Αποκάλυψη Ήρωα : Ιλλαόη, η ιέρεια του Κράκεν

Οι περισσότεροι Ήρωες οπλίζονται με σπαθιά, όπλα, μαγεία και άλλα τόσα, όμως η Ιλλαόη φέρνει κοτζάμ θεό στο Φαράγγι των Επικαλεστών

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

 

z66m7KH

Οι περισσότεροι Ήρωες οπλίζονται με σπαθιά, όπλα, μαγεία και άλλα τόσα, όμως η Ιλλαόη φέρνει κοτζάμ θεό στο Φαράγγι των Επικαλεστών. Ανήκει στη νέα γενιά Κολοσσών, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αργοκίνητη, αλλά αποτελεσματική στις σόλο λωρίδες αργότερα στο παιχνίδι, με πλοκάμια που παρέχουν τεράστια ζώνη ελέγχου μόλις διεισδύσουν στο παιχνίδι. Ό,τι της λείπει από τις συνηθισμένες τεχνικές προσέγγισης, το αναπληρώνει ρουφώντας τις ψυχές από τους ευάλωτους ήρωες και θυσιάζοντας τες στο βωμό της θεάς της, Ναγκακεμπούρος.

ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

illaoi-p ΠΑΘΗΤΙΚΗ: ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΟΥ

Η Ιλλαόη δημιουργεί περιοδικά ένα πλοκάμι σε έναν κοντινό τοίχο. Τα πλοκάμια δρουν σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες ικανότητες της Ιλλαόη, μέχρι να σκοτωθούν ή να παραμείνουν ανενεργά για ένα ολόκληρο λεπτό.

illaoi-qQ: ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΠΛΟΚΑΜΙΟΥ

Παθητική: Τα πλοκάμια που πετυχαίνουν εχθρικούς ήρωες, θεραπεύουν ένα μικρό ποσοστό της χαμένης Ζωής της Ιλλαόη.

Ενεργή: Η Ιλλαόη καλεί ένα πλοκάμι που κοπανάει προς μια στοχευμένη κατεύθυνση, προκαλώντας ζημιά σε όσους αντιπάλους χτυπήσει.

illaoi-wW: ΣΚΛΗΡΟ ΜΑΘΗΜΑ

Αντί να επιτεθεί κανονικά, η Ιλλαόη εφορμά και χτυπά από κοντά με την επόμενη βασική της επίθεση, προκαλώντας Σωματική Ζημιά προτού διατάξει όλα τα κοντινά πλοκάμια να χτυπήσουν το στόχο της.

illaoi-eE: ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Η Ιλλαόη ρίχνει ένα ξόρκι που στέλνει πλοκάμια προς στην στοχευμένη κατεύθυνση. Εάν τα πλοκάμια αυτά έρθουν σε επαφή με αντίπαλο ήρωα, αιχμαλωτίζουν το πνεύμα του ήρωα και το φέρνουν στη Ιλλαόη. Εάν τα πνεύματα δεχτούν επίθεση από την Ιέρεια του Κράκεν ή τους συμμάχους της, ένα κομμάτι του πόνου τους προκαλείται στους ήρωες από τους οποίους έχει κλαπεί το πνεύμα. Εάν η Ιλλαόη και οι σύμμαχοι της καταφέρουν να καταστρέψουν το πνεύμα, ή αν το σώμα του ήρωα απομακρυνθεί πολύ από το πνεύμα του, υφίσταται μεγάλη επιβράδυνση καθώς μετατρέπεται σε ξενιστή και αρχίζει να δημιουργεί πλοκάμια γύρω του, τα οποία επιτίθενται τόσο στον ίδιο, όσο και στους συμμάχους του. Η Δοκιμασία του Πνεύματος κάνει τα πλοκάμια να επιτίθενται περιστασιακά σε όλα τα πνεύματα και τους ξενιστές, προκαλώντας Σωματική Ζημιά σε όσους εχθρούς χτυπήσουν.

illaoi-rR: ΑΛΜΑ ΠΙΣΤΗΣ

Η Ιλλαόη εκτοξεύεται στον αέρα προτού καρφώσει το είδωλο της στο έδαφος, επιφέροντας ζημιά σε όλους τους κοντινούς εχθρούς και καλώντας ένα πλοκάμι για κάθε ήρωα που πέτυχε. Ο Χρόνος Επαναφόρτισης του Σκληρού Μαθήματος μειώνεται σημαντικά ενώ είναι ενεργό το Άλμα Πίστης.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ

