Gamespace Συνέντευξη: Δημήτρης «Dethelor» Θεοδωρόπουλος

O Dethelor μίλησε στο Gamespace.gr λίγο μετά το Dreamhack Winter

Platforms
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

O Dethelor μίλησε στο Gamespace.gr λίγο μετά το Dreamhack Winter

dethelor

Λίγες μέρες μετά την επιστροφή του από το Dreamhack Winter (και λίγο πριν αγωνιστεί στα τελικά του EIZO Cup), ο Δημήτρης «Dethelor» Θεοδωρόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο Gamespace. Mε αρκετές διακρίσεις στο ενεργητικό του – αλλά και πολύ όρεξη για δουλειά – ο Dethelor αποτελεί έναν από τους καλύτερους παίκτες στην ελληνική σκηνή του Hearthstone. Aπό το καλοκαίρι αγωνίζεται στην Fade 2 Karma στην οποία παίζει και ο Hawkeye, κατά κόσμον, Απόστολος Καραΐσκος. Μίλησε για όλους και για όλα και όσα είχε να πει ήταν άκρως ενδιαφέροντα!

Το who is who του παίκτη

Πλήρες όνομα: Δημήτρης Θεοδωρόπουλος
Τον γνωρίζετε ως:
Dethelor
Ηλικία:
22
Παιχνίδι: Hearthstone
Ομάδα:
Fade 2 Karma
Διακρίσεις: The Pinnacle 2 (3η θέση), GamersOrigin Cup 2 (2η θέση), Brawler’s Inn Finals (1η θέση).
Καλύτερη θέση στο ladder: 4η στην Ευρώπη, Season #1
Το κανάλι του: http://www.twitch.tv/dethelor

12343102_1657733731132428_1436393559_o

Aναλυτικά η συνέντευξη

Δημήτρη πες μας δύο λόγια για σένα. Μερικά προσωπικά στοιχεία (ηλικία, με τι ασχολείσαι κτλ) αλλά και πως ασχολήθηκες με το Hearthstone.

Καλησπέρα! Είμαι 22 χρονών και τώρα τελειώνω με το πτυχίο μου στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στην ΑΣΟΕΕ. Απ’ τον Ιούλιο παίζω Hearthstone επαγγελματικά για τους Fade2Karma. Πάντα μου άρεσαν τα παιχνίδια της Blizzard αλλά και τα Card Games, οπότε η στροφή στο Hearthstone ήταν… αναμενόμενη.

Πριν λίγες ημέρες επέστρεψες από το Γιόνσεπινγκ και το Dreamhack Winter όπου αγωνίστηκες στο HS Grand Prix. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου
από το event και τι κρατάς από την παρουσία σου εκεί;

Το event ήταν το καλύτερο από άποψη οργάνωσης και στησίματος σε σχέση με αυτά που έχω πάει, αν και υπήρξαν ορισμένα disconnects λόγω του Wi-Fi. Αυτό που μου έκανε περισσότερο εντύπωση, είναι ότι καμιά φορά όλοι πέφτουν έξω στις προβλέψεις τους, ως προς ποια decks θα φέρουν οι παίκτες στο τουρνουά. Είμαι χαρούμενος με το πως έπαιξα, αλλά ίσως άλλαζα ένα deck μου.

 Σε μια εβδομάδα περίπου θα αγωνιστείς στα τελικά του EIZO Cup. Ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος: η πρωτιά;

Στο Hearthstone ο στόχος είναι πάντα η πρωτιά, αφού σε αντίθεση με άλλα games/e-sports δεν υπάρχει αντίπαλος που να μην νικιέται.

Aυτή τη στιγμή παίζεις σε μια ομάδα που έχει ρίξει το βάρος στο Hearthtone. Πως βρέθηκες στo roster της Fade 2 Karma και κατά πόσο
νιώθεις δικαιωμένος που επέλεξες τη συγκεριμένη ομάδα;

Μέσα στον Ιούνιο με προσέγγισε ο αρχηγός της ομάδας (Theude) και μου μίλησε για την ιδέα της ομάδας. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε προκύψει κάποια καλύτερη ή εξίσου καλή προσφορά από άποψη απολαβών. Κίνητρο ήταν και οι συμπαίκτες μου, που ήταν άτομα που ήξερα και σεβόμουν. Η απόφαση που πήρα φαίνεται μέχρι στιγμής να είναι σωστή, γενικά δεν είναι εύκολο πράγμα να βρεις μια αξιόλογη ευκαιρία – πόσο μάλλον ως Έλληνας παίκτης.

