Συνέντευξη με τον Γιώργο ‘SsaSpartan’ Γιαννακόπουλο

Ο Γιώργος ‘ SsaSpartan ‘ Γιαννακόπουλος μιλάει για την ομάδα αλλά και για τον ίδιο.

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

12695842_10205481988518987_820642559_n

Οι Ad Finem είναι η ελληνική Dream Team του Dota2. Η ομάδα δείχνει να είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράματα και το απέδειξε με την κατάκτηση του ProDota Cup .
Η ομάδα αποτελείται από τους Δημήτρη ‘Thug’ Πληβούρη, Χάρη ‘Skylark’ Ζαφειρίου, Αποστόλη ‘MaybeNextTime’ Βέρρο, Ομάρ ‘Madara’ Νταμπασά και τον αρχηγό της ομάδας Γιώργο ‘SsaSpartan’ Γιαννακόπουλο.  Μάνατζερ της ομάδας είναι ο Μάριος Παπασαράντος.
Ο Γιώργος (SsaSpartan) Γιαννακόπουλος μιλάει για την ομάδα αλλά και για τον ίδιο.

  • Σε ποιά ηλικία ξεκίνησαν οι επαφές σου με τα παιχνίδια και πότε ξεκίνησες επαγγελματικά το Dota2;

Το 2004 είχα  πάει σε ένα ίντερνετ καφέ  με τον αδερφό μου. Τότε ήταν και οι πρώτες επαφές με τα παιχνίδια. Με το Dota  άρχισα να ασχολούμαι το 2007-2008. Πάντα μου άρεσε να φτιάχνω ομάδες και να παίζω πιο επαγγελματικά Όταν πήγα στο στρατό ο Nikos (RealaxXx) Kiazolis πρότεινε να κάνουμε ομάδα. Σιγά σιγά ήρθαν οι επιτυχίες και γίναμε “επαγγελματική” ομάδα. Του χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ που με παρότρυνε να δημιουργήσουμε την πρώτη μας επαγγελματική ομάδα και ένα μεγάλο συγγνώμη που δεν τα βρήκαμε και αναγκαστήκαμε να διακόψουμε την συνεργασία μας.

  • Ήσουν σε μία ομάδα με παίκτες από όλη την Ευρώπη και πετύχατε κάποια καλά αποτελέσματα. Τι σε ώθησε να αποσυρθείς από τους NLG και να δημιουργήσεις μία ελληνική ομάδα;

Ήμουν στην ίδια ομάδα  με τον Ομάρ(No Logic Gaming) και πριν το τουρνουά της Λιθουανίας,  είχαμε βρει κάποια προβλήματα που μας εμποδίσανε στο τρόπο παιχνιδιού. Έτσι είχαμε συμφωνήσει όταν θα γυρίσουμε να δημιουργήσουμε μια ελληνική ομάδα, γιατί ήταν ένα πείραμα που είχαμε δοκιμάσει στο παρελθόν  και πέτυχε. Γενικά πιστεύω στις δυνατότητες τον Ελλήνων παικτών και σιγά σιγά δικαιώνομαι.

  • Ποια ήταν για σένα η μεγαλύτερη επιτυχία στο Dota2 και ποια η μεγαλύτερη απογοήτευση;

Η μεγαλύτερη χαρά που πήρα από το παιχνίδι ήταν στο MLG στο Τέξας όταν κερδίσαμε τους EG (μετέπειτα παγκόσμιους πρωταθλητές) μέσα στο σπίτι τους(Αμερική) και τους πετάξαμε έξω από το τουρνουά.

Η μεγαλύτερη απογοήτευση στο παιχνίδι ήταν ο αποκλεισμός από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2015. Χάσαμε από τους  YES ,γιατί ήταν πρωτοεμφανιζόμενοι και δεν ξέραμε τι θα αντιμετωπίζαμε. Δεν υπήρχε υλικό για να μελετήσουμε την αντίπαλη ομάδα, που είναι βασικό κομμάτι ενός αγώνα. Μαζί με το γεγονός ότι βρεθήκαμε και σε “κακή” μέρα πετάξαμε στα σκουπίδια την σπουδαία προσπάθεια που κάναμε απέναντι στα μεγαθήρια της ευρωπαϊκής σκηνής  (NAVI κ.α).

