Ότι χρειάζεται να ξέρετε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2015

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, το αποκορύφωμα κάθε σεζόν του League of Legends

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

worlds_event_primer_banner

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, το αποκορύφωμα κάθε σεζόν του League of Legends. Καθώς πλησιάζουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2015, οι αγώνες πυκνώνουν επικίνδυνα και δεν είναι εύκολο να παρακολουθήσει κανείς τι συμβαίνει. Τις τελευταίες εβδομάδες, πολλές ομάδες έχουν σφραγίσει ήδη το εισιτήριό τους για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στους Περιφερειακούς και είπαμε να κάνουμε μια σύνοψη για να γνωρίζετε ποιο είναι το σκηνικό του παιχνιδιού.

Ποιοι παίζουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;

Κορυφαίες ομάδες από τις περιοχές της Κορέας, της Κίνα, της Ταϊβάν/Χονγκ Κονγκ/Μακάο και της Ευρώπης λαμβάνουν απευθείας προσκλήσεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Επιπλέον, οι ομάδες από τις περιοχές Wildcard μπορούν να διεκδικήσουν την πρόκριση σε ένα διεθνές τουρνουά Wildcard (IWC).

Τρεις ομάδες προκρίνονται από τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Κορέα και την Κίνα, ενώ από την περιοχή Ταϊβάν/Χονγκ Κονγκ/Μακάο προκρίνονται δύο ομάδες. Επίσης, προκρίνονται δύο ομάδες από τις περιοχές International Wildcard.

Οι ομάδες που θα παρευρεθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι οι εξής:

Κορέα

 1. SKTelecom T1
 2. 2ος ΚΟΡ (Δεν έχει κριθεί)
 3. 3ος ΚΟΡ (Δεν έχει κριθεί)

Κίνα

 1. LGD Gaming
 2. 2ος ΚΙΝ (Δεν έχει κριθεί)
 3. 3ος ΚΙΝ (Δεν έχει κριθεί)

Ταϊβάν / Χονγκ Κονγκ / Μακάο

 1. ahq e-Sports Club
 2. Flash Wolves

Βόρεια Αμερική

 1. Counter Logic Gaming
 2. Team SoloMid
 3. 3ος ΒΑ (Δεν έχει κριθεί)

Ευρώπη

 1. Fnatic
 2. H2K
 3. 3ος ΕΥ (Δεν έχει κριθεί)

Προκριματικοί International Wildcard

 1. 1ος IWC (Δεν έχει κριθεί)
 2. 2ος IWC (Δεν έχει κριθεί)

Ποια είναι τα έπαθλα που διεκδικούν οι ομάδες;

Πέρα από τη δόξα και τη διεθνή φήμη, οι ομάδες αγωνίζονται για να έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2015 και να κατακτήσουν το Κύπελλο Επικαλεστή, το οποίο συνοδεύεται από έπαθλα συνολικής αξίας 2.000.000 δολάρια ΗΠΑ. Οι ομάδες θα κερδίζουν χρηματικά έπαθλα, ανάλογα με τη θέση που θα τερματίσουν στη διοργάνωση.

 • Παγκόσμιος Πρωταθλητής – 1.000.000 δολάρια ΗΠΑ
 • 2η θέση – 250.000 δολάρια ΗΠΑ
 • 3η – 4η θέση – 150.000 δολάρια ΗΠΑ
 • 5η – 8η θέση – 75.000 δολάρια ΗΠΑ
 • 9η – 12η θέση – 45.000 δολάρια ΗΠΑ
 • 13η – 16η θέση – 25.000 δολάρια ΗΠΑ

Μορφή τουρνουά

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο φάσεις: Μια Φάση Ομίλων και στη συνέχεια μια Φάση Νοκ-άουτ Αγώνων.

Φάση Ομίλων

Υπάρχουν τέσσερις όμιλοι που αποτελούνται από τέσσερις ομάδες ο καθένας, καθώς και μια σειρά κανονισμών που υπαγορεύουν τη συμμετοχή των ομάδων στους ομίλους.

Draw_Graphic_Seeding_Structure

Στο παραπάνω σχεδιάγραμμα μπορείτε να δείτε τη βασική πολιτική που ακολουθείται για τη διανομή των ομάδων σε ομίλους. Κάθε όμιλος μπορεί να έχει μόνο μία ομάδα από οποιαδήποτε περιοχή (δεν αγωνίζονται μεταξύ τους δύο ομάδες από την ίδια περιοχή στη Φάση Ομίλων). Οι ομάδες που θα καταταγούν πρώτες σε κάθε όμιλο από τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Κίνα και την Κορέα θα τοποθετηθούν σε διαφορετικούς ομίλους, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες κατατάσσονται σύμφωνα με τη θεωρητική και ιστορική ισχύ τους.

