EU LCS WEEK 5 DAY 1 RECAP

Πριν από λίγο τελείωσε η πρώτη ημέρα της πέμπτης εβδομάδας του EU LCS με μία ομάδα να βρίσκεται στη κορυφή, την H2K.

Platforms
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Πριν από λίγο τελείωσε η πρώτη ημέρα της πέμπτης εβδομάδας του EU LCS με μία ομάδα να βρίσκεται στη κορυφή, την H2K. Σήμερα ουσιαστικά βρισκόμαστε ακριβώς στη μέση του split με πέντε εκπληκτικά παιχνίδια αλλά και πολλές εκπλήξεις. Πάμε να δούμε αναλυτικότερα τι έγινε στα πέντε παιχνίδια της ημέρας.

lcs-1

Game 1 Unicorns of Love Vs H2K

Το πρώτο παιχνίδι της ημέρας δεν είχε πολύ δράση τα πρώτα δέκα λεπτά με τις δύο ομάδες να είναι αφιονισμένες στο farming και vision. Από εκεί και μετά το παιχνίδι ξεκίνησε να έχει απίστευτη δράση. Ο Jankos, παίζοντας εκπληκτικά σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού έπαιξε καταλυτικό ρόλο ώστε η ομάδα του να πάρει κεφάλι στο παιχνίδι. Δεν είδαμε κάποιο μεγάλο team fight για τα πρώτα 32 λεπτά αλλά μέχρι εκείνη τη στιγμή, η H2K κάνοντας αρκετά έξυπνα picks και calls κατάφεραν να φτάσουν στο πρώτο inhibitor στο 29ο λεπτό. Βέβαια, οι UOL δεν είχανε πει ακόμα την τελευταία τους λέξη, κερδίζοντας το πρώτο ουσιαστικό team fight του παιχνιδιού στο 35ο λεπτό κατάφεραν να πάρουν τον baron και να ισορροπήσουν το παιχνίδι. Δυστυχώς όμως για τους UOL, τα πράγματα δεν πήγαν όπως ακριβώς σχεδίαζαν. Με πρωτεργάτες τους Jankos και Odoamne οι H2K ξαναπήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού κερδίζοντας όλα τα fight και σχεδόν όλα τα objective. Το fight που έκρινε το παιχνίδι έγινε στο 48ο λεπτό, με τους H2K να βγαίνουν νικητές κερδίζοντας εν τέλη το παιχνίδι.

Game 2 Fnatic Vs Elements

Το δεύτερο παιχνίδι της ημέρας δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Από αρκετά νωρίς η FNC έδειξε τις άγριες διαθέσεις της για το παιχνίδι. Από το 5ο κιόλας λεπτό η FNC πήρε προβάδισμα στο παιχνίδι έχοντας σε εκπληκτική μέρα τους Febiven και Spirit. Η πίεση μεγάλωνε από πολύ νωρίς με τους FNC να παίρνουν το ένα kill μετά το άλλο με τη διαφορά να είναι στα 6.000 gold στο 20ο κιόλας λεπτό. Από εκεί και μετά το παιχνίδι είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα με τους FNC να σκοτώνουν συνεχώς τους αντιπάλους τους. Παίρνοντας τον πρώτο και μοναδικό baron του παιχνιδιού στο 28ο λεπτό του παιχνιδιού έφτασαν στη νίκη μέσα στα επόμενα δύο λεπτά. Η FNC από βδομάδα σε βδομάδα φαίνεται να βρίσκει τη χημεία της έχοντας πιο σταθερή επίδοση.