Τo Hearthstone στη χώρα μας (και όχι μόνο) δέχεται σκληρή κριτική από τους επαγγελματίες κριτικούς του… καναπέ! Είσαι ένας από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες οπότε αν μπορεί κάποιος να απαντήσει είσαι εσύ. Τελικά είναι το Hearthstone eSport; Χρειάζεται ικανότητα;

Είναι λογικό να ασκείται σκληρή κριτική στο παιχνίδι εάν κάποιος προσπαθεί (λανθασμένα) να το συγκρίνει με τη Dota ή το CSGO. Το HS μοιάζει πολύ περισσότερο με το Πόκερ, το οποίο συνδυάζει τύχη και ικανότητα. Βέβαια προς υπεράσπιση του Hearthstone, υπάρχουν πολλά μικρά πράγματα τα οποία καμιά φορά αγνοούμε και μπορούν να βελτιώσουν το ποσοστό νίκης. Δεν είμαι ο κατάλληλος ώστε να απαντήσω αν το game είναι eSport γιατί δεν ξέρω ακριβώς τι προϋποθέσεις θα πρέπει να πληροί. Ένα είναι βέβαιο όμως, όπως μου είπε και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ostkaka την περασμένη εβδομάδα: «Το να παίζεις Hearthstone τέλεια (optimally) είναι πολύ πολύ δύσκολο και σχεδόν κανείς δεν το χει καταφέρει» .

Αλήθεια πως βλέπεις (μέχρι τώρα) το League of Explorers;

To LoE είναι πολύ καλύτερο από ότι αρχικά το περιμέναμε. Περιέχει κάρτες οι οποίες στέλνουν το παιχνίδι προς τη σωστή κατεύθυνση και αυξάνουν τον πήχη ικανότητας του παιχνιδιού (π.χ. Discover). Το κλασσικό παράδειγμα είναι ο Reno και ο Brann, οι οποίες είναι κάρτες που μπαίνουν σε αργά decks τα οποία θα τραβήξουν τόσες πολλές κάρτες που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τις βρουν κάποια στιγμή. Βέβαια τα decks αυτά μπορούν πολλές φορές να κερδίσουν και χωρίς τις κάρτες αυτές. Αυτό έρχεται τελείως σε αντίθεση με κάρτες όπως ο Mysterious Challenger, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα deck γύρω από αυτήν την κάρτα το οποίο βασίζεται σε τεράστιο βαθμό από το να την παίξει στους γύρους 5-7.

Τι θεωρείς πως πρέπει να αλλάξει στο ελληνικό community των eSports (αν θεωρείς πως κάτι χρειάζεται αλλαγή) για να έρθουν διακρίσεις σε πανευρωπαικό και παγκόσμιο επίπεδο;

Δύο απ’τους πιο σημαντικούς παράγοντες για να επιτύχει κάποιος στα eSports είναι η προσωπική του αφοσίωση, η σκληρή δουλεία αλλά και οι υποδομές, οι χορηγοί, τα χρηματικά έπαθλα κλπ. Στην Ελλάδα δεν έχουμε αρκετές εταιρίες που υποστηρίζουν τα eSports, όπως για παράδειγμα στη Σουηδία και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα eSports να είναι αρκετά δύσβατο μονοπάτι στη χώρα μας (μεταξύ μας έχουμε και πάρα πολύ καλό καιρό και αυτό δε βοηθάει)! Υπάρχει πολύ ταλέντο και ικανότητα βέβαια αλλά πρέπει να δουλέψουμε στη νοοτροπία μας. Όταν έχεις ένα σοβαρό τουρνουά και θέλεις να προετοιμαστείς γι αυτό, θα κάτσεις σπίτι θα σκεφτείς και
δεν θα πας για καφέ. Βέβαια δεν θα πρέπει να βρισκόμαστε και στο άλλο άκρο και να παίζουμε πάρα πολύ.

Για το τέλος: Το 2016 είναι προ των πυλών, εσύ ως Δημήτρης τι στόχους θέτεις για τη νέα χρονιά στο Hearthstone. Που μπαίνει ο πήχης;

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκαν οι αλλαγές για το παγκόσμιο του 2016, οι οποίες είναι πολύ καλές. Ένα εκατομμύριο δολάρια συνολικό έπαθλο, περισσότερα formats και τουρνουά. Θα προσπαθήσω να τερματίσω όσο το δυνατόν υψηλότερα στο ladder και να παίζω σε πολλά τουρνουά. Ελπίζω σε μία πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και από εκεί και μετά όλα είναi δυνατά!

Περισσότερα νέα για το Hearthstone: Heroes of Warcraft