6 τύποι κοριτσιών που ασχολούνται με το Gaming

Η gaming κοινότητα, αν και ανδροκρατούμενη κατά κύριο λόγο

gaming_apps

Η gaming κοινότητα, αν και ανδροκρατούμενη κατά κύριο λόγο, έχει αφήσει μερικά ανοίγματα για την προσχώρηση του γυναικείου φύλου σε αυτή. Το αυτό, επιτυγχάνεται με ποικίλους τρόπους και τα ερεθίσματα που δίνονται είναι σε πολλές περιπτώσεις διαφορετικά. Σίγουρα, μερικές από τις παρακάτω κατηγορίες θα τις αναγνωρίσετε κατευθείαν καθώς όλοι πάνω κάτω έχετε έρθει σε επαφή με αυτές, είτε ως εμπλεκόμενοι είτε ως απλοί παρατηρητές.

  • Η “κοπέλα, ή η σχέση”

Σε αυτή τη κατηγορία βρίσκουμε κοπέλες, που η όποια ενασχόληση τους με τον τομέα ξεκίνησε από τη σχέση τους. Είτε ως μία δραστηριότητα που έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν και οι δυο, είτε ως μία “αγγαρεία” για να μη χαλάσει και το χατίρι, στο τέλος η κοπέλα όχι μόνο έμαθε αλλά και προσκολλήθηκε  στο gaming που μέχρι πριν κατηγορούσε πως μονοπωλούσε το ενδιαφέρον του καλού της. Ακόμα και αν τελειώσει άδοξα η οποιαδήποτε ιστορία, η κοπέλα ή θα συνεχίσει γιατί βρίσκει πλέον προσωπικό ενδιαφέρον ή θα το παρατήσει αφού πια ο δικός της έχει φύγει και δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζει.

  • Η “ψευτο-ενδιαφέρομαι”.

Σε αυτή τη κατηγορία έχουμε εκείνες που για να τραβήξουν το ενδιαφέρον του εκάστοτε που τις ενδιαφέρει, είναι ικανές να μάθουν τα ονόματα της εντεκάδας της Bayern και το ποιος πέθανε στο 26ο λεπτό του επεισοδίου 13.486 στη τάδε σειρά αλλά και να κάνουν λογαριασμό στο αγαπημένο σου (του) παιχνίδι. Πως τις αναγνωρίζεις; Αναμασάνε τις 5 ή 10 πληροφορίες που έψαξαν στις μηχανές αναζήτησης και αν τις ρωτήσεις κάτι παραπάνω θα σε κοιτάξουν με ένα τόσο ένοχο ύφος και θα καταπιούν την γλώσσα τους. Βέβαια μπορεί να σε κολακεύει το γεγονός ότι μία κοπέλα έκατσε και έμαθε ολόκληρο gameplay για χάρη σου, όπως και ονόματα που δεν θα τις χρειαστούν ποτέ, αλλά αυτό είναι στη κρίση του καθενός. (συνήθως οι περισσότερες δεν έχουν καν τη στοιχειώδη επαφή με το οποιοδήποτε παιχνίδι ή κοινό που προσπαθούν τόσο απεγνωσμένα να σου δείξουν ότι κατέχουν)

  • Η κολλητή

Εκείνη που κάνει κατά βάση παρέα με αγόρια, που δεν θα την πιέσουν να παίξει γιατί δεν τους νοιάζει κιόλας, αλλά η ίδια θα βρει ενδιαφέρον παρατηρώντας τις ατέλειωτες συζητήσεις τους και θα προσπαθήσει να το βρει από μόνη της. Μπράβο στο κορίτσι.

