Συνέντευξη: Warrior Lady

Warrior Lady. Καθώς αποσύρεται από την ελληνική σκηνή του LoL, μας εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση. Συνεντευξη που έδωσε στην Metrosport και στον Σωτήρη Δριμζάκα. Για ποιους λόγους αποσύρεσαι από την “επαγγελματική” ελληνική σκηνή του LOL; Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι πολλοί. Δυστυχώς στην Ελλάδα τα eSports είναι πολύ υποβαθμισμένα σε όλους τους τομείς. Αρχικά με προβληματίζει το γεγονός πως δεν υπάρχουν Έλληνες παίκτες, Έχουμε δοκιμάσει όλους τους συνδυασμούς, έχω παίξει σχεδόν με όλους τους Έλληνες παίκτες που βλέπουν το παιχνίδι σοβαρά. Στην πραγματικότητα κανένας από αυτούς δεν ενδιαφέρεται […]

Warrior Lady. Καθώς αποσύρεται από την ελληνική σκηνή του LoL, μας εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση.

Συνεντευξη που έδωσε στην Metrosport και στον Σωτήρη Δριμζάκα.

12310611_908938859191644_8203462745698222712_n

Για ποιους λόγους αποσύρεσαι από την “επαγγελματική” ελληνική σκηνή του LOL;

Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι πολλοί. Δυστυχώς στην Ελλάδα τα eSports είναι πολύ υποβαθμισμένα σε όλους τους τομείς. Αρχικά με προβληματίζει το γεγονός πως δεν υπάρχουν Έλληνες παίκτες, Έχουμε δοκιμάσει όλους τους συνδυασμούς, έχω παίξει σχεδόν με όλους τους Έλληνες παίκτες που βλέπουν το παιχνίδι σοβαρά. Στην πραγματικότητα κανένας από αυτούς δεν ενδιαφέρεται να δουλέψει, δεν εκτιμάνε αυτά που τους παρέχουν οι DD . Ποτέ δεν ακολουθούν ένα πρόγραμμα από την στιγμή που μπουν στην ομάδα, δεν τους ενδιαφέρει τίποτα. Δεν ακούν κανέναν. Εγώ προσπαθούσα να κάνω τα πάντα για να εξελιχθούμε σαν ομάδα, αλλά στην πραγματικότητα ήμουνα απελπιστικά μόνος. Πλέον δεν βλέπω κάποιο παίκτη με τον οποίο να έχουμε κοινούς στόχους για εξέλιξη και όρεξη για δουλειά. Ακόμα ένας σοβαρός λόγος που με οδήγησε σε αυτή την απόφαση είναι η έλλειψη σοβαρών τουρνουά στην Ελλάδα. Τόσο σε χρηματικό έπαθλο όσο και σε θέμα ανταγωνισμού ισχύει το «κάθε πέρσι και καλύτερα». Το Greek Legends το 2014 δυστυχώς δεν ήταν η βάση για κάτι καλύτερο στην Ελλάδα, αλλά το ταβάνι. Αποδείχθηκε πως κανείς δεν είναι σε θέση να κάνει κάποιο σοβαρό τουρνουά που να προσεγγίσει ομάδες από το εξωτερικό με σκοπό να αυξηθεί και ο ανταγωνισμός Αν σε αυτά προσθέσουμε και το γεγονός ότι τα έπαθλα που κερδίζουμε από εγχώρια τουρνουά αργούν χαρακτηριστικά να δοθούν, καταλαβαίνουμε ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθεί κάποιος.

Επίσης μεγάλο πρόβλημα δημιουργούνταν με του χορηγούς. Με εξαίρεση τα inspot που πραγματικά βοήθησαν την ομάδα περισσότερο απ’όσο είχαμε συμφωνήσει, με τους υπόλοιπους αντιμετωπίζαμε κάποια θέματα που έφταναν σε σημείο αηδίας. Πριν περίπου 6 μήνες κάναμε συμφωνία με έναν χορηγό να μας δώσει 5 κινητά τηλέφωνα, ακόμα περιμένουμε.

