Ο κανονισμός του ESL για τα αναβολικά. Μπορούν να «παίζουν pro» εκτός τουρνουά;

Το ESL ανακοίνωσε τον κανονισμό για τα αναβολικά και αφορά τους παίκτες που παίρνουν μέρος σε LAN τουρνουά.

Το ESL ανακοίνωσε τον κανονισμό για τα αναβολικά και αφορά τους παίκτες που παίρνουν μέρος σε LAN τουρνουά.
Μετά το σκάνδαλο με το Adderall που ξέσπασε τον Ιούλιο, το ESL ήρθε σε επαφές με τη World Anti-Doping Agency (WADA) και τη National Anti Doping Agency (NADA) για να προσαρμόσει τυχαίες εξετάσεις ενάντια στα αναβολικά στα τουρνουά της. Για λόγους ευχρηστίας αλλά και ορθότητας αποτελεσμάτων επέλεξαν τη μέθοδο ανάλυσης σάλιου.

df

Ανάμεσα στις απαγορευμένες ουσίες βρίσκονται ναρκωτικά όπως συγκεκριμένα παυσίπονα, αντικαταθλιπτικά αλλά και πολλά οπιούχα φάρμακα. Ηρωίνη, κοκαΐνη, μεθαδόνη, αμφεταμίνες, μεταμφεταμίνες, διουρητικά, στεροειδή και άλλα συγκαταλέγονται στις απαγορευμένες ουσίες.

Η χρήση Μαριχουάνας απαγορεύεται καθ όλη τη διάρκεια των τουρνουά και οι συμμετέχοντες υποχρεωτικά σταματάνε την χρήση από τη πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα. Τεστ σάλιου θα αποδεικνύει αν έγινε χρήση τις τελευταίες 24 ώρες. Όσοι κάνουν χρήση εκτός τουρνουά δεν θα αποκλείονται

Πλήρης λίστα απαγορευμένων ουσιών της WADA

Σε περίπτωση που κάποιος συμμετέχοντας είναι σε φαρμακευτική αγωγή με απαγορευμένες ουσίες, θα πρέπει να προσκομίσει αποδεικτικά που θα δικαιολογούν τη χρήση για λόγους υγείας.

Τα πρόστιμα για χρήση αναβολικών θα ξεκινάνε από μείωση του επάθλου, μέχρι disqualification από το event και 1-2 χρόνια αποβολή από όλες τις ESL διοργανώσεις.

Τα πρώτα tests έγιναν στο ESL Cologne ωστόσο κανένας παίκτης δεν βρέθηκε ντοπαρισμένος…

Official Reddit 

Gamer since: 1983