10 Ενοχλητικά πράγματα στα βιντεοπαιχνίδια

Ή 10 λόγοι για rage quit

Ή 10 λόγοι για rage quit

signs-of-a-gaming-addiction592087586-aug-21-2012-1-600x400

Έχω δοκιμάσει αρκετά παιχνίδια για να εκφράσω την γνώμη μου σε αυτό το blog. Όλος ο θυμός αυτών των χρόνων που παίζω θα εκφραστεί εδώ και είμαι σίγουρη ότι θα ξυπνήσω και τα δικά σας συναισθήματα.

Από που να αρχίσω και που να τελειώσω, δεν έχω δει ποτέ κανένα παιχνίδι να μην έχει θέματα. Οι developers του εκάστοτε παιχνιδιού ποτέ μα ποτέ δεν κυκλοφορούν ένα καλοφτιαγμένο παιχνίδι. Ξέρουν να το κοστολογήσουν ακριβά, αλλά όχι να το διορθώσουν σωστά. Ας αρχίσουμε όμως…

  1.  Pre-order Bonuses

Bonuses δηλαδή όπως extra missions ή extra όπλα για παράδειγμα, εάν προπαραγγείλετε το παιχνίδι πριν την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας. Η να το θέσω ακόμη καλύτερα… Πριν διαβάσετε οποιοδήποτε review ή ακούσετε την γνώμη κάποιου για το game.

GamePreorder

  1. Patches που κάνουν το παιχνίδι χειρότερο

Ίσως σας έρχονται κάποιοι τίτλοι στο μυαλό. Τα patches υπόσχονται διορθώσεις στα bugs, στα glitches, στο balancing, στο netcode… To παιχνίδι που αγοράσατε 50+ €, ίσως και με pre-order είναι απλά unplayable. Τα patches έρχονται πάντα αργά, ίσως κάνουν και χρόνια και απλά το ένα patch φέρνει το άλλο.

2732023-289650_screenshots_2014-11-11_00006

  1. Server στα multiplayer χωρίς ping limit

Πάντα προσπαθώ να παίζω σε ευρωπαϊκούς server ώστε να έχω χαμηλό ping. Δυστυχώς όμως δεν σκέφτονται όλοι έτσι. Οι περισσότεροι server δεν έχουν ping limit με αποτέλεσμα το online παιχνίδι να έχει lag όταν παίχτες από όλο τον κόσμο παίζουν μαζί σας.

  1. Μεγάλα loading screens

Καμιά φορά μ αρέσουν τα loading screens γιατί ίσως μου δίνουν τον χρόνο να διαβάσω μερικά tips για το game. Όταν είναι όμως συνεχόμενα και χρονοβόρα (βλέπε GTA 5) είναι πραγματικά εκνευριστικά.

fsujbuqqhjbfzalepuhv

  1. Cutscenes χωρίς δυνατότητα skip

Μου αρέσει να βλέπω cutscenes αν η ιστορία του παιχνιδιού είναι ενδιαφέρουσα. Γιατί όμως να πρέπει να τα δω αναγκαστικά; Όταν η επιλογή skip λείπει από το παιχνίδι είναι ένα μεγάλο μείον για μένα.

  1. Μεγάλα ή ελλιπή tutorial

Tutorial είναι το βοήθημα που μας δίνετε στην αρχή του παιχνιδιού για να μάθουμε πως θα παίξουμε. Λατρεύω τα παιχνίδια που σου δίνουν την επιλογή να το κάνεις skip. Σε πολλά παιχνίδια τα tutorial είναι ευχάριστα αλλά σε αρκετά games κουραστικά. Πολλές φορές μάλιστα είναι ελλιπή ή περνάει από μπροστά μας ένα tip με ταχύτητα φωτός. Τελικά αφού δοκιμάσω τα πάντα, καταλήγω να ψάχνω στο internet για βοήθεια.

  1. Κακή in-game camera

Συνέβαινε περισσότερο στα παλιά παιχνίδια. Για παράδειγμα στο Tomb Raider πριν το reboot. Σίγουρα όλοι έχουμε ζήσει στιγμές σε game που απλά δεν ξέρουμε που πατάμε και που βρισκόμαστε.

  1. Παιχνίδια και δυσκολία

Πολλά παιχνίδια δεν έχουν επιλογή δυσκολίας. Ίσως είναι αρκετά εύκολα αλλά μπορεί να είναι και πολύ δύσκολα. Όμως όταν έχω επιλογή και διαλέγω easy θέλω και το παιχνίδι να είναι όντως εύκολο… Όχι εύκολο να πεθάνω, εύκολο να νικήσω τους εχθρούς μου! Επίσης θα ήθελα όταν διαλέγω δυσκολία να μπορώ να την αλλάξω χωρίς να πρέπει να ξαναρχίσω το story απ την αρχή.

MguasNV

  1. Περιπτώσεις σε campaign με χαρακτήρες που αργούν να κουνηθούν

Είτε περιμένω ένα άτομο να μπει στο όχημα μου είτε πρέπει να το προστατέψω, όταν ένας χαρακτήρας με καθυστερεί, αυτό με ενοχλεί. Ίσως είμαι εγώ ανυπόμονη, όχι ότι πάω για speed runner, άλλα όταν ξέρω τι πρέπει να κάνω, θέλω να το κάνω γρήγορα.

  1. Defeating the boss!

Άφησα το χειρότερο για μένα στο τέλος. Απεχθάνομαι τις περιπτώσεις όπου για να νικήσεις ένα boss πρέπει να πατήσεις επανειλημμένα συγκεκριμένα κουμπιά που παρουσιάζονται στην οθόνη σου. Γίνεται συχνά στο τέλος του campaign, για παράδειγμα στο Dying Light ή στο AC: Unity. Έχεις περάσει tutorial, ατελείωτες ώρες σε mission, στην ουσία έχεις εκπαιδευτεί να χειρίζεσαι το παιχνίδι πολύ καλά. Εκεί που περιμένεις ένα επικό τέλος και είσαι έτοιμος να βάλεις τα δυνατά σου για να κερδίσεις, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι π.χ. να πατήσεις όσο πιο γρήγορα μπορείς το Space. Άκρως απογοητευτικό!

dying light

Εσάς τι σας ενοχλεί περισσότερο στα games;