Η Ιλλαόη είναι δυνατή, αλλά σχετικά αργοκίνητη, επομένως πρέπει να είναι προσεκτική με τις ικανότητες της, κυρίως στην αρχή του παιχνιδιού. Τα πλοκάμια που καλεί με τον Προφήτη του Αρχαίου Θεού είναι ισχυρά, αλλά δεν κινούνται με την Ιλλαόη, κάνοντας την πολύ πιο δυνατή όταν κατασκηνώνει σε ένα σημείο. Ταυτόχρονα, τα πλοκάμια και οι ικανότητες της – ειδικά το Χτύπημα του Πλοκαμιού- προκαλούν τεράστια ζημιά σε πεδίο επιρροής και μπορούν να σπρώξουν τους υπηρέτες προς τους εχθρικούς πύργους εξαιρετικά εύκολα. Σ’ αυτό το σημείο η Ιλλαόη πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική: εάν απομακρυνθεί πολύ, θα χάσει την έξτρα ζημιά που της προσφέρουν τα πλοκάμια της και θα μείνει εκτεθειμένη σε αιφνιδιασμούς των αντιπάλων. Η Ιλλαόη είναι αναμφίβολα ανθεκτική στις επιθέσεις, αλλά αν την αιφνιδιάσουν, μπορεί να βασιστεί μόνο στη Ζωή και τις αντοχές της, σε συνδυασμό με την θεραπεία που δέχεται από τα χτυπήματα των πλοκαμιών της, για να επιβιώσει.

Όταν έχει τοποθετηθεί σωστά και είναι σε ετοιμότητα, σίγουρα ξέρει πως να προκαλέσει πόνο. Η Ιλλαόη μπορεί να κοπανήσει άσχημα τους αντίπαλους ήρωες μάχης σώμα με σώμα με το Σκληρό Μάθημα και με το Χτύπημα του Πλοκαμιού. Όταν μάλιστα ο αντίπαλος βρίσκεται στην ακτίνα των πλοκαμιών της, ο πόνος γίνεται αβάσταχτος. Οι αντίπαλοι που μάχονται από μακριά αποτελούν μεγαλύτερη πρόκληση, καθώς παρενοχλούν την Ιλλαόη από αρκετά μεγάλη απόσταση, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να αποφεύγουν της αντεπιθέσεις της. Όμως όσο και να προσπαθούν, δε μπορούν να αποφύγουν την τιμωρία της Ιλλαόη αν καταφέρει να κλέψει το πνεύμα του αντίπαλου λωρίδας της. Η Δοκιμασία του Πνεύματος εξισώνει το πεδίο μάχης, δίνοντας στην Ιλλαόη ελεύθερη πρόσβαση στο απόθεμα Ζωής του στόχου της, ακόμη κι όταν το σώμα του βρίσκεται σε ασφαλή απόσταση από κάθε κίνδυνο. Αυτό σημαίνει ότι οι ήρωες ζούγκλας έχουν τώρα κι άλλη μια επιλογή, πέρα από τις εκτελέσεις αντιπάλων και τις εφόδους με αιφνιδιασμούς, καθώς η εξόντωση ενός αντίπαλου πνεύματος μπορεί να είναι εξίσου σημαντική στο στάδιο των λωρίδων. Αφού εξοντώσει το πνεύμα του, ο αντίπαλος της Ιλλαόη μετατρέπεται σε ξενιστή για την Ναγκακεμπούρος, η οποία αρχίζει να εκτοξεύει πλοκάμια για να φέρει το νεότερο θύμα της στα άκρα.

Και ξαφνικά, ο αντίπαλος της Ιλλαόη, είτε βρίσκεται κοντά είτε μακριά, έρχεται αντιμέτωπος με ένα τσουβάλι πράγματα που πρέπει να προσέξει. Τα πλοκάμια ξεφυτρώνουν δίπλα σε τοίχους, άρα η αποφυγή που γίνεται ξυστά σε βλάστηση ή τοίχους δεν είναι πλέον τόσο ασφαλής. Επιπλέον, η Ιλλαόη είναι πολύ πιο δυνατή όταν μπορεί να προσθέσει και τις δικές της επιθέσεις στα πλοκάμια που δημιουργεί ένας αντίπαλος που έχει χάσει την ψυχή του, καθώς μπορεί να εξαπολύσει το Χτύπημα του Πλοκαμιού και το Δύσκολο Μάθημα για να συντονίσει τον αυξανόμενο αριθμό θαλάσσιων πλοκαμιών που πνίγουν το Φαράγγι. Κι ενώ ο αντίπαλος της Ιλλαόης έχει αποσυντονιστεί από τα διάφορα μέλη που ξεφυτρώνουν γενικά στο Φαράγγι, γίνεται πολύ πιο ευάλωτος σε αιφνιδιασμούς από τον παίκτη ζούγκλας της ομάδας της Ιέρειας του Κράκεν.

