Σε κινεζικά χέρια η Riot

Στην κατοχή της κινεζικής εταιρίας Tencent πέρασε η Riot

Platforms
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Στην κατοχή της κινεζικής εταιρίας Tencent πέρασε η Riot
ριοτ
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που κυκλοφόρησε το βράδυ της Τετάρτης, η Tencent Holdings από τις 16 Δεκεμβρίου του 2015 έχει στην κατοχή της το 100% των μετοχών της Riot Games. Η κίνηση αυτή μόνο έκπληξη δεν προξενεί, καθώς το 92.78% των μετοχών της Riot ανήκε ήδη στην εταιρία από την Κίνα από το 2011, ενώ ως τότε είχε το 22.34%. Οι λεπτομέρειες που αφορούν το οικονομικό κομμάτι της συμφωνίας δεν είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το League of Legends είναι το πιο δημοφιλές eSport στον πλανήτη και το καταλαβαίνει εύκολα κανείς αν δει τους αριθμούς. Τα έσοδα της Riot από το Lol ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως και μην ξεχνάτε πως μιλάμε για ένα παιχνίδι που είναι free to play! Μεταξύ άλλων, στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται πως η κίνηση αυτή έχει ως σκοπό την ανταμοιβή (αύξηση των απολαβών) των εργαζομένων της εταιρίας.

H Riot Games εδρεύει στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών και ιδρύθηκε το 2006 από τους Brandon Beck και Marc Merrill. Το League of Legends κυκλοφόρησε τρία χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στις 27 Οκτωβρίου του 2009.

Περισσότερα νέα για το League of Legends