπάθεια γίνεται χρειάζεται στήριξη και προώθηση. Απλά τα εγχώρια τουρνουά τα βλέπω περισσότερο σαν εξάσκηση, δοκιμάζω πράγματα, αλλάζω κάποιες κάρτες σε συνηθισμένα deck για να δω διαφορές κ.α . Επειδή το επίπεδο στην Ελλάδα είναι καλό, οι Έλληνες παίκτες αποτελούν πολύ καλή προετοιμασία για τα μεγάλα τουρνουά του εξωτερικού.

Στην Ελλάδα στα τουρνουά είναι συνέχεια τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι δηλώνουν επαγγελματίες παίκτες  από την στιγμή που πήγαν έστω και μία φορά  Legend. Ποια είναι η άποψή σου για αυτό;

Η καραμέλα του είμαι επαγγελματίας επειδή παίζω σε υψηλό επίπεδο πρέπει να σταματήσει γιατί υποβαθμίζει τη δική μας δουλεία. Επαγγελματίας μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο κάποιος που έχει σταθερές απολαβές απ’ το παιχνίδι.

Τον ευχαριστούμε πολύ και του ευχόμαστε σε ό,τι και αν κάνει, τα καλύτερα.

Περισσότερα νέα για το Hearthstone: Heroes of Warcraft