»Η Δοκιμασία του Πνεύματος εξισώνει το πεδίο μάχης, δίνοντας στην Ιλλαόη ελεύθερη πρόσβαση στο απόθεμα Ζωής του στόχου της, ακόμη κι όταν το σώμα του βρίσκεται σε ασφαλή απόσταση από κάθε κίνδυνο.»

ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ

Όταν οι ομάδες αρχίζουν και συγκεντρώνονται για διεκδικήσουν ουδέτερους στόχους, η Ιλλαόη τοποθετείται στην θέση που της αξίζει, στην πρώτη σειρά στον σχηματισμό της ομάδας. Είναι απλά ασταμάτητη ενάντια σε στάσιμους στόχους, ειδικά όταν έχει αρκετό χρόνο να προετοιμάσει τα πλοκάμια της. Τα πλοκάμια δεν προσφέρουν μόνο επιπρόσθετη ζημιά στην ομάδα που θέλει να ρίξει τον Δράκο, αλλά θέτουν επίσης εμπόδια σε περίπτωση που η αντίπαλη ομάδα προσπαθήσει να διεκδικήσει τον στόχο. Αν και σε γενικές γραμμές συμφέρει περισσότερο την Ιλλαόη να κλέψει τα πνεύματα των ευάλωτων στόχων, όταν καταφέρνει να χτυπήσει έναν αντίπαλο πρώτης γραμμής με την Δοκιμασία του Πνεύματος, παρέχει περισσότερες επιλογές στην ομάδα της. Το πνεύμα θα είναι πιο ανθεκτικό (η Ζωή και οι αντιστάσεις του αντικατοπτρίζουν αυτές του στόχου), αλλά προκαλώντας ζημιά σε αυτήν, οι σύμμαχοι της Ιλλαόη θα υποχρεώσουν τους εχθρούς να κάνουν μια δύσκολη επιλογή: να επιχειρήσουν να καταλάβουν τον στόχο και να πολεμήσουν ανάμεσα σε όλο και περισσότερα πλοκάμια ή να εγκαταλείψουν το στόχο εντελώς.

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ

»Η Ιλλαόη είναι ασταμάτητη γύρω από στατικούς αντικειμενικούς στόχους, ιδιαίτερα όταν έχει αρκετό χρόνο για να στήσει τα πλοκάμια της.»

Καθώς οι ομαδικές μάχες πληθαίνουν, η Ιλλαόη είναι πιο αποτελεσματική όταν προστατεύει την εμπροσθοφυλακή της ομάδας της και περιμένει την κατάλληλη στιγμή να χρησιμοποιήσει τη Δοκιμασία του Πνεύματος. Όταν χτυπήσει με την ικανότητα και η ομάδα της καταστρέψει το αιχμάλωτο πνεύμα, η Ιλλαόη είναι έτοιμη να εφορμήσει στα μετόπισθεν του εχθρού. Παρόλο που δεν έχει κάποιον ιδιαίτερα αξιόπιστο τρόπο να φτάσει εκεί, μπορεί να χρησιμοποιήσει το Σκληρό Μάθημα για να μειώσει την απόσταση. Όταν φτάσει εκεί που θέλει, είναι σκέτος εφιάλτης για τον αντίπαλο, όπως και οι υπόλοιποι Κολοσσοί: το Χτύπημα Πλοκαμιού και το Σκληρό Μάθημα δίνουν στην Ιλλαόη τη δυνατότητα να ρίξει δυνατές σφαλιάρες σε πολλούς εχθρούς ταυτόχρονα. Το πιο σημαντικό είναι ότι η παρουσία της στην καρδιά της αντίπαλης ομάδας θα τους υποχρεώνει συχνά να σκορπίζουν υπό το φόβο της τρομερής υπέρτατης ικανότητας της Ιέρειας του Κράκεν. Παρόλο που το Άλμα Πίστης είναι θεωρητικά τόσο ισχυρό όσο ο αριθμός των εχθρών που πετυχαίνει, η ικανότητα έχει από μόνη της τεράστιο ψυχολογικό αντίκτυπο στην αντίπαλη ομάδα. Είτε θα διασπαστεί, καθώς η Ιλλαόη καλεί τη θεά της είτε θα πάρει το ρίσκο να πολεμήσει ανάμεσα σε ένα πλήθος από τσαντισμένα πλοκάμια. Τίποτα απ’ τα δυο δεν έχει αίσιο τέλος για τους εχθρούς της Ιλλαόη.

ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΗΡΩΕΣ:

Οριάνα – Η Αφέντρα του Ρολογιού

Η Οριάνα καλύπτει τις αδυναμίες της Ιλλαόης ΚΑΙ αυξάνει τα σημεία ισχύς της. Η Εντολή: Παραφωνία και η Εντολή: Προστασία επιταχύνουν και προστατεύουν την Ιλλαόη, καθώς προχωρά προς την καρδιά της αντίπαλης ομάδας και λίγα πράγματα είναι τόσο απολαυστικά όσο ο συνδυασμός της Εντολής: Ωστικό Κύμα και του Άλματος Πίστης. Το πλοκάμι θα πάει σύννεφο.


Μπλίτζκρανκ – Το Μεγάλο Ατμοκίνητο Γκόλεμ

Κάθε φορά που το πιο σκουριασμένο ρομπότ του League μπαίνει στο Φαράγγι μαζί με την Ιλλαόη, οι δυο τους σχηματίζουν αμέσως ένα θανατηφόρο ζεύγος. Εάν η Ιέρεια του Κράκεν αστοχήσει με την Δοκιμασία του Πνεύματος, ο Μπλιτζ απλά βουτάει τον στόχο της κατευθείαν, ρίχνοντας τον μέσα στη θάλασσα από πλοκάμια, προτού εξουδετερώσει τις ικανότητές του και τον εκσφενδονίσει ψηλά για να σταματήσει τη φυγή του. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, δηλαδή.


Λούλου – Η Νεραϊδομάγισσα

Όπως και η Οριάνα, έτσι και η Λούλου προσφέρει στην Ιλλαόη πολλούς τρόπους να ριχτεί στην καρδιά της μάχης και να αντέξει τις άνευρες επιθέσεις των εχθρών της. Η Φάρσα δίνει ταχύτητα στην Ιέρεια του Κράκεν, ενώ η ικανότητα Βοήθεια, Πιξ την προστατεύει από εισερχόμενη ζημιά. Μια καλά στοχευμένη Νεραϊδολόγχη επιτρέπει στην Ιλλαόη να πλησιάσει τον εχθρό, προτού η Λούλου ολοκληρώσει τα μαθήματα υποστήριξης με τη Ραγδαία Ανάπτυξη, εκτοξεύοντας στον αέρα τους αντιπάλους και δίνοντας στην Ιλλαόη την ευκαιρία να ακολουθήσει με τη δική της υπέρτατη ικανότητα.

ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΗΡΩΕΣ:

Βέιν – Η Κυνηγός της Νύχτας

Όπως ακριβώς ο Νάσους και ο Ντάριους, η Ιλλαόη είναι ασταμάτητη, όταν βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με το στόχο της, αλλά δεν έχει κάποιον ουσιαστικό τρόπο να τον φτάσει. Η Βέιν είναι ιδιαίτερα ευέλικτη, καθώς μπορεί να ξεφύγει με την Τούμπα και να παγιδέψει την Ιλλαόη ανάμεσα σε τοίχους, χτυπώντας την Ιέρεια του Κράκεν αδιάκοπα την ίδια στιγμή με Ασημένια Βλήματα.


Τζάνα – Η Οργή της Καταιγίδας

Ο Ανεμοστρόβιλος και ο Ζέφυρος δίνουν στη Τζάνα και την ομάδα της διάφορους τρόπους να επιβραδύνουν την προέλαση της Ιλλαόη, αλλά υπάρχει και συνέχεια. Οι σύμμαχοι που κινούνται προς την Οργή της Καταιγίδας είναι πιο γρήγοροι χάρη στον Ούριο Άνεμο, ενώ αν όλα πάνε στραβά, μπορεί να εξαπολύσει τον Μουσώνα που θα απωθήσει την Ιλλαόη και θα θεραπεύσει τη ζημιά που έχει προκαλέσει.


Ζιγκζ, – Ο Μαγοτεχνικός Μπουρλοτιέρης

Ο Σάκος Εκρηκτικών και το Μαγοτεχνικό Ναρκοπέδιο δίνουν στον Ζιγκζ πολλές δυνατότητες να κρατήσει απόσταση από την Ιλλαόη. Και παρόλο που η Ιέρεια του Κράκεν είναι εξαιρετική σε συνθέσεις ομάδων που βασίζονται σε συνδυασμούς ικανοτήτων, ο Ζιγκζ έχει τη δική του γιγάντια υπέρτατη ικανότητα που μπορεί να εξαπολύσει στην καρδιά της μάχης και να εξισορροπήσει τα πράγματα σε μεγάλες ομαδικές μάχες.

Περισσότερα νέα για το League of Legends

Καλύτερα να πεθάνεις προσπαθώντας παρά μετανιώνοντας! Θα γίνω φωτογράφος ο κόσμος να χαλάσει! Αλλά για την ώρα είπα να ασχοληθώ με την αρχισυνταξία,τα esports και το gaming μιας που έχω χαλάσει άπειρες ώρες της καθημερινότητάς μου σε αυτό.