  • Η “ψαγμένη”

Πάντα έκανε διαφορετικά τα πράγματα από τα υπόλοιπα κορίτσια και κάποιες φορές μπορεί να σε κάνει να ξεμείνεις από επιχειρήματα γιατί…γιατί ίσως να ξέρει κάτι παραπάνω. Είτε λόγω αδελφού είτε οποιουδήποτε άλλου, η συγκεκριμένη γνωρίζει καλά τι κάνει και δεν δέχεται και κριτική. Ίσως να αντροφέρνει και κάποιες φορές χωρίς αυτό να αποτελεί ένα στερεότυπο που δεν μπορεί ή δεν έχει ήδη καταρριφθεί. Είναι αυτή που θα κάνει rage και θα αρχίζει να βρίζει επειδή της πήρες το Kill, γιατί ήταν Last Hit και αυτή είχε ανοίξει ulti κτλπ. Και συν τοις άλλοις, να’ σαι σίγουρος πως θα σου κάνει και report.

  • Η “αθώα”

Σε αυτή τη κατηγορία έχουμε εκείνα τα κοριτσάκια που ζητούν συνεχώς οδηγίες για το τι θα κάνουν και ας το έχουν καταλάβει με την πρώτη φορά που τους το εξήγησες (δεν ισχύει πάντα, για τις υπόλοιπες που όντως έχουν άγνοια ακόμα και μετά από επεξήγηση πάμε πάσο). Ο λόγος; Θεωρούν πως με το να σε ρωτήσουν πολλές φορές, θα σου κινήσουν το ενδιαφέρον και θα ασχοληθείς μαζί τους. Προσωπικά, θεωρώ πολύ πιο “ελκυστικό” το να δείχνει μία κοπέλα πως έχει καταλάβει αυτά που της είπες παρά να το παίζει “αθώα” και “ανήμπορη” επειδή δεν ξέρει ποιο γράμμα αντιστοιχεί με το εκάστοτε spell. Στην τελική κάνε λάθος, δεν θα σου πει κανείς τίποτα αν μαθαίνεις τώρα.

  • H “ανισόρροπη”.

Εδώ, ίσως να χωράει μεγάλη συζήτηση για το ποια είναι τα κριτήρια αυτής της κατηγορίας. Θα βρεις τα troll, εκείνες που βρίζουν χωρίς να τους έχεις κάνει ή πει τίποτα για να σου δείξουν πως “ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ”, πράγμα κάκιστο, αλλά και εκείνες που θα σου εξιστορήσουν τα προσωπικά τους στο chat του παιχνιδιού λες και είχες όρεξη ενώ χάνεις να ακούς για ποιο λόγο τη κεράτωσε και βγάζει το άχτι της παίζοντας παιχνίδια που της τον θυμίζουν, αλλά στη τελική όλοι οι άντρες είστε ίδιοι κτλπ κτλπ τκλπ. Αν δεν την έχετε πετύχει τη συγκεκριμένη σε game, να θεωρείται τους εαυτούς σας τυχερούς.

Δεν ξέρω κατά πόσο κατάφερα να συνοψίσω τους τύπους τους οποίους και εγώ η ίδια έχω γνωρίσει, είτε προσωπικά είτε από εξιστορήσεις, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν τελειώνει εδώ το θέμα. Τουλάχιστον, κάτι που προκύπτει από όλο αυτό, είναι ότι οι γυναίκες στο gaming εκτός από το να σου σπάσουν τα νεύρα, ίσως να μπορέσουν και να σου μάθουν και κάτι, από μία οπτική που ίσως δεν είχες σκεφτεί. Απλά, δείξτε λίγη κατανόηση στο γυναικείο φύλο.

P.S.: Οι κοπέλες που απλά δείχνουν το ενδιαφέρον τους και ασχολούνται επειδή είναι κάτι που τους αρέσει, δεν υπόκεινται σε κατηγορία αφού στην ουσία είναι εκείνες που επιβεβαιώνουν με όποιο τρόπο τις εξαιρέσεις αλλά και τους κανόνες. Άλλωστε, χάρη σε αυτές μπορείς να συγκρίνεις και να βρεις τα χαρακτηριστικά των παραπάνω κατηγοριών.

Υποστηρίζει οτιδήποτε (σχεδόν) μπορεί να αναχθεί σε τέχνη. Κάποια στιγμή το πτυχίο της θα γράφει "Ιστορικός", και όταν δεν μαθαίνει ημερομηνίες & ιστορικά γεγονότα παίζει & δοκιμάζει ό,τι game υπάρχει.