Genji Esports: Οι παίκτες μιλούν για το νέο expansion

Genji Esports: Τρεις από τους παίκτες της μας μιλούν για το νέο expansion που ήρθε στο Hearthstone

Genji Esports: Τρεις από τους παίκτες της μας μιλούν για το νέο expansion που ήρθε στο Hearthstone

13140634_10205543633021775_412372709_n

Λίγους μήνες πριν από την έναρξη πολλών μεγάλων Major τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, η Blizzard φέρνει ένα νέο Expansion στο Hearthstone και αλλάζει εντελώς το Meta του παιχνιδιού.

Με το Whispers of the Old Gods, αρκετοί ήταν αυτοί που χάρηκαν με τις αλλαγές που έφερε, ενώ από την απέναντι πλευρά, πολλοί ήταν και εκείνοι που δυσαρεστήθηκαν. Θελήσαμε να μάθουμε παραπάνω πληροφορίες από γνώστες του αντικειμένου και ρωτήσαμε τρεις Έλληνες παίκτες, που αγωνίζονται στη Genji Esports και που θα λάβουν μέρος στο προσεχές μέλλον σε Major της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

Θεωρείτε σωστή την κίνηση της Blizzard να κάνει στροφή 180 μοιρών στο παιχνίδι και να το φέρει πιο κοντά, στον γνωστό τρόπο που παίζονται τα πιο γνωστά TCG (Trading Card Games);

Bouldog: Το παιχνίδι είναι φτιαγμένο για πολλούς παίκτες και όχι για λίγους, αυτό είναι κανόνας. Πάνω σε αυτό πατάει η Blizzard, καθώς όποιες αλλαγές και να κάνει δεν θα αποκλίνουν από την γραμμή και την πορεία που έχει χαράξει. Θεωρώ ότι ήταν πολύ καλή η περίοδος να αλλάξει το παιχνίδι, θα μπορούσα να πω ότι ήταν και ζωτικής σημασίας αυτή η αλλαγή.

Τsimpoukis:  Κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο να γίνει, άργησε λίγο αλλά έφταιγε το γεγονός ότι δεν είχε στην αρχή αρκετές κάρτες το παιχνίδι. Είναι αναπόφευκτο να βγάζεις νέα expansion και να μην κάνει ban κάρτες από παλαιότερες εκδόσεις, γιατί με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται combo τα οποία κάνουν το παιχνίδι αφόρητο. Το RNG έχει παραμείνει στο παιχνίδι όπως και παλαιότερα.

Letmefarm: Αρχικά πιστεύω ότι το RNG έγινε χειρότερο σε σύγκριση με παλιά. Στην αρχή όταν ανακοινώθηκε το Expansion ενθουσιάστηκα αρκετά, αλλά όσο ανακοινώνονταν οι νέες κάρτες αυτή η χαρά έφευγε, κάρτα με την κάρτα.  Μέχρι στιγμής είναι αρκετά περίεργο το expansion, κάρτες όπως το C’Thun επηρεάζουν πολύ το παιχνίδι.

Που πιστεύετε ότι πρέπει να βασιστεί ένας competitive παίκτης για να μπορέσει να μπει πολύ γρήγορα στη νέα αυτή νοοτροπία του παιχνιδιού;   

Bouldog: Πρέπει να γίνει μελέτη των καρτών, να δεις ως παίκτης τι προτιμούν άλλοι επαγγελματίες και στη συνέχεια να φτιάξεις κάποια decks ή να μελετήσεις decks άλλων. Μετά από κάποια παιχνίδια θα είσαι σε θέση να κρίνεις τι αξίζει και τι όχι ώστε να μπορέσεις να μπεις γρήγορα στο Meta.

Tsimpoukis: Όπως και σε κάθε expansion βλέπω όσες κάρτες μπορώ, τις μελετάω και δημιουργώ deck. Προσαρμόζω τα deck μου με βάση το τι προτιμούν άλλοι επαγγελματίες και δοκιμάζοντας τα αρκετά, καταλήγω στο τι μου ταιριάζει.

Letmefarm: Τεστάρω deck που βλέπω σε stream, μιλάω με φίλους δημιουργούμε με τη φαντασία μας και παίζουμε. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα είμαι σε θέση να μπορώ να παίξω στο Meta.

Με το νέο Expansion, πιστεύετε ότι θα αναδειχθούν νέοι παίκτες που τόσο καιρό δεν φάνηκαν ή θα εξαφανιστούν ορισμένοι;

Bouldog: Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι, όσοι ήταν καλοί παίκτες θα συνεχίσουν να είναι. Απλά αυτό που αλλάζει είναι η νοοτροπία του παιχνιδιού.

