Καινούργιες κάρτες γραφικών από την AMD

Με την ένταξη της VR τεχνολογίας στους υπολογιστές, οι εταιρίες προσπαθούν

Με την ένταξη της VR τεχνολογίας στους υπολογιστές, οι εταιρίες προσπαθούν όλο και περισσότερο να ανταπεξέλθουν βγάζοντας καινούργιες τεχνολογίες για τις κάρτες τους

AMD-reveal-Vega-and-Navi-architectures

Η τεχνολογία Vega της AMD, δεν είναι καινούργια. Παρόλα αυτά, φημολογείται πως η αρχιτεκτονική της AMD θα έχει σχέση με την Vega με το τσιπ 14nm της σειράς Polaris. Θα πρέπει ωστόσο, να ενισχυθεί η απόδοση, μιας και η μνήμη HBM2 έχει ήδη ενσωματωθεί στις κάρτες.

Vega-and-Navi-being-produced-by-AMD

Η αρχιτεκτονική Navi, είναι μια προσωρινή απάντηση για το 2018 και δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για αυτήν. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα κυκλοφορήσει με την HBM2. Στην θέση της, θα ζητάει την μνήμη Nexgen. Δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για το πως θα το αντιμετωπίσει αυτό η AMD, μιας και θα ασχοληθεί η SK Hynix αντί για την Samsung με αποτέλεσμα NVIDIA και AMD να δράσουν διαφορετικά.

Όπως και να έχει, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι άλλο θα προκύψει φέτος, μιας και η AMD συγκλονίζει με την αρχιτεκτονική της για τον επόμενο χρόνο. Πάντως με την Polaris και την Pascal πάνω από το κεφάλι της, θα έχει πολύ ενδιαφέρον πως θα ανταπεξέλθουν NVIDIA και AMD.

Γνωστός στον ελληνικό χώρο του Gaming και κυρίως στο Streaming. Είναι 17 χρονών και του αρέσει να προγραμματίζει ιστοσελίδες, να παίζει video games ανεξαρτήτου τύπου εκτός από MMORPG όπως το World of Warcraft. Προσπαθεί να κάνει τα streams του ποιο interactive καθώς δεν δίνει σημασία στο gameplay αλλά στην επικοινωνία του με τους viewer του.