Φύλο και…κονσόλες!

Ποιο φύλο έχει το μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής σε κονσόλες;

Ποιο φύλο έχει το μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής σε κονσόλες;

gaming-girl-playstation-sofis-Favim.com-456868

 

Δεν ξέρω κατά πόσο είμαι επηρεασμένη από το μάθημα της στατιστικής που έχω σε αυτό το εξάμηνο, αλλά σίγουρα η παρακάτω έρευνα παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον. Αν λοιπόν σας είχε γεννηθεί ποτέ το ερώτημα για το αν οι άντρες κατέχουν μεγαλύτερο ποσοστό σε κονσόλες από τις γυναίκες ( ή μπορεί να το θεωρούσατε και δεδομένο), η απάντηση βρίσκεται λίγες σειρές πιο κάτω.

Το κέντρο έρευνας Pew, δημοσίευσε μία νέα μελέτη σχετικά με την κατοχή τεχνολογικών μέσων για το 2015, αποκαλύπτοντας, ανάμεσα και σε πολλά άλλα αποτελέσματα, στατιστικά για το ποιος κατέχει κονσόλες σήμερα.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την έρευνα, το 40% των Αμερικανών ενηλίκων, ανέφερε πως κατέχει μία τουλάχιστον κονσόλα Xbox ή PlayStation, ένα ποσοστό που ομολογουμένως δεν έχει υποστεί κάποια αλλαγή από το 2010.

Κάποια άλλα αξιοσημείωτα στατιστικά, δείχνουν πως το 42% των γυναικών, ανέφεραν πως κατέχουν κονσόλες, σε αντίθεση με το 37% που ήταν το ποσοστό των αντρών. Επιπροσθέτως, τα άτομα που έχουν εμπειρία πανεπιστημίου είναι πιο πιθανό να έχουν στη κατοχή τους κονσόλες σε αντίθεση με εκείνα που έχουν αποφοιτήσει από κάποιο πανεπιστήμιο.

2960455-console

Κλείνοντας, παρακάτω, θα σας παραθέσω μερικά ακόμα στατιστικά που παρουσιάζουν ενδιαφέρον:

  • 68% των ενηλίκων, κατέχουν ένα smartphone, ένα ποσοστό που αυξήθηκε κατά 35% από το 2011
  • 86% των ατόμων από ηλικίες 18-29 έχουν στη κατοχή τους smartphone
  • 45% των ατόμων έχουν tablet
  • 73% των ενηλίκων έχουν έναν επιτραπέζιο υπολογιστή ή ένα laptop
  • 19% των ατόμων έχουν e-book readers
  • 14% των ενηλίκων κατέχουν μία φορητή gaming συσκευή.

Υποστηρίζει οτιδήποτε (σχεδόν) μπορεί να αναχθεί σε τέχνη. Κάποια στιγμή το πτυχίο της θα γράφει "Ιστορικός", και όταν δεν μαθαίνει ημερομηνίες & ιστορικά γεγονότα παίζει & δοκιμάζει ό,τι game υπάρχει.