Συνέντευξη με τον Alex «Bliss» Stinson

Συνέντευξη με τον Alex Stinson caster της ESL

Κατά την διάρκεια του Digital Culture Festival είχαμε την τιμή να έρθουμε σε επαφή με τον Alex Stinson, caster της ESL

Alex Stinson

Ποιος είναι ο Alex Stinson και ποιος ο ρόλος του στην gaming κοινότητα; 

Ο Alex Stinson είναι γνωστός ως Bliss και κάνει κάθε εβδομάδα cast τα παιχνίδια της ESL μιας και είναι caster της.

Μέσα από τα event στα οποία έχεις συμμετέχει, και γενικά στην καθημερινή σου ζωή, πως νιώθεις όταν σε συναντάει κάποιος που σε παρακολουθεί; 

Η αλήθεια είναι ότι δεν συμβαίνει συχνά. Αλλά τις λίγες φορές που κάποιος με συναντήσει στον δρόμο και δεν θα ντραπεί και θα έρθει να μου πει ένα γεια και να με ρωτήσει αν όντως είμαι ο Bliss, χαίρομαι μέσα μου γιατί βλέπω ότι με αναγνωρίζουν και σαν πρόσωπο και κατά κύριο λόγο με πιάνει ένα συναίσθημα χαράς το οποίο δύσκολα κρύβεται.

Είσαι ικανοποιημένος από την φήμη που έχεις στην Ελλάδα; 

Η φήμη είναι κάτι που δεν τελειώνει ποτέ. Η αλήθεια είναι πως ούτε ικανοποιημένος είμαι ούτε προσδοκώ να γίνω γνωστός. Κυρίως αυτό που κοιτάω είναι να βρω επαγγελματική επιτυχία όσο γνωστός και αν είμαι και η φήμη είναι κάτι που έρχεται πακέτο αν έρθει η επιτυχία πρώτα.

IMG_20160410_185227

Σαν streamer και σαν caster ποιο πιστεύεις ότι είναι το κλειδί της επιτυχίας σου και κάνεις τον viewer να έρθει σε interactive μαζί σου; 

Θεωρώ πως έκανα λάθος στο να κρατάω τα streams πολύ επαγγελματικά, να κάνω δηλαδή μόνο αυτό που απαιτείται από εμένα, προσπάθησα να το διορθώσω, και με το που το διόρθωσα είδα αλλαγή. Πιστεύω για έναν streamer για να γίνει επιτυχημένος, πρέπει να μάθει το κοινό του και να γίνουν παρέα και στην ουσία όταν αυτό το κοινό γίνει πολύ μεγάλο αυτό γίνεται ακόμα πιο δύσκολο αλλά τα ονόματα αυτόν που σε υποστήριζαν θα μείνουν για πάντα στην μνήμη σου. Το μόνο που χρειάζεται είναι εργατικότητα και πειθαρχία. Σίγουρα παίζει ρόλο το πρόγραμμα και το υλικό από τα streams σου μιας και αυτό που φαίνεται είναι η ταυτότητά σου.

Τι περιμένουμε να δούμε από εσένα στο μέλλον; 

Θα συνεχίσω να προσπαθώ για να πάω στο LCS σαν σχολιαστής στα αγγλικά. Σύμφωνα με το σχέδιο που λέει “προσπάθησε μέχρι να σταματήσεις να αναπνέεις” κάθε μέρα είναι μια μέρα βελτίωσης για εμένα και ελπίζω να είμαι έτοιμος κάποια στιγμή.

Μπορείτε να βρείτε τον Alex Stinson :

Facebook Page

Twitch

Γνωστός στον ελληνικό χώρο του Gaming και κυρίως στο Streaming. Είναι 17 χρονών και του αρέσει να προγραμματίζει ιστοσελίδες, να παίζει video games ανεξαρτήτου τύπου εκτός από MMORPG όπως το World of Warcraft. Προσπαθεί να κάνει τα streams του ποιο interactive καθώς δεν δίνει σημασία στο gameplay αλλά στην επικοινωνία του με τους viewer του.