Ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε τη δική σας ανταγωνιστική ομάδα στο νέο MOBA της Blizzard!
Μετά από πολλές ώρες παιχνιδιού έχετε φτάσει στο Rank 1 του Hero League στο Heroes of the Storm. Έχοντας συνηθίσει όμως σε solo περιβάλλον, πώς θα μπορέσετε να ανταποκριθείτε ως αρχηγός της ομάδας σας; Ακολουθούν πέντε βασικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν.
1. Ορίστε τον εαυτό σας ως παίκτη
«Ορίστε τον εαυτό σας πρώτα, πριν όλα τα υπόλοιπα»
Πάρτε μια στιγμή και κάντε στον εαυτό σας αυτή την ερώτηση: πώς ορίζω τον εαυτό μου ως παίκτη; Είστε ένα πολύ ανταγωνιστικό άτομο, το οποίο θέλει να εισέλθει σε ομαδικά τουρνουά; Ή είστε κάποιος που απλά θέλει να σχηματίσει μια ομάδα και να παίζει χαλαρά και κατα καιρούς μερικά παιχνίδια; Όσο πιο γρήγορα ένας παίκτης συνειδητοποιήσει ποιος είναι, τόσο πιο εύκολο είναι γι’ αυτόν να καταλάβει ποιο περιβάλλον ομάδας του ταιριάζει καλύτερα.
2. Δημιουργήστε standards
«Ξέρουμε ποιοι είμαστε, τώρα πρέπει συνεχώς να επιτυγχάνουμε τους στόχους μας»
Χωρίς standards, μια ομάδα καταρρέει. Τα standards είναι οι πυλώνες που στηρίζουν κατ’ ουσίαν τη δομή. Ακόμη και ο καλύτερος δεν μπορεί να στοχεύει να είναι ο καλύτερος, αν δεν είναι αρκετά πειθαρχημένος ώστε να διατηρήσει τα standards του.
Τα standards που τηρεί μια ομάδα μπορούν από μόνα τους να σας πουν ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε. Όλα βασίζονται στην προσωπική ταυτότητά σας και στο να γνωρίζετε τι θέλετε. Αν μια ομάδα εξασκείται 5 ημέρες την εβδομάδα, ενώ μια άλλη 1-2 ημέρες την εβδομάδα τότε θέτει παράλληλα και τους κατάλληλους στόχους, ανάλογα με το πόσο ανταγωνιστική θέλει να είναι.
3. Ηγεσία
«Πάρτε τα ηνία και οδηγήστε τους παίκτες μέσα από το παράδειγμά σας»
Μια ομάδα χρειάζεται έναν ηγέτη που κάνει ένα παραπάνω βήμα και να παρέχει την ασφάλεια πως σχεδιάζει ενεργά τις επόμενες 10 κινήσεις της ομάδας. Ένας μεγάλος ηγέτης ξέρει ποια θα πρεπει να είναι η επόμενη κίνηση και θα έχει την δυνατότητα να μεταδώσει αυτή τη γνώση στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Ο ηγετικός αυτός ρόλος διαφέρει ανάλογα με τις συνθήκες, καθώς αυτό που μπορεί να είναι αποτελεσματικό για κάποιον ίσως είναι ατελέσφορο για κάποιον άλλον.
Η έλλειψη αυτής της δυνατότητας και η ασυνέπεια σε πολλούς τομείς μπορεί να παρεμποδίσουν πολλές ανερχόμενες ομάδες. Κατά τη διάρκεια κρίσιμων στιγμών, όπως το στάδιο πρόσληψης, μια ομάδα μπορεί να χάσει κάποιους εξαιρετικούς υποψήφιους λόγω κακής επικοινωνίας και αποδιοργάνωσης. Εάν μια ομάδα αναβάλλει διαρκώς τα δοκιμαστικά και στους υποψήφιους δίνει μόνο αόριστες απαντήσεις, είναι πολύ πιθανόν οι αιτούντες να χάσουν το ενδιαφέρον τους στην ομάδα.
4. Μάθετε από τις ήττες σας
«Κερδίζουμε γιατί χάνουμε»
Αντίθετα με τη κοινή πεποίθηση, μια ήττα δεν είναι ακριβώς το τέλος του κόσμου. Σίγουρα, ο καθένας αγαπά να κερδίσει. Αλλά θα πρέπει να το δούμε ευρύτερα. Μια ομάδα που αναλύει όλα τα παιχνίδια στα οποία έχει χάσει, θα έχει την ευκαιρία να μάθει από τα λάθη της και οι παίκτες της θα βελτιωθούν.
Μια ομάδα μπορεί να ανακαλύψει πληθώρα πολύτιμων πληροφοριών μόνο αναλύοντας τις ήττες τις. Με πολύ χρόνο και αφοσίωση σε αυτήν την ανάλυση, η απόδοση μιας ομάδας μπορεί να βελτιωθεί δραματικά.
5. Όραμα
«Αυτός είναι ο σκοπός για τον οποίο θέλω να αγωνιστώ, θα έρθετε μαζί μου;»
Το επόμενο βήμα είναι να ρωτήσετε τον εαυτό σας, ποιος είναι ο ορισμός της επιτυχίας μου; Δεν υπάρχει λάθος απάντηση και ό,τι αποφασίσει να ακολυθήσει η ομάδα είναι αυτό που πραγματικά έχει σημασία.
Αν το όραμα μιας ομάδας είναι να λάβει μέρος σε τουρνουά, πού θέλετε να καταλήξει; Θέλετε να αναμετρηθείτε με τις καλύτερες ομάδες του κόσμου και να αναδειχθείτε ως η καλύτερη; Ή μήπως είναι το όραμα σας απλά να περάσετε στα προκριματικά των τουρνουά μόνο για την εμπειρία της συμμετοχής; Αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία κατά την επιλογή ενός πιθανού αιτούντος.
Μια ομάδα δε θα καταφέρει να υλοποιήσει το όραμά της, αν μόλις 4 από τους 5 συμπαίκτες μοιράζονται το ίδιο όραμα, πρέπει να έχουν όλοι κοινούς στόχους. Μερικές φορές, κάτι που αξίζει τον κόπο για κάποιους, δεν αξίζει για άλλους. Όποια ομάδα έχει το πρόβλημα ορισμού ενός κοινού οράματος, συνήθως καταλήγει σε αποτυχία.
Πηγή: Gosu Gamers
Social Media
18.202 Likes
582 Followers
3.940 Subscribers
2.114 Followers
3.386 Followers