Συνέντευξη με τον Ηλία «Gagai» Κρυωνά

Άνετος, με πολύ χιούμορ αλλά και σοβαρός όταν πρέπει, ο Ηλίας Κρυωνάς μίλησε στο Gamespace.gr

Platform
 
Genre
 
Publisher
 
Developer
 

Άνετος, με πολύ χιούμορ αλλά και σοβαρός όταν το επιβάλει η κατάσταση, ο Ηλίας «Gagai» Κρυωνάς (adc των On Top) μίλησε στο Gamespace.gr


ontop

Λίγο πριν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ο Ηλίας αγωνίζεται ήδη με τα χρώματα των On Top (τον είδαμε και στο πρόσφατο Gameathlon). Αυτό που θα ξεχωρίσει κανείς από τα λόγια του νεαρού marksman, είναι πως δεν φοβάται να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Γνωρίζει πότε έκανε λάθος και δουλεύει για να το διορθώσει. Aν συνεχίσει έτσι είναι δεδομένο πως θα ασχολούμαστε μαζί του για πολύ καιρό!

Το who is who του παίκτη:11753684_1021268314552613_2074253750976316397_n

Όνομα: Ηλίας «Gagai» Κρυωνάς
Ηλικία: 17
Θέση: Bot Lane
Ρόλος: AD Carry
Ομάδα: On Top
Προηγούμενη ομάδα: OVK
Rank στο Season 4: EUNE: Challenger, EUW: Diamond 1

«Επειδή η αρχή είναι το ήμισυ τους παντός, ας ξεκινήσουμε σωστά! Πες μας δύο λόγια για εσένα.

Ονομάζομαι Ηλίας Κρυωνάς, φέτος τελείωσα τις υποχρεώσεις μου με το σχολείο σώος και αβλαβής! Δύο μήνες πριν μπω στο 18ο έτος της ηλικίας μου, δηλώνω αρκετά ικανοποιημένος από το «gameplay» της αληθινής ζωής και θα τη συνιστούσα σε όλους.

Ποια είναι η μέχρι τώρα πορεία σου στο League of Legends;

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το League of Legends, λίγο πριν τα τέλη του season 2. Δεν άργησα να κολλήσω τον ιό του ανταγωνιστικού πνεύματος που προσφέρει ένα moba game. Μέσα σε ενάμιση χρόνο έφτασα σε ικανοποιητικό επίπεδο ώστε να αρχίσω να παίζω και με ομάδες, εκτός από το solo Q. Όμως, όντας άσχετος με το πως πρέπει να δουλέψει μια ομάδα για να φτάσει σε μεγάλες επιτυχίες, χρειάστηκε να περάσω από πάρα πολλά teams για να καταλήξω αισίως στην τωρινή μου ομάδα, τους On Top.

Αλήθεια, πως προέκυψε η συνεργασία με τους On Top;

Ήταν ο καιρός που έψαχναν adc, μετά την αποχώρηση του Heaven. Έγιναν μερικές δοκιμές και δεν τους άρεσα, είδαν όμως ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή και με δέχτηκαν υπό κάποιες προϋποθέσεις (γέλια). Χωρίς… χαβαλέ όπως λέει και ο φίλτατος Warrior Lady, μου μίλησαν, με δοκίμασαν και ταίριαξα με την ομάδα. Όλα κύλησαν ακριβώς όπως θα έπρεπε.

Πως είναι για ένα νέο παιδί να βρίσκεται ξαφνικά σε μια μεγάλη διοργάνωση με τα «χρώματα» μιας ομάδας του βεληνεκούς των On Top;

Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα, με καινούρια συναισθήματα. Η απόδοση μου βέβαια είναι αυτό που μου έχει μείνει στο μυαλό επειδή ήταν πολύ φτωχή και δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτό. Ελπίζω να μου δοθεί και άλλη ευκαιρία στο μέλλον ώστε να επανορθώσω.

Πόσο εύκολο είναι για ένα παιδί 17 ετών να συνδυάσει παρουσία στην competitive σκηνή του Lol και να μην χάσει την επαφή με το σχολείο-πανεπιστήμιο κτλ;

Είναι ένα πολύ λεπτό ζήτημα. Ο έλεγχος μπορεί να χαθεί πολύ εύκολα και μόνο κάποιος με ορθή αντίληψη μπορεί να βρει μια ισορροπία. Τίποτα δεν είναι καλό όταν δεν υπάρχει ένα μέτρο. Παν μέτρον άριστον.

Τι εικόνα έχεις μέχρι τώρα για την competitive σκηνή στην Ελλάδα;

Μας λείπουν πολύ οι «πραγματικές ομάδες». Αυτό συμπεραίνω και θεωρώ πως είναι το μόνο άξιο αναφοράς. Λείπει το σωστό mindset.

Λίγο πριν τα play off σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, ποιες ομάδες έχεις ξεχωρίσει από τα LCS;

Από Ευρώπη θέλω πολύ να δω τους Fnatic πως θα μεταφράσουν αυτό το dominance τους σε μια επιτυχία στα επερχόμενα play off. Όσον αφορά τη Βόρεια Αμερική, θέλω να δω τους αντίστοιχους πρώτους «της τελευταίας στιγμής» (ουσιαστικά οι δύο τελευταίες νίκες τους έφεραν στην κορυφή)Team liquid και αυτό επειδή απλά αγαπάω τον Piglet. Η αλήθεια είναι πως δεν κάνει και τις καλύτερες εμφανίσεις από τα adc πού ξεχωρίζω.

Έχεις κάποιους pro players ως πρότυπα; Π.χ. μελετάς τα games τους κτλ.

Deft μακράν ότι καλύτερο και Krystal για τον τρόπο που παίζει Draven.

Ποια θεωρείς τα δυνατά σου και ποια τα αδύνατα σου σημεία ως παίκτης;

Ξέρω πως να εκμεταλλεύομαι το προβάδισμα μου. Αν βρεθώ «μπροστά» μπορώ να το διαχειριστώ. Δυστυχώς όμως κάποιες φορές κολλάω, «tilτάρω» αν θες εύκολα. Να ξέρεις πως πάντα φταίει το team όμως (γέλια).

Ποιους στόχους θέτεις για το μέλλον;

Μ’αρέσει να βλέπω έναν-έναν τους στόχους μου. Τώρα έχουμε μπροστά μας τη ΔΕΘ. Δεθ μπορώ να σκεφτώ τι θα υπάρχει μετά!

Kαι για κλείσιμο κάτι… πικάντικο! Αν μπορούσες με ένα μαγικό ραβδί να διαγράψεις 3 champions από το League of Legends ποιοι θα ήταν;

Lux, Lulu και Katarina καθώς μου θυμίζουν τρεις πρώην μου. Πέρα από την πλάκα, δεν νομίζω ότι θα έσβηνα κάποιον champion. Όλοι υπάρχουν για κάποιον λόγο».

Η επίσημη σελίδα του Ηλία στο Facebook

Περισσότερα νέα για το League of Legends