Τέλος, τον σημαντικότερο ρόλο για εμένα τον έπαιξε η συμπεριφορά του κόσμου απέναντί μου. Γενικά θέλω να έχω επαφή με το ελληνικό κοινό , γι’αυτό κάνω και το stream στα ελληνικά. Με Έλληνες συναναστρέφομαι καθημερινά και πραγματικά θέλω να βοηθήσω την ελληνική σκηνή να αναπτυχθεί. Άλλωστε αν δεν το κάνουμε εμείς που έχουμε μία αναγνωρισιμότητα στο συγκεκριμένο κοινό, ποιος θα το κάνει; Στην προσπάθεια μου αυτή να βοηθήσω το παιχνίδι που όλοι αγαπάμε, δέχτηκα μία αναπάντεχη κριτική σε σημείο μάλιστα να απειλείται και η σωματική μου ακεραιότητα . Αυτό με κούρασε πραγματικά, με έκανε να σκέφτομαι για ποιο λόγο να προσπαθώ να βελτιώσω την κατάσταση όταν εισπράττω τέτοιες κριτικές; Εγώ είχα σαν μοναδικό στόχο να αναδείξω το παιχνίδι στην Ελλάδα γιατί πιστεύω πως βρίσκεται σε πτώση και δεν μπορώ να δεχτώ πως αυτό που αγαπώ αργοσβήνει και εγώ δεν κάνω τίποτα. Ευτυχώς υπήρξε μία ομάδα ανθρώπων που με στήριξαν πραγματικά και τους ευχαριστώ πολύ για αυτό.

Νέα μέρα για τους DD. Ποια η συμμετοχή σου σε αυτό το εγχείρημα και πόσο κοντά θα είσαι στην ομάδα;

Θα είμαι πάντα δίπλα στην ομάδα. Οι DD είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου που δούλεψα πολύ για να το χτίσω. Οι καινούριοι παίκτες που διάλεξε ο μάνατζερ της ομάδας με την βοήθειά μου, έχουν προοπτική. Θα βρίσκομαι πάντα δίπλα τους για ό,τι χρειαστούν. Προς το παρόν όμως δεν είμαι σε θέση να τους βοηθήσω από κάποιο άλλο πόστο εντός ομάδας. Στο μέλλον θα δούμε.

Μετά την απόσυρσή σου από την “επαγγελματική” σκηνή του LOL με τι θα ασχοληθείς;

Το LOL είναι η μεγάλη μου αγάπη, έχω αφιερώσει πολύ χρόνο σε αυτό το παιχνίδι. Θα αποσυρθώ από την ελληνική σκηνή, αλλά όχι και από το LOL . Απλά θέλω λίγο χρόνο για τον εαυτό μου. Θέλω να κάνω έναν απολογισμό, να δω τι έχω πετύχει, να δω τα λάθη μου, ώστε να γυρίσω πιο έτοιμος και σίγουρος για τον εαυτό μου.

Με το stream θα υπάρξει κάποια εξέλιξη σύντομα;

Δυστυχώς, όχι. Σταματάω το stream για λίγο καιρό, μέχρι να αποφασίσω τι θέλω να κάνω. Πάντως όταν επιστρέψω, το stream θα είναι στα αγγλικά. Δεν νομίζω πως θέλω να ασχοληθώ ξανά με αυτό το χάλι που λέγεται ελληνική σκηνή του League of Legends.

Ευχαριστούμε πολύ τον Φόρη «Warrior Lady» Κλειώτη για την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παρέθεσε και από πλευρά μας του ευχόμαστε σε ό,τι και αν κάνει, τα καλύτερα.

Υποστηρίζει οτιδήποτε (σχεδόν) μπορεί να αναχθεί σε τέχνη. Κάποια στιγμή το πτυχίο της θα γράφει "Ιστορικός", και όταν δεν μαθαίνει ημερομηνίες & ιστορικά γεγονότα παίζει & δοκιμάζει ό,τι game υπάρχει.