Αυτοκίνητα hackers, σε λίγο καιρό

Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας στα αυτοκίνητα, μπορεί στο μέλλον να αποδειχθούν κακόβουλοι χάκερς

Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας στα αυτοκίνητα, μπορεί στο μέλλον να αποδειχθούν κακόβουλοι hackers

karamba

Καθώς τα αυτοκίνητα όλο και πιο πολύ εξελίσσονται, λόγω της σύνδεσής τους στο ίντερνετ, το FBI τόνισε πως τα ευάλωτα οχήματα μπορεί να είναι κακόβουλοι χάκερ στο μέλλον.

Η ιδέα για τα antivirus στα αυτοκίνητα ήταν μεν παλιά, αλλά φέτος υπάρχει ένα ολόκληρο συνέδριο για την ασφάλεια αυτοκινήτου στον κυβερνοχώρο.

Η Karamaba Security που έχει αναλάβει όλο αυτό το έργο, ασφαλίζει με το λογισμικό της, τις μονάδες ηλεκτρονικού ελέγχου που έχουν σχεδιαστεί για αυτοκίνητα που λειτουργούν με εξωτερικές συσκευές μέσο wifi, bluetooth και usb. Στην ουσία αυτό που κάνει, είναι να εμποδίζει τον μη εξουσιοδοτημένο κώδικα και έτσι εμποδίζει τον χάκερ να αναλάβει τον έλεγχο.

Γνωστός στον ελληνικό χώρο του Gaming και κυρίως στο Streaming. Είναι 17 χρονών και του αρέσει να προγραμματίζει ιστοσελίδες, να παίζει video games ανεξαρτήτου τύπου εκτός από MMORPG όπως το World of Warcraft. Προσπαθεί να κάνει τα streams του ποιο interactive καθώς δεν δίνει σημασία στο gameplay αλλά στην επικοινωνία του με τους viewer του.