Game 3 Origen Vs Splyce

Στο τρίτο παιχνίδι της ημέρας είδαμε την ομάδα των OG να θυμίζει κάτι από τους περσινούς καλούς Origen. Από νωρίς έδειξαν ότι μπήκαν σε αυτό το παιχνίδι για να κερδίσουν, παίρνοντας τα πρώτα kill του παιχνιδιού, κερδίζοντας τα περισσότερα trade αλλά κυρίως διατηρώντας το vision υπέρ τους στο map. Έχοντας τον έλεγχο του map, έπαιρναν το ένα objective μετά το άλλο φτάνοντας στον πρώτο baron του παιχνιδιού στο 28ο λεπτό. Η ομάδα των SPY προσπαθούσε με κάθε τρόπο να μπει ξανά στο παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Η OG συνεχίζοντας με τον ίδιο ρυθμό πήρε και τον επόμενο baron που έκανε τα πράγματα ακόμα πιο εύκολα για αυτή. Έχοντας διαλύσει όλη τη βάση των SPY στο 42ο λεπτό έφτασαν στην νίκη. Για πρώτη φορά φέτος λοιπόν η OG έδειξε πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει στη σκηνή του EU LCS.

Game 4 G2 Esports Vs Vitality

Το τέταρτο παινχίδι της ημέρας ήταν λίγο διαφορετικό από ότι περιμέναμε. Στα περισσότερα παιχνίδια τους οι VIT συνίθιζαν να κάνουν αμέτριτα fights, με πολλά λάθη ταυτόχρονα, κάτι που δεν έγινε στο σημερινό παιχνίδι. Στα πρώτα λεπτά η G2 προσπάθησε να επιβάλλει το ρυθμό της αλλά η VIT είχε πάντα μία απάντηση. Η VIT πιάνοντας συνέχεια out of position ton Emperor κατάφεραν να κερδίσουν δύο καθοριστικά fight, φτάνοντας στον πρώτο baron του παιχνιδιού στο 24ο λεπτό. Από εκεί και μετά η πίεση αυξήθικε πάρα πολύ με τους G2 να μην μπορούν να προστατέψουν τη βάση τους. Κάπως έτσι, έξι λεπτά αργότερα, η VIT έφτασε στη νίκη υποχρεώνοντας την G2 στη δεύτερη φετινή τους ήττα. Με αυτή την ήττα η G2 υποχώρησε από την πρώτη θέση με την H2K να μένει μόνη της στην κορυφή.

Game 5 Roccat Vs Giants

Το τελευταίο παιχνίδι της ημέρας δεν φαινόταν να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μίας και ήταν ανάμεσα στις δύο τελευταίες ομάδες του EU LCS. Σκεφτείτε ότι μετά από 16 παιχνίδια μέχρι στιγμής οι δύο ομάδες έχουν μόλις μία νίκη. Βέβαια από το παιχνίδι μας προσέφερε πολύ περισσότερο θέαμα από ότι περιμέναμε. Από αρκετά νωρίς η ROC πήρε κεφάλι στο παιχνίδι με δύo γρήγορα kill. Από εκεί και μετά επικράτησε το χάος. Το προβάδισμα άλλαζε χέρια με την κάθε ευκαιρία ή αλλιώς με το κάθε λάθος που μπορούσε να γίνει. Το παιχνίδι είχε πολλά risky calls και από τις δύο ομάδες, με τα περισσότερα από αυτά να μην καταλήγουν καλά για καμία από τις δύο ομάδες. Η ROC δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το power spike που είχε αποκτήσει με τους GIA να γυρίζουν σιγά σιγά το παιχνίδι κάτι που κάνανε και πράξη κερδίζοντας όλα τα καθοριστικά team fight φτάνοντας στην πρώτη τους νίκη για φέτος.

 

Με την ολοκλήρωση των παιχνιδιών της σημερινής ημέρας ολοκληρώθηκε και το πρώτο μισό του EU LCS. Σήμερα είδαμε για πρώτη φορά τους Origen να παίζουν εκπληκτικά και να βρίσκουν σιγά σιγά τον εαυτό τους. Η H2K κερδίζοντας το σημερινό παιχνίδι έμειναν μόνοι τους στο ρετιρέ του EU LCS σε συνδυασμό με την ήττα της G2 Esports. Η Fnatic φαίνεται να έχουνε βρει τη χημεία τους και να είναι έτοιμοι να πρωταγωνιστήσουν. Η είδηση της ημέρας βέβαια είναι η πρώτη νίκη της Giants στο Spring Split.

 

 

Περισσότερα νέα για το League of Legends