Αποκαλύφθηκαν οι AMD R 400 Series GPU’s!

Αυτές είναι οι AMD R 400 Series «Ellesmere» και «Baffin» (Arctic Islands) GPUs που μπαίνουν στην παραγωγή το 2016

Αυτές είναι οι AMD R 400 Series «Ellesmere» και «Baffin» (Arctic Islands) GPUs που μπαίνουν  στην παραγωγή το 2016

AMD-Radeon

Η επόμενης γενιάς, «Arctic Islands»,  FinFET GPUs της AMD είχαν συζητηθεί πάρα πολύ φέτος. Μια από αυτές ανέφερε ότι αυτή η «οικογένεια» της AMD θα περιλαμβάνει τρεις νέες GPUs, με την κωδική ονομασία Greenland, Baffin και Ellesmere. Από σήμερα, όλες αυτές οι διαρροές πληροφοριών δεν αποτελούν πλέον φήμες, , αλλά τόσο η «Ellesmere» όσο και η «Baffin» υπάρχουν στην πραγματικότητα και περιμένουν την έναρξη της διαδικασίας παραγωγής, που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο έτος.

Η AMD έχει επίσης καταφέρει να εξασφαλίσει μια μεγάλη νίκη στην OEM σχεδίαση με τις δύο «Ellesmere» και «Baffin» GPUs σε πορεία παραγωγής. Η «Greenland» θα αποτελέσει την ναυαρχίδα της επόμενης γενιάς PU της AMD, ενώ οι «Ellesmere» και «Baffin» θα επικεντρώσουν στα κύρια τμήματα της αγοράς. Η οικογένεια GPU’s «Arctic Islands» θα κάνει το ντεμπούτο της με τις τρεις προαναφερθέντες GPUs σε μια ποικιλία από SKU’s, η οποία θα απευθύνεται στο σύνολο του αγοραστικού κοινού από αυτούς με τις υψηλότερες μέχρι και αυτούς με τις χαμηλότερες απαιτήσεις. Έχουμε δει αυτή τη στρατηγική τριών GPUs από πιο παλιά, με την πρώτη 28nm GPU της AMD να έχει την κωδική ονομασία «Southern Islands», με τη μορφή των σειρών HD 7900, HD 7800 και HD 7700.

sk_hynix_hbm_dram_2

Τέλος, χθες υπήρχε και η σχετική ενήμερωση από την CEO της AMDLisa Suη οποία αναφέρθηκε στην ύπαρξη των παραπάνω GPUs καθώς και την έναρξη της παραγωγής τους το 2016. Επίσης, τόνισε ότι η νέα οικογένεια GPUs θα έχει 2χ φορές περισσότερη απόδοση ανά watt σε σχέση με τους προκατόχους της, και ότι οι νέες κάρτες θα περιλαμβάνουν την δεύτερη γενιά της τεχνολογίας HBM, η οποία θα προσφέρει καλύτερες επιδόσεις και περισσότερo power efficiency.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επερχόμενη οικογένεια GPUs ,καθώς και τις νέες τεχνολογίες της AMD μπορείτε να δείτε εδώ.

Tags
,

Λάτρης των παιχνιδιών από πολύ μικρή ηλικία. Πρώτη επαφή με το gaming σε ηλικία 4ετών και παιχνίδια όπως το Mario Bros, Crash Bandicoot , Spyro,κτλπ. Ξεκίνησε ως λάτρης των κονσολών χάρη στην αγαπημένη του σειρά (κονσόλας) το God of War αλλά κατέληξε στο αγαπημένο, πλέον για αυτόν, αντικείμενο τον υπολογιστή. Εκεί ήρθε σε επαφή με πληθώρα από games ξεχωρίζοντας από αυτά την σειρά GTA, Battlefield, Assassins Creed και Hearthstone. Σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και συγκεκριμένα στο τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών (CSD).