Τα Roccat Nyth και Sova εμφανίστηκαν στην Gamescom 2015

Το «πολυμορφικό» ποντίκι Nyth και το καινοτόμο πληκτρολόγιο-mousepad Sova της Roccat είναι διαθέσιμα

Το νέο «πολυμορφικό» ποντίκι Nyth και το καινοτόμο πληκτρολόγιο-mousepad Sova της Roccat είναι επιτέλους διαθέσιμα. Μαζί τους μπορείτε να κατεβάσετε και το νέο Roccat Swarm.

Untitled-1

Το MMO-hybrid gaming mouse της Roccat ήρθε για να κλέψει τις εντυπώσεις. Στην αριστερή πλευρά του mouse μπορείτε να τοποθετήσετε μέχρι και 12 διαφορετικά πλήκτρα  και να δώσετε στο καθένα την λειτουργία που εσείς θέλετε. Το Nyth προσαρμόζεται στις ανάγκες κάθε gamer, ασχέτως του είδους. Το νέο αυτό mouse προσφέρει 36.738 διαφορετικούς συνδυασμούς με τα 33 πλήκτρα που διαθέτει και είναι πραγματικά ένα «πολυμορφικό θαύμα». Από την μια στιγμή στην άλλη ο χρήστης μπορεί να βελτιστοποιήσει το ποντίκι για διαφορετικά είδη παιχνιδιών. «Η πρόκληση που ξεπεράσαμε με το Nyth ήταν απολαυστική»,  όπως ανέφερε ο ιδρυτής και CEO της Roccat Studio, René Korte. «Το να δημιουργήσουμε ένα ποντίκι τόσο προσαρμόσιμο ήταν ένα δύσκολο τεστ, τόσο σχεδιαστικά όσο και δημιουργικά. Το αποτέλεσμα δεν ήταν μόνο ένα μοναδικό MMO-κεντρικό κομμάτι gaming εξοπλισμού, αλλά ένα ποντίκι-χαμαιλέοντας. Προσαρμόστε το όπως εσείς θέλετε, για MOBA, για FPS και για κάθε είδος που μπορείτε να σκεφτείτε. Αυτή την καινοτομία φέρνει το Nyth».

roc

Επειδή όμως η Roccat θέλει να πάει το Nyth ένα βήμα παρακάτω, αμέσως μετά την Gamescom 2015, θα γίνει διαθέσιμη μια 3D διαδικτυακή πλατφόρμα η οποία θα περιέχει άπειρα διαφορετικά εξαρτήματα για το Nyth. Άλλωστε όλη η φιλοσοφία πίσω από την δημιουργία του mouse αυτού είναι ο καθένας να μπορεί να το κάνει τέλειο για εκείνον προσωπικά. Όπως ανέφερε ο René Korte, «Το Nyth είναι σαν δακτυλικό αποτύπωμα. Δεν υπάρχουν 2 ίδια, ο κάθε gamer μπορεί να το προσαρμόσει όπως εκείνος θέλει δημιουργώντας ένα μοναδικό εργαλείο κάθε φορά».

ROCCAT-Nyth_top

Μαζί με το Nyth διαθέσιμο γίνετε και το νέο πρόγραμμα της Roccat, Swarm. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα μπορείτε να διαχειριστείτε όλα τα προϊόντα πολύ εύκολα καθώς θα είναι πολυγλωσσικό και θα έχει και δικό του mobile app. Για άλλη μια φορά η Roccat βασισμένη στην φιλοσοφία της δηλώνει έτοιμη για το μέλλον.

ROCCAT_Sova

Τα νέα όμως δεν τελειώνουν εδώ. Πέρυσι στην Ε3 είχε κάνει το ντεμπούτο του, σαν πρωτότυπο, το Sova. Η κεντρική ιδέα της παρουσίασης ήταν το πως γίνετε να έρθει η εμπειρία του PC gaming στο «σαλόνι». Από τότε παρόμοια προϊόντα έκαναν την εμφάνιση τους σε events όπως τη CES και την Computex. Στην Gamescom 2015 λοιπόν, η Roccat μοιράζετε με το κοινό την νέα σειρά Sova, όπου όσοι βρεθούν εκεί μπορούν να δοκιμάσουν τα νέα Roccat Sova. Η εταιρεία δημιούργησε διαφορετικά «είδη» Sova, αφού πρώτα άκουσε τις γνώμες του κοινού.

«Μετά από την υποδοχή του Sova στην Ε3, είχαμε τεράστιο όγκο feedback, και γι’ αυτό τον λόγο κάναμε ακόμη περισσότερη έρευνα πριν δημιουργήσουμε το τελικό προϊόν. Οι gamers θέλουν μια PC gaming λύση η οποία να μην κοστίζει πολύ ακριβά και να είναι αποτελεσματική» ανέφερε ο  René Korte. Με όλες τις νέες πληροφορίες που συνέλεξαν οι σχεδιαστές της Roccat μπόρεσαν να καταλάβουν αυτό που ήθελε το κοινό. Τα 2/3 από τους 20.000 συμμετέχοντες της έρευνας ήθελαν το Sova να είναι ενσύρματο. Μόλις το 10% των συμμετεχόντων αποδέχτηκαν την ανάγκη της καθημερινής φόρτισης ενός ασύρματου Sova. Ενώ το 1/3 ήταν ευχαριστημένο αν το Sova χρειαζόταν φόρτιση μια φορά την εβδομάδα.

«Οι gamers αποδέχτηκαν την ενσύρματη έκδοση αν αυτή κόστιζε λιγότερο και ήταν απαλλαγμένη από την ανάγκη της αλλαγής μπαταριών» λέει ο  René. «Αν και υπήρχαν ακόμη πολλοί που ήταν ενθουσιασμένοι με την ασύρματη έκδοση, μας έγινε ξεκάθαρο πως θα πρέπει να υπάρχει πάνω από μία έκδοση αν θα θέλαμε να ικανοποιήσουμε κάθε gamer».

Το Sova κάνει το ντεμπούτο του στην Gamescom με τις 2 ενσύρματες εκδόσεις, κλασσικά και μηχανικά πλήκτρα, με μικρή διαφορά στην τιμή. Το πληκτρολόγιο φέρει usb καλώδιο με το οποίο ο χρήστης μπορεί να το συνδέσει στο PC του ή στην Steam κονσόλα του. H τρίτη και τελευταία έκδοση του Sova θα είναι ασύρματη με μηχανικά πλήκτρα και μπαταρία που θα προσφέρει πολλές ώρες gaming. Όλες η εκδόσεις θα είναι το ίδιο ποιοτικές, θα αντέχουν στον χρόνο και θα είναι «Future Ready», βασισμένες πλήρως στην φιλοσοφία της Roccat.

«Η ενσύρματη έκδοση του Sova που κάνει το ντεμπούτο της στην Gamescom 2015 θα έχει τιμή 137.21€ ($149). Αναμένουμε με αγωνία τις εντυπώσεις του κοινού από την διάδραση του με το προϊόν και θα θέλαμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις που έχει να μας υποβάλει. Απολαύστε λοιπόν την εμπειρία του PC gaming στον καναπέ σας όπως ακριβώς αξίζει σε κάθε gamer» είπε κλείνοντας ο René Korte.

Με ανυπομονησία για το full virtual reality η ζωή συνεχίζεται. Loves: Animes and Manga