Microsoft HoloLens | Ότι πρέπει να γνωρίζετε

Όσα πρέπει να γνωρίζεται για το Microsoft Hololens

Όσα πρέπει να γνωρίζεται για το Microsoft Hololens

hololens-gs1

Η Microsoft στην σημερινή της παρουσίαση έκτος από πολλά καινούργια παιχνίδια τα οποία μας παρουσίασε, μας εντυπωσίασε με τα Microsoft Hololens. Πιο συγκεκριμένα το  προϊόν πρόκειται για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας καθώς πλέων το VR είναι γεγονός  και μάλιστα εμπλουτισμένο.

Ο λόγος φυσικά για τα ολογράμματα που επιτρέπουν μια τελείως καινούργια εμπειρία για τους χρήστες.  Από άποψη Hardware η εταιρία χρησιμοποιεί επεξεργαστή για ολογράμματα (HPU)  ικανό να επεξεργάζεται μεγάλο όγκο δεδομένων προκείμενου να είναι όλα ομαλά για τον χρηστή και να προσφέρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο έλεγχο. Σύμφωνα με την Microsoft πρόκειται για ένα από τα πιο άνετα  VR Headset που έχουν κατασκευαστεί καθώς όλος ο σκελετός είναι εύκαμπτος και εύκολα προσαρμόσιμος σε κάθε κεφάλι.

Στόχος της Microsoft δεν είναι άλλο από το να καταφέρει να δημιουργήσει ένα ενιαίο σύστημα μεταξύ του PC και Χbox One χρησιμοποιώντας τα πολυαναμενόμενα Windows 10hololens-gs2

Στην παρουσίαση  του Headset μέσω μιας ιδικής κάμερας είδαμε με ολογράμματα ολόκληρο τον χάρτη από το Minecraft. Μάλιστα μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση πως με απλές κινήσεις μπορούσε ο χρήστης να μετακινήσει τον χαρακτήρα αλλά και να μετακινηθεί σε όλο τον χάρτη ελεύθερα.  Η φωνητικές εντολές έκαναν και εκείνες την διαφορά τους, καθώς έδιναν ένα μεγάλο πλεονέκτημα στο να μπορεί ο χρήστης να κάνει πρακτικές κινήσεις κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.

 

Η Microsoft για να πετύχει κάτι τέτοιο χρησιμοποιεί τελευταίας τεχνολογίας φακούς που συνεργάζονται όλοι μαζί για να προσφέρουν ρεαλιστικά ολογράμματα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η Microsoft κατάφερε να το κάνει αυτό χωρίς να έχει καλώδια και χωρίς να χρειάζεται σύνδεση με κάποιον υπολογιστή πράγμα που επιτρέπει ελευθερία κινήσεων.

Τέλος παρόλο που το Hololens έχει  περισσότερη επεξεργαστική ισχύ από ένα μέσο Laptop, παρατηρήσαμε πως δεν υπάρχει ανεμιστήρας, πράγμα που σημαίνει πως ο θόρυβος της συσκευής κυμαίνετε  σε μηδενικά επίπεδα . Είναι πρώτη φόρα που πλέων ο χρήστης μπορεί να ελέγχει τα παιχνίδια του άλλα και να βλέπει πληροφορίες με τρόπο ο οποίος είναι πραγματικά βγαλμένος από ταινία.

hololens-gs3

Σχετικά με την τιμή του Hololens, αρκετές πηγές ανέφεραν πως θα κοστίζει παραπάνω από την τιμή ενός Xbox One! 

Ποια είναι η γνώμη σας για το Hololens; Θεωρείτε πως πλησιάζουμε ακόμη πιο κοντά σε αυτό που αποκαλούμε εικονική πραγματικότητα;