  • Έχεις πλέον αρκετές εμπειρίες από τα events του εξωτερικού. Ποια είναι η άποψή σου για τα ελληνικά events;

Στην Ελλάδα γίνονται ελάχιστες προσπάθειες συγκριτικά με το εξωτερικό . Όσο αφορά το οργανωτικό κομμάτι σε ζωντανά τουρνουά, γενικά τα eSports  event είναι άθλια από τεχνικά προβλήματα μέχρι καθυστερήσεις σε πληρωμές. Νομίζω δεν αξίζει να μπούμε στον κόπο να τα συγκρίνουμε με τα event του εξωτερικού.  Είναι καλό να γίνονται κάποια τουρνουά ,αλλά σε καμία περίπτωση  δεν πιστεύω ότι κάποιο ελληνικό event μέχρι στιγμής πλησιάζει τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Είναι πραγματικά κρίμα, θα μπορούσαμε να το συνδυάσουμε και με τον τουρισμό. Για παράδειγμα ένα καλοστημένο και με καλή διαφήμιση event ,θα προσελκύσει τόσο ομάδες όσο και θεατές. Θα μπορούσε να γίνει σε ένα νησί  το καλοκαίρι. Θα ήταν πραγματικά τέλειο, όλοι θα ήθελαν να δώσουν το παρόν. Άλλωστε είναι γνωστό ότι πολλοί επαγγελματίες παίκτες έχουν επισκεφθεί  στο παρελθόν  τα ελληνικά νησιά για τις θερινές τους διακοπές.

  • Ποια είναι η καθημερινότητά σου και πόσες ώρες αφιερώνεις στο Dota2;

Η καθημερινότητά μου  περιστρέφεται γύρω από το Dota2. Προτεραιότητα για εμένα  είναι  να καθιερωθώ στην παγκόσμια σκηνή. Η μέρα μου ξεκινάει με γυμναστική. 3-4 φορές την εβδομάδα σηκώνομαι το πρωί στης 7:30  και πηγαίνω στο γήπεδο για 1:30 ώρα περίπου. Μετά γυρνάω σπίτι, κάνω μπάνιο, τρώω και ξεκινάω προπόνησή 2-3 ώρες μόνος μου. Μετά κάνω ένα διάλειμμα, πάω για καφέ, καμία βόλτα και στις 5  ξεκινάω προπόνηση με την ομάδα που τελειώνει κατά τις 10. Από εκεί και πέρα είναι ώρες  χαλάρωσης για μένα. Δύο φορές την εβδομάδα  δουλεύω, οπότε εκείνες τις μέρες ξεφεύγω λίγο από το πρόγραμμα.
Θα ήθελα να κάνω και άλλα πράγματα. Θα μου άρεσε να πηγαίνω πιο συχνά για ποδόσφαιρο με τους φίλους μου. Ίσως να ξεκινούσα και πολεμικές τέχνες, αλλά προς το παρόν δεν έχω χρόνο για αυτά.

  • Ποιοι είναι οι στόχοι για το μέλλον, τόσο της ομάδας όσο και δικοί σου;

Ο προσωπικός μου στόχος είναι να βελτιώσω τον εαυτό μου όχι μόνο στο Dota2. Θέλω να βελτιώνομαι σε όλα, να τα έχω καλά με τους γύρω μου, να γίνω καλύτερος στην δουλειά μου. Γενικά πιστεύω πως αν καταφέρεις να είσαι ικανοποιημένος με τον εαυτό σου ,τότε μόνο είσαι έτοιμος να κυνηγήσεις τα όνειρά σου .
Οι στόχοι της ομάδας είναι να κερδίζουμε συνέχεια(γέλια). Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Οπότε στόχος είναι να δώσουμε το παρόν σε τουλάχιστον 5 ζωντανά τουρνουά μέσα στο 2016 και οπωσδήποτε ένα από αυτά να είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Social Media

Ad Finem

SsaSpartan

Περισσότερα νέα για το Dota 2

Καλύτερα να πεθάνεις προσπαθώντας παρά μετανιώνοντας! Θα γίνω φωτογράφος ο κόσμος να χαλάσει! Αλλά για την ώρα είπα να ασχοληθώ με την αρχισυνταξία,τα esports και το gaming μιας που έχω χαλάσει άπειρες ώρες της καθημερινότητάς μου σε αυτό.