Οι ακριβείς τοποθετήσεις κρίνονται με τυχαία κλήρωση. Το σόου της κλήρωσης της Φάσης Ομίλων θα λάβει χώρα στις 12 Σεπτεμβρίου, στις 1 μ.μ. Ώρα Ειρηνικού (-5 GMT) ή στις 22:00 (+1 GMT) Ώρα Κεντρικής Ευρώπης. Εκείνη τη χρονική στιγμή θα μπορείτε να γνωρίζετε ακριβώς ποιοι θα είναι οι αντίπαλοι των αγαπημένων σας ομάδων στη Φάση Ομίλων.

Στη Φάση Ομίλων, όλες οι ομάδες ενός ομίλου θα αναμετρηθούν μεταξύ τους δύο φορές σε αγώνες που κρίνονται στη 1 νίκη. Οι δύο καλύτερες ομάδες από κάθε όμιλο θα προκριθούν στη Φάση Νοκ-άουτ Αγώνων, ενώ οι δύο τελευταίες ομάδες στην κατάταξη θα αποκλειστούν.

Φάση Νοκ-άουτ Αγώνων

Η Φάση Νοκ-άουτ Αγώνων λέγεται επίσης «αγώνες χιαστί». Αυτή η φάση κρίνεται σε μονούς αγώνες νοκ άουτ. Οι αντίπαλοι των δύο καλύτερων ομάδων από κάθε Όμιλο κρίνονται ανάλογα με τη θέση στην οποία τερμάτισαν στους Ομίλους.

Επιπλέον, στη Φάση Νοκ-άουτ Αγώνων, οι αγώνες κρίνονται πλέον στις 5 νίκες και όχι στη 1, όπως ισχύει στη Φάση Ομίλων. Ωστόσο, ακριβώς όπως και στη Φάση Ομίλων, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που καθορίζουν ποιες ομάδες μπορούν να παίξουν μεταξύ τους στους Προημιτελικούς και στους Ημιτελικούς.

Draw_Graphic_Bracket

Δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση δύο ομάδων από τον ίδιο όμιλο στο ίδιο μισό της δομής (με άλλα λόγια, οι ομάδες από τον ίδιο όμιλο δεν πρόκειται να αναμετρηθούν ξανά μεταξύ τους, εκτός και αν φτάσουν στον Τελικό). Επιπλέον, σε κάθε Ημιτελικό θα πρέπει να αναμετρηθεί ο πρώτος ενός ομίλου με τον δεύτερο ενός άλλου ομίλου. Αυτή η δομή ανταμείβει τις ομάδες για την απόδοσή τους στη Φάση Ομίλων και δεν επιτρέπει την επανάληψη αγώνων πριν από τον Τελικό.

Κατά τα άλλα, τα ζευγάρια των αντιπάλων καθορίζονται τυχαία.

Ο νικητής της Φάσης Νοκ-άουτ Αγώνων θα στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2015!

Πότε διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα; Πώς μπορώ να το παρακολουθήσω;

Η Φάση Ομίλων διεξάγεται σε δύο Σαββατοκύριακα. Μεταξύ των Προημιτελικών, των Ημιτελικών και του Τελικού μεσολαβεί μία εβδομάδα. Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί προς το παρόν, αλλά στο μέλλον θα γίνουν διαθέσιμα περισσότερα εισιτήρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Επιστρέψτε σε αυτήν τη δημοσίευση ή ανατρέξτε στο lolesports για περισσότερες πληροφορίες. Αν δεν έχετε εισιτήριο και δεν καταφέρετε να αποκτήσετε ένα μέχρι την έναρξη των αγώνων, μην ανησυχείτε! Η διοργάνωση θα μεταδίδεται online σε όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου.

Φάση Ομίλων

 • Ημερομηνίες: 1-4 και 8-11 Οκτωβρίου
 • Τοποθεσία: Παρίσι, Γαλλία
 • Le Dock Pullman, batiment 137, 50 avenue du Président Wilson, 93200 La Plaine Saint-Denis, France

Προημιτελικοί

 • Ημερομηνία: 15-18 Οκτωβρίου
 • Τοποθεσία: Λονδίνο, Αγγλία
 • SSE Arena Wembley, Arena Square, Engineers Way, London HA9 0AA, United Kingdom

Ημιτελικοί

 • Ημερομηνία: 24-25 Οκτωβρίου
 • Τοποθεσία: Βρυξέλλες, Βέλγιο
 • Brussels Expo, Place de Belgique 1, 1020 Ville de Bruxelles, Belgium

Τελικός

 • Ημερομηνία: 31 Οκτωβρίου
 • Τοποθεσία: Βερολίνο, Γερμανία
 • Mercedes-Benz Arena, Mercedes-Benz Arena Berlin, Mercedes-Platz 1, 10243 Berlin, Germany

Η κάλυψη ξεκινά την 1η Οκτωβρίου 2015 με την πρώτη Φάση Ομίλων. Μπορείτε να παρακολουθήσετε stream σε όλες τις γλώσσες, εδώ, στο Lolesports.com.

Μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε συχνά το Lolesports.com για όλες τις πληροφορίες και το περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2015!

Ανατρέξτε ξανά σε αυτήν τη δημοσίευση για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διάθεση merch και άλλες δραστηριότητες στα πλαίσια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

[leagueoflegends.com]

Περισσότερα νέα για το League of Legends