Wearable Technology Show 2016

Το Gamespace.gr βρέθηκε στο Λονδίνο στις 15 και 16 Μαρτίου για να παρακολουθήσει το πρώτο Wearable Technology Show που πραγματοποιήθηκε στο Excel Centre

Το Gamespace.gr βρέθηκε στο Λονδίνο στις 15 και 16 Μαρτίου για να παρακολουθήσει το πρώτο Wearable Technology Show που πραγματοποιήθηκε στο Excel Centre

The-Wearable-Technology-Show-591222568

Το Excel London Centre έγινε για δύο ολόκληρες μέρες, το σημείο αναφοράς για όλες τις νέες τεχνολογίες και καινοτομίες στο χώρο των wearables και όχι μόνο. Το μεγαλύτερο μέρος της έκθεσης αφορούσε τον τομέα του Health and Fitness, με εταιρίες απ’ όλο τον κόσμο να εκθέτουν τα νέα τους τεχνολογικά κατορθώματα. Ξεκινώντας από το κομμάτι του Health, είδαμε πολλά «εργαλεία», τα οποία θα μπορεί ο καθένας μας να χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση, για να ελέγχει τη σωματική του υγεία και σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να την επηρεάσει. Αξιοσημείωτο παράδειγμα είναι η εταιρία Beddit, της οποίας το sleep tracker μπορεί να σας δώσει όλες τις πληροφορίες, αλλά και να σας προτείνει τρόπους για να κάνετε τον ύπνο σας καλύτερο. Επίσης, υπήρχαν μετρητές για το σάκχαρο και την πίεση, οι οποίοι σου έβγαζαν το αποτέλεσμα της εξέτασης, απευθείας στο smartphone.

Την τιμητική του όπως είπαμε, είχε το κομμάτι του Fitness. Ρολόγια, παπούτσια και διάφορα ακόμα αξεσουάρ και ρούχα, με τα οποία μπορείς να εκτοξεύσεις την εμπειρία της καθημερινής προπόνησης σε άλλο επίπεδο. Ένα από τα προϊόντα που μας έκαναν εντύπωση, ήταν το Lumafit. Αν λοιπόν θέλετε τον προσωπικό σας coach, η Lumafit έχει την λύση. Μετά από ένα τεστ δέκα λεπτών, το Lumafit είναι έτοιμο να σας προτείνει τον καλύτερο τρόπο εκγύμνασης, αλλά και ένα πρόγραμμα που να σας βολεύει. Στη συνέχεια, βρεθήκαμε στο περίπτερο της Athletec, και ανακαλύψαμε τον βοηθό που κάθε επίδοξος μποξέρ θα ήθελε. Με δύο πολύ μικρές συσκευές, που τοποθετείτε στα γάντια σας, το Corner, καταγράφει live επακριβώς τις κινήσεις σας. Το είδος του χτυπήματος, η ταχύτητα ακόμα και η συχνότητα, εμφανίζονται live στην οθόνη του κινητού σας. Τέλος, βρεθήκαμε και στο περίπτερο της Tom Tom, η οποία έχει δημιουργήσει ένα ρολόι για όσους παίζουν γκολφ. Ένα ρολόι-gps, το οποίο μπορεί να σας ενημερώσει μέχρι και για τις καιρικές συνθήκες. Δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά με την εφαρμογή του Golfer2 μπορείτε να αναλύσετε τη βολή σας, κάθε φορά με απίστευτη ακρίβεια.

Το δεύτερο κομμάτι της έκθεσης, είχε να κάνει με το Virtual και Augmented Reality. Μεγάλες εταιρίες όπως η Samsung και η Sony, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, αλλά μαζί με αυτές ξεχώρισαν και κάποιες λιγότερο γνωστές. H Vuzix παρουσίασε τα Μ300 Smart Glasses, μια 3D οθόνη, που μπορείτε να «φορέσετε» και να την συνδέσετε σε οποιαδήποτε συσκευή έχει έξοδο HDMI. Η εταιρία Vizual Studio είχε ετοιμάσει στο περίπτερο της μια μοναδική εμπειρία για όσους παρευρέθηκαν στο χώρο της έκθεσης. Ένα VR Headset και μια συσκευή, που έμοιαζε με φακό και χαρτογραφούσε τη θέση του, ήταν αρκετά, ώστε ο καθένας να εισέλθει στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας. Όλα αυτά βέβαια, τοποθετημένα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ο οποίος εν μέρει, περιορίζει τις δυνατότητες του χρήστη.

Μετά την εμφάνιση του Google Glass, πολλές εταιρίες άρχισαν να αναπτύσσουν τα δικά τους αντίστοιχα eyewear. Η Epson και η Sony είναι αυτές που ξεχώρισαν στην έκθεση, με τα Moverio BT-200 και Sony Smart Eyeglasses αντίστοιχα. Το Moverio ήταν ότι καλύτερο έχουμε δει σε smartglass, πέρα από τον καλό σχεδιασμό και την θέση στην οποία εμφανίζεται η οθόνη, χρησιμοποιεί λειτουργικό Android και είναι ανοικτό προς κάθε developer. Επίσης, ανοικτά σε developers είναι και τα Sony Smart Eyeglasses, τα οποία διατηρούν τον μοναδικό σχεδιασμό, που έχει κάθε προϊόν της Sony. Η Sony παρέχει το SmartEyeglass SDK και API. Το emulator χρησιμοποιεί την οθόνη, το touch screen και την camera του Android phone σας, για να μιμηθεί την αντίστοιχη εμπειρία χρήσης SmartEyeglass.

 

 

 

Με ανυπομονησία για το full virtual reality η ζωή συνεχίζεται. Loves: Animes and Manga