Έρχεται η νέα AMD R9 FURY

H νέα σειρά της AMD με κωδική ονομασία R9 Fury πλησιάζει

H νέα σειρά της AMD με κωδική ονομασία R9 Fury πλησιάζει

H AMD έχει περάσει δυναμικά στο χώρο των υψηλών επιδόσεων με την νέα σειρά από κάρτες γραφικών που πλησιάζουν. Γνωρίζουμε πως η R9 390X θα είναι η παλιά ναυαρχίδα της AMD, βελτιωμένη στο κομμάτι των επιδόσεων και της κατανάλωσης, και με χαμηλότερη τιμή που μένει να ανακοινωθεί επισήμως. Όμως η εταιρεία έχει ανακοινώσει ακόμα 2 κάρτες που θα αποτελούν τις ναυαρχίδες της για το 2015, την Fury και FuryX που βασίζονται στον πυρήνα Fiji PRO και Fiji XT και πρόκειται να ανακοινωθούν στις 16 Ιουνίου .

amd-fiji-gpu-high-resolution-shot_ny4r

Πιο αναλυτικά, ο CEO της AMD εμφανίστηκε κρατώντας ένα από τους νέους πυρήνες της εταιρείας, με τις μνήμες της HBM. Οι μνήμες αυτές είναι υπεύθυνες για το μεγαλύτερο ως τώρα bandwidth που έχουμε δει σε κάρτα γραφικών, στα 512 GB/S και δίαυλο επικοινωνίας με εύρος 4096bit.

AMD-GCN-HBM-High-Bandwidth-Memory

Eπιπλέον από φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει, η κάρτα εμφανίζεται με ΑΙΟ σύστημα ψύξης και πολύ κοντό PCB κάτι για το οποίο είναι υπεύθυνες οι νέες μνήμες καθώς είναι συνδεμένες απευθείας πάνω στον πυρήνα και όχι σε ξεχωριστό σημείο πάνω στο PCB.

amd-radeon-r9-fury-x-draft-render-fiji-xt-gpu_gjcv

Oι AMD, με τις νέες κάρτες υπόσχεται επιδόσεις που ανταγωνίζονται το πράσινο στρατόπεδο αλλά σε πολύ χαμηλότερες τιμές. Αν θα τα καταφέρει μένει να αποδειχθεί σε πολύ λίγο καιρό από τώρα.

Tags