Tsimpoukis: Σίγουρα οι καλοί παίκτες θα συνεχίζουν, αλλά δεν θα παίξει κάποιο σημαντικό ρόλο ώστε να αναδειχθούν οι μέτριοι.

Letmefarm: Το deckbuilding δεν θα παίξει κανένα ρόλο, όπως και πάντα όλοι επιλέγουν μετά από ένα μήνα να παίζουν κάποια συγκεκριμένα deck. Είναι όμως  πολύ νωρίς για να μπορούμε να πούμε με σιγουριά κάτι.

Ποιο class πιστεύετε ότι ξεχωρίζει και θα επηρεάσει το meta;

Bouldog: O Druid και ο Mage είναι πολύ δυνατά class και θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο meta του παιχνιδιού.

Tsimpoukis: Druid και Mage είναι πάρα πολύ δυνατά class αυτή τη στιγμή.

Letmefarm: Ο Rogue και ο Shaman κατά τη γνώμη μου είναι αρκετά καλά Picks έως τώρα.

Ποια κάρτα πιστεύετε ότι ξεχωρίζει μέχρι στιγμής;

Bouldog: Ο C’thun με διαφορά κάνει τρομερά αισθητή την παρουσία του στο παιχνίδι.

Tsimpoukis: Πιστεύω ότι ο Twin Emperor πιστεύω ότι είναι πολύ καλή κάρτα αυτή τη στιγμή.

Letmefarm: Ο Flamewreathed Faceless στα 4 mana με 7/7 είναι μια τρομακτική κάρτα για το meta του παιχνιδιού, παρόλο που είναι μια common class card.

Ως ομάδα που αναμένει τα επόμενα τουρνουά, πώς είναι η επόμενη σας μέρα μετά από το expansion σε ατομικό αλλά και ομαδικό επίπεδο;

Bouldog: Δεν το θεωρώ ως κάποιο δύσκολο expansion για να μην μπορέσουμε γρήγορα να κάνουμε catch up. Με συνεχείς προπονήσεις προχωράμε σταθερά προς την κατεύθυνση που έχουμε ορίσει.

Tsimpoukis: Κάνουμε προπονήσεις αυτή τη στιγμή και δοκιμάζουμε deck. Ευτυχώς στο άμεσο μέλλον δεν υπάρχουν πολλά μεγάλα τουρνουά οπότε θα έχουμε τον χρόνο για να καταλάβουμε καλύτερα το meta, όταν θα έρθει η μεγάλη ώρα για να φανούμε στη σκηνή.

Letmefarm: Τον επόμενο μήνα θα βρεθώ στη Dreamhack της Σουηδίας και πρέπει να είμαι έτοιμος για όλα. Χαλαρώνω και μελετάω λίστες αυτές τις μέρες. Λίγες μέρες πριν το τουρνουά με πολλά Best of 5 με την ομάδα θα προπονηθώ ώστε να είμαι έτοιμος για την Dreamhack.

Πρέπει να περιμένει κάποιος λίγο καιρό μέχρι να σταθεροποιηθεί το meta για να κάνει  dust τις παλιές κάρτες των expansion που δεν παίζονται ή να το κάνει τώρα;

Bouldog: Σίγουρα πρέπει να περιμένουν ένα χρονικό διάστημα. Όταν έρθει η ώρα που θα γίνει το meta πιο σταθερό τότε μπορεί κανείς να φτιάξει τις κάρτες που του αρέσουν.

Tsimpoukis: Αν κάποιος έχει εμπειρία στο παιχνίδι, αξίζει να κάνει craft κάρτες που του αρέσουν, αλλά σε γενικές γραμμές καλό είναι να περιμένει κάποιος για να δει ποιες είναι οι καλύτερες και ποιες όντως αξίζουν.

Letmefarm: Άμα δεν βιάζεται κάποιος για κάποιο τουρνουά καλό είναι να περιμένει.

Οι Letmefarm, Tsimpoukis και Bouldog είναι οι τρεις παίκτες της Genji Esports οι οποίοι θα εμφανιστούν σε Major του εξωτερικού. Ο Letmefarm θα παίξει στη Dreamhack Jonkoping στη Σουηδία που θα διεξαχθεί από τις 18 έως και τις 21 Ιουνίου, ο Bouldog θα εμφανιστεί στη Dreamhack Valencia που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο ενώ ο Tsimpoukis θα αγωνιστεί στην Dreamhack Winter το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε ό,τι καλύτερο.